top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Genua, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Genua
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

De Noord-Italiaanse havenstad Genua ligt tussen de Ligurische Zee en de Apennijnen en heeft een lange geschiedenis. Dit komt mede dankzij de strategische ligging ten aanzien van de handel aan de Middellandse Zee. Door de eeuwen heen heeft er veel geweld plaatsgevonden doormiddel van oorlogen, opstanden en plunderingen, maar de stad heeft het overleefd. Vanaf de zestiende eeuw heeft de stad Genua vele kunstenaars mogen ontvangen, die zich tijdelijk en soms zelfs permanent vestigden. Denk hierbij aan Van Dyck, Rubens en Pierre Puget. De indrukwekkende architectuur, de ligging en het leven aldaar is vaak een inspiratiebron geweest voor prachtige kunstwerken. Het historische centrum met vele middeleeuwse invloeden, indrukwekkende architectuur en boeiende musea mag jaarlijks op duizenden bezoekers rekenen. Ook het gegeven dat hier de reislustige Christoffel Columbus is geboren, zorgt voor veel nieuwsgierigheid. Prachtige pleinen, nostalgische wijken, glorieuze architectuur, een vuurtoren en de kleurrijke boten in de haven bezorgen je meteen dat heerlijke vakantiegevoel.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Genua

bezienswaardigheid nummer 1 Palazzi dei Rolli
Na heel wat jaren van restaureren is het Palazzi dei Rolli weer op en top en klaar om bewonderd te worden. Inmiddels is deze groep van paleizen geregistreerd als UNESCO werelderfgoed en dat is de kroon op het werk van de stad. De vele paleizen, statige herenhuizen en andere woningen aan de Strade Nuova werden bewoond door invloedrijke mensen vanuit de wereld. Door het volgens van een toeristische route langs Via Garibaldi, Via Cairoli en Via Balbi kom je langs de meest indrukwekkende bouwwerken van Palazzi dei Rolli.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Duomo dei Genoa
De rooms-katholieke kathedraal van Genua wordt ook wel ĎCattedrale di San Lorenzoí genoemd. Sinds de twaalfde eeuw vormt deze kathedraal het centrum van de stad. Door de eeuwen heen heeft het gebouw de nodige aanpassingen gekregen en werd het regelmatig uitgebreid. Aan de binnenkant zijn kunstwerken te bewonderen in de vorm van frescoís, beeldhouwwerken, schilderijen en andere religieuze kunst. In het museum van de kathedraal zijn sieraden te bewonderen, voorwerpen uit de twaalfde eeuw en de Sacro Catino die wordt gezien als een relikwie van het ĎLaatste Avondmaalí van Christus.
www.visitgenoa.it/it/cattedrale-di-s-lorenzo
   
bezienswaardigheid nummer 3 Basilica della Santissima Annunziata del Vastato
Hoewel de kerk al in de zestiende eeuw werd gesticht door de Franciscanen, is de neoclassicistische uitstraling van tegenwoordig afkomstig uit de negentiende eeuw. Verschillende kunstenaars hebben vervolgens hun aandeel geleverd voor wat betreft de inrichting van de rooms-katholieke kathedraal. Diverse passages uit de bijbel zijn als kunstwerken verwerkt in het interieur. Barokke plafondfrescoís met als uitstekend voorbeeld de beschilderde koepel door Giovanni Andrea Ansaldo zijn erg imponerend te noemen.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Teatro Carlo Felice
Aan het prachtige Piazza De Ferrari is hŤt operagebouw van Genua gelegen. Het gebouw werd omstreeks 1826 gebouwd naar een ontwerp van Carlo Barabino. Deze architect uit ItaliŽ is tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van het Palazzo DellíAccademia in Genua. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is met name de voorkant van het operagebouw grotendeels verwoest. Voor de reconstructie werd Italiaanse architect Carlo Scarpa benaderd. Helaas kwam hij voor aanvang van de bouw te overlijden, waardoor men het ontwerp van Aldo Rossi ter harte nam. Het moderne interieur en vernieuwde gevel zijn aan hem te danken.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Pegli
Het mooiste uitzicht van deze wijk is te vinden aan de promenade. Hiervandaan kijk je uit over de stad, de zee en de haven. De wijk Pegli, wat in het westen is gelegen, staat bekend om zijn statige herenhuizen, luxe hotels, groene parken en gezellige restaurants. De verschillende badhuizen verwijzen nog naar de periode waarin dit stadsdeel vooral bekend was als kuuroord. Voor andere is het geboorte huis van paus Benedictus XV een uitstekende gelegenheid om de wijk Pegli te bezoeken.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Piazza De Ferrari
Voor de meeste geldt dit plein als mooiste plein van Genua. Rondom het fontein vind je onder andere het Palazzo Ducale, het Palazzo Italia di Navigazione, Palazzo DellíAcademie, Teatro Carlo Felice en het Palazzo De Ferrari naar wie het plein genoemd is. Het merendeel van de gebouwen, waarvandaan het financiŽle hart van de stad is ontstaan, is geleidelijk aan opgeknapt. Het ruiterstandbeeld voor het operagebouw betreft een beeltenis van Giuseppe Garibaldi.
   
bezienswaardigheid nummer 7 La Lanterna
De vuurtoren van Genua is een karakteriserend bouwwerk wat uitstekend bij de stad past. Het werd gebouwd in 1543 waarmee het een oudere vuurtoren verving. Doordat de La Lanterna werd gebouwd op een rots, telt het maar liefst 117 meter boven de zeespiegel. Met het beklimmen van zoín 172 treden kun je bovenin genieten van een magistraal uitzicht op de haven en de oude stad. In het naastgelegen museum over de vuurtoren kom je alles te weten over de lampen, de geschiedenis, de tradities en vele andere verhalen die van invloed zijn geweest op de stad en de vuurtoren.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Castello díAlbertis
Het voormalige onderkomen van de Italiaanse avontuurlijke filantroop en schrijver, kapitein Enrico Alberto díAlbertis, is tegenwoordig ingericht als etnografisch museum. Hoog boven de stad is de typische toren vanaf meerdere uithoeken van de stad te bewonderen. Verschillende onderdelen die kapitein d'Albertis heeft verzameld tijdens zijn vele reizen, worden hier tentoongesteld. Allerlei voorwerpen, kleding, speelgoed en wapens benadrukken verschillende culturen en de fascinatie die de kapitein hiervoor had.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Via Garibaldi
Misschien is Via Garibaldi wel de mooiste straat van Genua. Als onderdeel van UNESCO Werelderfgoed heeft het in ieder geval veel historische bezienswaardigheden te bieden. De ruim tweehonderdvijftig meter lange straat is namelijk gevuld met de meest prachtige paleizen, herenhuizen en andere statige onderkomens van voormalige invloedrijke inwoners van de stad. Samen vormen zij de Palazzi dei Rolli van Genua.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Cimitero Monumentale di Staglieno
Op de historische begraafplaats van Genua zijn heel wat fortuinlijke personen begraven. Het ĎCimitero Monumentale di Staglienoí werd opgericht in 1851 en is gelegen in de wijk Staglieno. Aan de imposante bouwwerken is af te lezen hoe invloedrijk of welgesteld men was. Een van de meest beroemde beelden op de begraafplaats is de ĎAngelo di Monteverdeí. Dit marmeren standbeeld uit 1882 behoort toe aan het graf van de bankiersfamilie Oneto.
www.staglieno.comune.genova.it/en/node/199
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Genua. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Genua. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Genua:

Genua informatie
Genua in 24 foto's
waar overnachten in Genua

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies