top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van het Ortameer, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Iseomeer
Lago Maggiore
Ortameer

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Ortameer

... meer handige websites

 

Het Ortameer of Lago díOrta is een prachtig meer in de regio PiŽmont, in het noordwesten van ItaliŽ. Het meer wordt omringd door een aantal prachtige dorpen. Het Ortameer heeft een oppervlakte van twaalf vierkante kilometer en ligt op ongeveer achthonderd meter boven zeeniveau. Het is een populaire toeristische bestemming. In de zomermaanden kan het behoorlijk druk zijn aan het Ortameer, maar veel minder druk dan aan de grote en bekende Italiaanse meren. De toeristen die het Ortameer bezoeken komen om te genieten van de prachtige natuur, het heerlijke verkoelende water en de gezellige sfeer in de dorpen.

Lago díOrta is de perfecte plek voor een rustige vakantie of een romantisch weekendje weg. Het meer wordt omringd door een aantal mooie dorpen, waaronder Orta San Giulio, Pettenasco, Gozzano en Omegna. Al deze plaatsen bieden toeristen leuke idyllische bezienswaardigheden, zoals een authentieke kathedraal, kleine kerken en prachtige tuinen. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden, waarvan vele direct langs het meer lopen. Vanaf de stranden langs het Ortameer kun je genieten van het prachtige uitzicht of heerlijk afkoelen in het water. In de zomer kun je op het meer suppen, varen en kanoŽn. De bekendste bezienswaardigheden aan het Ortameer zijn het Isola San Guillio en het Sacro Monte di Orta. De laatste is zelfs terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
het Ortameer

bezienswaardigheid nummer 1

Isola San Giulio

Het Isola San Giulio is een eiland in het Ortameer. Het grootste deel van het eiland is bedekt met een klooster, alleen de straat die rondom het eiland loop, is opgesteld voor publiek. Het klooster zelf kan niet bezocht worden. Om het eiland te kunnen bezoeken, moet je vanaf Orta San Giulio of Pella de boot nemen. Eenmaal op het eiland kun je een kleine wandeling maken door de historische straatjes van Isola San Giulio. Tijdens deze wandeling volg je de Via Isola San Giulio, terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden van het eilandje tegenkomt. Overal in deze straat kom je bordjes tegen die om rust en stilte vragen.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Orta San Giulio

Orta San Giulio is een van de mooiste dorpjes aan het Ortameer. De unieke ligging, op een schiereiland in het Ortameer, uitkijkend op het Isola San Giulio, zorgt ervoor dat het dorp geliefd is bij toeristen. Het hart van het dorp wordt gevormd door het Piazza Motta. Op dit prachtige plein staan felgekleurde historische huizen, zijn gezellige terrassen te vinden en vertrekken de veerboten naar alle uithoeken van het meer. Vanaf dit plein kun je je via verschillende kleine en smalle straatjes de rest van Orta San Giulio verkennen. Boven het dorp ligt het Sacro Monte di Orta.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Santuario della Madonna del Sasso

Op een rots die tientallen meters boven het Ortameer uitsteekt is, was al in de zestiende eeuw een kapel te vinden. De huidige kerk is sinds het begin van de achttiende eeuw op de plaats te vinden en is nu nog steeds een populair bedevaartsoord. Vanaf het dorpje Pella volg je de borden naar boven, die je soms langs smalle en steile straatjes sturen. Eenmaal boven kun je in de buurt van het heiligdom je auto in de berm parkeren en de kapel bezoeken. Het heiligdom is gebouwd in de vorm van een Grieks kruis, met een losstaande klokkentoren, die pas later in een andere stijl is gebouwd. Vanaf grasveld voor de kapel, heb je een van de mooiste uitzichten over het Ortameer en de verschillende dorpen die eraan liggen.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Sacro Monte di Orta

Sacro Monte di Orta is een beroemd bedevaartsoord uitkijkend op het Lago d'Orta en het heuvelachtige landschap erachter. Het heiligdom bevindt zich op een heuvel boven het dorp Orta San Giulio en staat al eeuwenlang bekend als een van de belangrijkste religieuze plaatsen van de regio. De geschiedenis van het Sacro Monte di Orta gaat helemaal terug tot de zestiende eeuw, toen hier een kapel werd gebouwd op de top van een heuvel. De kapel werd op deze plaats gebouwd omdat de Maagd Maria aan de plaatselijke bevolking verscheen. Het is een prachtige locatie om te bezoeken, met prachtige uitzichten over het Lago d'Orta, 21 kapellen en een klooster.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Villa Crespi

Villa Crespi is een prachtige historische villa gelegen aan het meer Lago d'Orta. Het gebouw dateert uit 1879 en is gebouwd door de Italiaanse architect Giovanni Battista Crespi en is nu is gebruik als hotel. Villa Crespi staat bekend om zijn neoclassicistische stijl en de prachtige tuinen rondom het pand. De villa is prachtig ingericht met antieke meubels en kunstwerken. Villa Crespi is een populaire bestemming voor toeristen die de rust van de plaats willen ervaren. Gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht op het meer en de omringende bergen. De perfecte bestemming is voor een ontspannen vakantie aan het Ortameer.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Pella

Pella is een klein dorp op de westelijke oever van het Ortameer. Het is een oud dorp dat al ver voor onze jaartelling bewoond werd. Pella is gebouwd op een klein schiereiland, dat een klein deel in het Ortameer ligt en uitzicht heeft op het Isola San Giulio. Op de granieten rosten die achter het dorp liggen is het heiligdom Madonna del Sasso gebouwd. In het dorp zelf zijn enkele kleine geloofsgebouwen te vinden en zijn de resten te zien van een oude verdedigingstoren. Tijdens de zomermaanden worden er in het dorp met regelmaat markten en braderieŽn gehouden die door veel toeristen bezocht worden. Vanaf verschillende plaatsen aan het Ortameer kun je de veerboot naar Pella nemen.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Omegna

In het noordelijke deel van het Ortameer, op de plek waar de Nigoglia het meer uitstroomt, ligt het stadje Omegna. Dit is een van de grotere en mooiste plaatsen aan het Ortameer. Het heeft een klein, maar gezellige centrum waar je een leuke wandeling kunt maken. Langs de rivier de Nigoglia loopt en zwevende loopbrug, waarvan je een leuk inkijkje krijgt, van typische Italiaanse straattafereeltjes en wat streetart. De brug komt uiteindelijk uit bij de resten van een oude Romeinse poort. Omengna heeft verder een mooie grote boulevard, waar je een prachtig uitzicht hebt over de rest van het Ortameer. Omdat Omegna een wat grotere plaats is, is dit de plek om boodschappen te doen tijdens je vakantie.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Legro

Legro is een klein dorpje in de buurt van het Ortameer. Het ligt iets landinwaarts, waardoor het niet direct aan het meer ligt. Om er toch voor te zorgen dat het dorp niet overgeslagen wordt door de toeristen, zijn er overal in het dorp kunstwerken te vinden. Deze dorpen worden ďPaesi DipintiĒ genoemd en zijn op verschillende plaatsen in ItaliŽ te vinden. De kunstwerken in deze dorpen hebben allemaal een eigen thema, in Legro is dat de klassieke Italiaanse films. Op de muren en gevels in het dorp zijn we scenes uit beroemde Italiaanse film, bekende Italiaanse acteurs en actrices en filmposters.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Varen op het Ortameer

Het Ortameer is uitermate geschikt om op te varen tijdens je vakantie in ItaliŽ. Motorboten, zeilboten, suppen, kanoŽn of roeien het is er allemaal mogelijk. Omdat het Ortameer minder toeristisch is al veel andere Italiaanse meren gelden er minder regels voor boten. Toch gelden er ook op het Ortameer verschillende regels, deze kun je hier nalezen. Heb je geen eigen boot of SUP dan zijn er rondom het meer genoeg plaatsen te vinden waar je een boot, kajak of SUP kunt huren. Tijdens de zomermaanden is het verstandig om deze te reserveren.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Lago Maggiore

Op slecht twintig minuten rijden van het Ortameer ligt de populaire vakantiebestemming, het Lago Maggiore. Prachtige dorpen zoals Verbania, Stresa en Cannobio liggen aan de oever van het Lago Maggiore. De belangrijkste bezienswaardigheden van het Lago Maggiore zijn te vinden in het meer, daar liggen namelijk de BorromeÔsche eilanden. Deze eilanden zijn een van de drukstbezochte bezienswaardigheden in Noord-ItaliŽ. Vanaf verschillende plaatsen aan het Lago Maggiore kun je met een veerboot of watertaxi deze eilanden bezoeken. Het mooiste eiland is Isola Bella.

   
 

Vakantie aan het Ortameer

Het ortameer is een van de minder bekende meren in het noorden van ItaliŽ. Hierdoor is het een wat rustigere vakantiebestemming dan de bekendere Italiaanse meren. Rondom het meer, in de dorpen aan het meer zijn er gezellige vakantiewoningen en hotels te vinden. In tegenstelling tot andere plaatsen in de omgeving, is het toerisme rondom het Ortameer, vooral gericht op het kleinschaliger toerisme.

Bekijk de leukste en charmantste vakanties aan het Ortameer bij Tui.nl.

Liever zelf een hotel boeken? Bekijk dan op Trivago.nl de beste deals aan het Ortameer.

Meer informatie over het Ortameer:

Ortameer
Ortameer in 24 foto's

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies