top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van het Lago Maggiore, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Lago Maggiore
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

Lago MaggioreHet Lago Maggiore is een zestig kilometer lang meer dat voor het grootste deel in Noord-ItaliŽ ligt. Het meest noordelijke deel van het meer ligt in Zwitserland, waar prachtige plaatsen als Locarno en Ascona zorgen voor een mediterrane sfeer binnen de Zwitserse Alpen. Het Lago Maggiore behoort tot de meest populaire vakantieregio's van ItaliŽ. Wie in het voorjaar naar Lago Maggiore reist moet rekening houden met mogelijke wateroverlast vanwege het vele smeltwater uit de Alpen, zeker in combinatie met soms redelijk grote hoeveelheden regen die in het voorjaar kunnen vallen.

Onder Nederlandse toeristen is Lago Maggiore minder populair dan het Gardameer. Dat heeft echter niets te maken met hoe mooi de omgeving is, want volgens veel ItaliŽ-kenners verslaat Lago Maggiore het Gardameer wat betreft schoonheid.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
het Lago Maggiore

bezienswaardigheid nummer 1 Borromeus-eilanden
Vernoemd naar de machtige adellijke familie Borromeo liggen er een paar eilandjes in het Italiaanse deel van Lago tussen de plaatsen Verbania en Stresa. Deze eilandjes zijn bekend om hun schilderachtige omgeving. De grootste van de eilanden is Isola Madre. Er staat een paleis met waanzinnige 16e en 19e eeuwse Italiaanse meesterwerken en er zijn prachtige Engelse tuinen. Isola Madre is ook bekend om zijn botanische tuin.
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/lago-maggiore/isolabella.htm
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/lago-maggiore/isoladeipescatori.htm
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/lago-maggiore/isolamadre.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2

Kabelbaan
Vanaf Piazzale Lido gaat er een kabelbaan naar Mottarone. Hierbij heb je natuurlijk een prachtig uitzicht over Lago Maggiore. Een tussenstation op de kabelbaan is in Alpino. Hier is een Alpentuin met veel geneeskrachtige planten. Maar hier heeft u natuurlijk ook een moment om van het bijzonder mooie uitzicht te genieten.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Locarno
In augustus wordt in Locarno het filmfestival gevierd. Dit filmfestival, wat tot ťťn van de oudste van Europa behoort, staat geheel in het teken van jonge filmers. Vaak is er dan volop gezelligheid in de stad. Je vindt in deze stad ook een prachtige bedevaartskerk ĎMadonna del Sassoí wat ook het symbool voor deze stad is. In de zomermaanden worden er vaak openlucht concerten gegeven aan de Piazza Grande.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Verbania
Verbania is de grootste plaats aan het Lago Maggiore. Villa Taranto is een bekende botanische tuin in Verbania. Het heeft een grootte van 16 hectare waarop zeker 20.000 soorten planten uit de hele wereld groeien. Meer informatief is Casa Della Resistenza. Casa Della Resistenza is een cultureel centrum waar je informatie en tentoonstellingen kan zien over de periode van de tweede wereldoorlog.

   
bezienswaardigheid nummer 5 Parken en tuinen
Opvallend veel tuinen en parken laten een versmelting zien tussen klassieke Italiaanse en romantische Engelse tuinen. In Stresa ligt een groot Engels park waar Villa Pallavicino staat. In 1952 werd hier een dierentuin aangelegd met vele soorten vogels. De Botanische tuin op Isola Madre mag je niet overslaan. Het behoort tot de oudste aangelegde tuinen van ItaliŽ. De witte pauwen die er rondlopen maken het plaatje helemaal af. Op het schiereiland Castagnola is bij Villa Taranto in Pallanza een botanische tuin te bewonderen met wisselende bloemenpracht, beelden, fonteinen en watervallen.
   

   
bezienswaardigheid nummer 6

Cannobio
Dit kleine dorpje ligt aan een schilderachtig haventje. Aan de smalle straatjes, die naar het meer lopen , liggen verschillende winkels. In de buurt is het mogelijk om mountainbikes of racefietsen te huren. In de zomermaanden worden er regelmatig antiekmarkten gehouden. Cannobio is ook zeer geschikt voor wandeltochten. Deze lopen langs rotspartijen en kloven en brengt u via paden naar diverse gelegenheden om te rusten.

   
bezienswaardigheid nummer 7 Antica Cava di Ornavasso
In Verbania is deze oude steengroeve te bewandelen met een gids. Vele soorten steen die gebruikt zijn voor Italiaanse kunst en onder andere de Dom in Milaan, komen uit deze oude steengroeve. Onderweg naar het hart van deze berg wordt er verteld hoe men te werk ging en welke technieken er werden gebruikt.
www.anticacava.it   
   
bezienswaardigheid nummer 8

Ascona
Veel gezelligheid is te vinden in het gezellige centrum van Ascona aan de Piazza Motta. Je vindt er vele straatjes en binnenplaatsen met restaurants, boetieks en gezellige barretjes.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Safaripark
In Varallo Pombia is het mogelijk om in het Safaripark een rit over het wildterrein te maken. Er zit ook een klein pretpark bij en er worden regelmatig leuke voorstellingen gegeven.
www.safaripark.it

   
bezienswaardigheid nummer 10

Treinrit
Er zijn verschillende ritten per trein mogelijk bij Lago Maggiore. Bijvoorbeeld de rit door Centovalli. Deze gaat door dalen en vele kloven en loopt van Locarno tot Domodossola en terug. Maar er gaat ook een Lago Maggiore Express met vele station als begin of einde van de route.

   
  Meer informatie over het Lago Maggiore:

Lago Maggiore
Lago Maggiore informatie
Lago Maggiore voor beginners
bijzondere plaatsen aan Lago Maggiore
mooiste dorpjes aan Lago Maggiore

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies