top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Livorno, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo ItaliŽ
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

Tot de vijftiende eeuw was Livorno niet meer dan een vissersdorpje. Nu een echte havenstad. De haven, die later van groot belang werd voor de stad Livorno, werd gebouwd in opdracht van Kardinaal Giulio de Medici. Nu komen er regelmatig grote cruiseschepen aan in Livorno Port. Het centrum van de stad bevindt zich rondom het Piazza del Municipio. Hier staan fraaie gebouwen zoals die van het stadhuis. Eigenlijk staat de stad vol met prachtige in veelal renaissance gebouwde huizen en panden. Ook zijn er noemenswaardige musea te vinden zoals het Museo Virtuale díArte Contemporanea en Museo Mascagnano. De lange wandelboulevard die vanaf de haven richting de plaats Antignano loopt, leidt je langs de prachtige kust van Livorno.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Livorno

bezienswaardigheid nummer 1 Duomo di Livorno
Aan de Piazza Grande is de kathedraal van Livorno te vinden. De basis van de Duomo di Livorno werd al in de zestiende eeuw gebouwd. Daarna zijn er delen aangebouwd en aangepast. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef de kathedraal niet bespaard. Gelukkig is alles hersteld en kan men genieten van dit prachtig stukje architectuur. Opmerkelijk is dat de achterzijde een heel andere uitstraling heeft dan de voorzijde.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Piazza Grande Markt
Dit belangrijkste en meest imposante plein van Livorno heeft een aantal monumentale panden te bieden. Zo staan hier het koninklijke paleis en de kathedraal van Livorno. Nadat het plein tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels werd verwoest, is men er toch in geslaagd om het haar schoonheid terug te geven. Je vindt hier het in de zeventiende eeuw gebouwde Palazzo della Dogana, met daarin de Kamer van Koophandel. Palazzo Granducale, het koninklijk paleis. En de Palazzo Comunale wat het stadhuis herbergt.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Venezia Nuova
De stadswijk Venezia Nuova is bijzonder te noemen. Met zijn vele kanalen die door de wijk lopen doet het je direct denken aan VenetiŽ. Hoewel Venezia Nuova niet bestaat sinds de oprichting van Livorno, wordt het wel door velen als het echte centrum van de stad beschouwd. Door de eeuwen heen zijn er veel oude panden en kerken bewaard gebleven. Het meest levendig is de wijk tijdens de feestelijkheden van het jaarlijkse Effetto Venezia. De straten en kanalen worden uitbundig versiert en er zijn veel kraampjes, straatartiesten en optredens te bewonderen. Effetto Venezia wordt in de zomermaanden georganiseerd.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Fortezza Vecchia
Als beschermend fort werd de Fortezza Vecchia strategisch in de haven geplaatst. Hiervandaan moest het aanvallen weren en vechten voor het bestaan van de stad en zijn stadsgrenzen. Eeuwen later heeft Fortezza Vecchia gediend als barakken en militaire academie. Tegenwoordig worden er allerlei culturele evenementen gehouden.
www.fortezzavecchia.it
   
bezienswaardigheid nummer 5 Fortezza Nuova
Tijdens de zestiende eeuw werd dit fort gebouwd in opdracht van de regering van de Medici. Toen is het vijfhoekige ontwerp van de stad Livorno tot stand gekomen. Het werd omsloten door een stadsmuur omringt door water. Het Fortezza Nuova ligt ook in een plas water en is middels bruggen aan het vaste land verbonden.
   

   
bezienswaardigheid nummer 6 Viale Italia
Vanaf de haven tot aan het dorpje Antignano loopt de heerlijke wandelpromenade, Viale Italia. Aan de ene zijde de kust van de Ligurische Zee en de andere zijde het prachtige decor van Livorno. Onderweg kom je langs een aantal bezienswaardigheden zoals Terrazza Mascagni, militiaire universiteit Naval Academy, Castello Sonnino en allerlei historische huizen en gebouwen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 La Chiesa di San Jacopo
Deze kerk ligt op de mooiste locatie van Livorno. Het staat namelijk op een paar meter van de zee. Het begin van de bouw van de San Jacopo ligt in de buurt van 1160. Na jaren bouwen is het omstreeks 1897 af. Sindsdien is het wel een aantal keer aangepast en gerestaureerd. Het wordt nog altijd gezien als de mooiste kerk van Livorno.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Aquarium Diacinto Cestoni
Dit interessante aquarium is vernoemd naar de bioloog en wetenschapper Diacinto Cestoni. Hij was de persoon die aantoonde dat schurft word veroorzaakt door een parasiet. In dit aquarium is ook veel te leren, maar dan met name over de zee en alles wat daarin leeft. Als laatste wordt nog een stukje over de mediterrane geschiedenis verteld.
www.acquariodilivorno.it
   
bezienswaardigheid nummer 9 Museo Civico Giovanni Fattori
In de prachtige aristocratische villa ĎVilla Mimbellií is het museum gehuisvest die deels gewijd is aan de Italiaanse schilder Giovanni Fattori. Naast zijn werken zijn er ook andere schitterende schilderijen en kunstwerken van beroemdheden te bewonderen. In de loop van de jaren is het museum aangevuld met wat archeologische voorwerpen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Teatro Carlo Goldoni
De eerste steen van Teatro Carlo Goldoni werd omstreeks 1843 gelegd. Na vele restauratie heeft dit gebouw nog altijd zijn authentieke karakter behouden. In dit belangrijkste theater van de stad Livorno worden allerlei meesterstukken uit de muziekgeschiedenis ten gehore gebracht. Met name de stukken van de Italiaanse componist/dirigent Pietro Antonio Stefano Macagni, waar zelfs een inpandig museum van is ingericht.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Livorno. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Livorno. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Livorno:

Livorno informatie

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies