top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Napels, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Amalfikust
Bari
Bologna
Cagliari
Campania
Comomeer
Emilia-Romagna
Florence
Gardameer
Genua
ItaliŽ
Lago Maggiore
LiguriŽ
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
PiŽmont
Pisa
Rimini
Rome
SardiniŽ
SiciliŽ
Siena
Toscane
Turijn
VenetiŽ

Verona

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Napels
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

Met bijna vijf miljoen inwoners is Napels (Napoli) de derde stad van ItaliŽ. Napels is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Napels staat ten onrechte vaak in de schaduw van Rome en in mindere mate Milaan. Jammer, want Napels behoort zonder enige twijfel tot de meest interessante steden van Europa. De stad kent een rijke geschiedenis, heeft een mooi eigen dialect en staat vooral bekend om de heerlijke gerechten die de Napolitaanse keuken voortgebrachte hebben.

Napels is vooral ook een prima uitvalsbasis voor uitstapjes in de directe omgeving. Zo kun je natuurlijk de Vesuvius en PompeÔ bezoeken. Verrassend leuk is een dagtocht naar het eiland Capri, waar je onder andere de dorpen Capri en Anacapri bezoekt.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Napels

bezienswaardigheid nummer 1 Vulkaan Vesuvius
De indrukwekkende vulkaan van Napels is de beroemde Vesuvius. Deze stratovulkaan is opgebouwd uit lagen van gestolde lava en tefra. Nog altijd is de vulkaan actief, maar is het niet meer dan een beetjes stoom wat eruit komt. Met zijn hoogte van ongeveer 1.281 meter behoort de Vesuvius tot de tweede grootste vulkaan van ItaliŽ. Het grootste deel van de vulkaan is per trein te bereiken. Met een gids zijn de laatste 130 meter te voet verder af te leggen.
Bezoek de Vesuvius (dagexcursie met gids incl. entree, vervoer en lunch)
   
bezienswaardigheid nummer 2 RuÔnes PompeÔ en Herculaneum
Doordat de stad PompeÔ in 79 na Christus werd bedolven onder een laag as afkomstig van de uitbarsting van de Vesuvius, is het tot de dag van vandaag de best bewaarde Romeinse stad. De stad ligt ongeveer 10 kilometer van de vulkaan vandaan. Intussen zijn er door verschillende archeologische opgravingen grote delen van de stad inmiddels blootgelegd. Er zijn nog altijd vele zaken op te sporten, waaronder de haven. Tijdens een wandeling door deze stad is het moeilijk voor te stellen dat grote delen, waaronder verschillende tempels, afkomstig zijn van de jaren voor Christus.
www.italietop10.nl/pompei.htm

Met een skip-the-line-ticket voor PompeÔ hoef je niet in de wachtrij te staan bij de kassa.
Reserveer vooraf: PompeÔ toer met gids (dagexcursie met gids)

   
bezienswaardigheid nummer 3 Castel Nuovo
Napels belangrijkste symbool voor de stad is het prachtige kasteel Castel Nuovo. Sinds men in 1279 is begonnen met de bouw hebben er al diverse aanpassingen en verbouwingen plaatsgevonden. Verschillende koningen en andere grootheden zoals Charles II, koning Robert en koning Ladislaus hebben dit kasteel als residentie bewoont. Tegenwoordig is het kasteel een museum met veel oude kunst, heilige voorwerpen en frescoís.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Duomo van Napels
De indrukwekkende witte kathedraal van de stad Napels wordt ook wel de kathedraal van Santa Maria Assunta genoemd. Hij ligt aan de Via Duomo in het centrum van de stad. De binnenkant is bijzonder imponerend. Dit komt vooral door de opvallende plafond versieringen en de tot in details afgewerkte bogen en niet te vergeten prachtige vloer. Verder zijn er nog resten van een kerk uit de vierde eeuw te zien.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Operatheater San Carlo
De officiŽle Italiaanse benaming van dit prachtige theater is Real Teatro di San Carlo. Het theater behoort tot de beroemdste ter wereld. De zes etages bieden plaatsen voor maar liefst drieduizend bezoekers. Giovanni Antonio Medrano is verantwoordelijk voor het ontwerp wat in 1737 zijn deuren opende. Daarna zijn er een aantal wijzigingen en aanpassingen toegevoegd. Het huidige theater is gebouwd in 1816 nadat het vorige door een brand werd verwoest. Gelukkig heeft dezelfde ontwerper de hand gehad in dit opnieuw gebouwde theater. De binnenkant is werkelijk koninklijk met veel goud en robijnrood.
www.teatrosancarlo.it
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Paleizen
De stad Napels heeft een aantal schitterende paleizen. De meest bekende is het Koninklijk Paleis van Napels (Palazzo Real). Deze ligt vlak bij de haven de reusachtige nationale bibliotheek en theater San Carlo. Een ander prachtig paleis is tegenwoordig het Nationaal Museum van Capodimonte. Dit museum was ooit ontworpen door de Romeinse architect Antonio Canevari voor de toenmalige koning Karel van Bourbon. Over de 150 kamers van dit paleis zijn diverse schilderijen, beelden, wandtapijten, tekeningen, sieraden, meubels en wapens uit het verleden verdeeld.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Conservatorio di San Pietro a Majella di Napoli
In het historische centrum van Napels aan de Via San Pietro a Majella ligt het beroemde en gelijknamige conservatorium. Hier hebben grootheden als Giovanni Paisiello, Nicola Antonio Zingarelli, Nicola Porpora, Domenico Cimarosa, Alessandro Scarlatti, Giovanni Battista Pergolesi en Gaspare Spontini hun vak als componist geleerd. In het museum gedeelte zijn historische instrumenten en diverse manuscripten te bewonderen.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Museo Archeologico Nazionale
In dit museum zijn veel verzamelingen kunst te bewonderen die eens toebehoorde tot de collectie van het paleis van Capodimonte. Ook vind je in het Museo Archeologico Nazionale vondsten uit Pompeii en Herculaneum. Er zijn prachtige beelden uit de oudheid te bewonderen van onder andere Hercules en een kopie van Harmodius en Aristogiton.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Museum van New Castle
Dit bijzondere museum van Napels wordt in de volksmond ĎMan Angionoí genoemd. De prachtig versierde bronzen deuren leiden je naar het museum waar vooral kunst en andere werken te vinden zijn uit het Koninklijke Huis van Santissima Annunziata. In de deuren zijn belangrijke episodes verwerkt die onder andere vertellen over Karel VIII en de oorlog en de overwinning van John Anjou.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Haven
In het centrum van Napels ligt de haven van deze stad. Het behoort tot ťťn van de grootste van de Middellandse Zee. Regelmatig meren er flinke cruiseschepen aan. Dat er nog altijd veel handel wordt gedreven via deze haven, is te zien aan de enorm grote opslagcapaciteit die er is. Het biedt verder ruimte voor zoín 70 ligplaatsen en er zijn diverse scheepswerven te vinden. De haven is met de Via Ammraglio Ferdinando Acton gescheiden van het prachtige Castel Nuovo.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Napels. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Napels. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Napels:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies