top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Florence, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Florence
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

Florence bezienswaardighedenFlorence (in het Italiaans Firenze genoemd) is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Toscane. De stad is ťťn van de bekendste cultuursteden van Europa. Het is de bakermat van de renaissance. Veel beroemde kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en andere historische mensen hebben hier gewoond of zijn hier geboren. Voorbeelden hiervan zijn Leonardo De Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei. Tegenwoordig is Florence dť stad die je bezocht moet hebben als je in de Toscane bent. De stad barst van de fraaie pleinen, straten, bruggen en paleizen.

Het boek "Inferno" van de Amerikaanse auteur Dan Browne heeft ervoor gezorgd dat het toerisme in Florence een extra impuls heeft gekregen. Naar aanleiding van het boek en de in 2016 uitgebrachte bioscoopfilm, dat zich grotendeels in Florence afspeelt, gaan toeristen op zoek naar de historische plekken en gebouwen die in het boek beschreven worden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Florence

bezienswaardigheid nummer 1 Uffizi
Wie het wereldberoemde museum Uffizi niet heeft bezocht, heeft de stad Florence niet gezien. Dit magistrale en reusachtige museum heeft veel kunstschatten te bewonderen. Zo is er natuurlijk voldoende ruimte besteed aan Michelangeloís werk maar ook werken van Sandro Botticelli, Giotto, Simone Martini, Pierro della Francesca en onze eigen Rembrandt van Rijn zijn hier te bezichtigen.

Uitgebreide info vind je op: www.florencetop10.nl/uffizi/ 

Meer info over het Uffizi

Vermijd de wachtrij!
Het Uffici is enorm populair. Niet voor niets dat steeds meer mensen vooraf hun entreekaarten voor het Uffizi vooraf via internet kopen. Op die manier ontloop je de vaak enorme wachtrijen die voor de kassa's van dit museum kunnen staan. Door het aanschaffen van skip-the-line tickets kun je veel sneller naar binnen.
Koop hier je entreekaarten voor het Uffizi

   
bezienswaardigheid nummer 2 Kathedraal van Florence

Veruit het bekendste en mooiste kerkgebouw van Florence is de Basilica di Santa Maria del Fiore. Vaak wordt deze aangeduid als de kathedraal van Florence of de Duomo (dom). Het middeleeuwse kerkgebouw staat centraal in het historisch centrum van Florence. Het is zowel van binnen als van buiten een waar plaatje om te zien. Prachtige elementen zijn het wit met zwarte exterieur van de dom die vooral de faÁade een imposant uiterlijk geven, de rode koepels en de 85 meter hoge campanile. Nadat je 414 traptreden beklommen hebt kun je van een prachtig uitzicht over Florence genieten. Opvallend aan het interieur is het fraaie decor dat door middel van tegels aangebracht is op de vloer en de rustige en lichte uitstraling die er heerst in het kerkgebouw.

Uitgebreide info vind je op: www.florencetop10.nl/duomo-van-florence/

Meer info over de Dom van Florence

   
bezienswaardigheid nummer 3 Palazzo Vecchio
Aan het beroemde Piazza della Signoria ligt dit prachtige gebouw uit begin 1300. Palazzo Vecchio heeft in het verleden meerdere namen gehad. Het werd zowel Palazzo della Signoria als Palazzo del Popolo genoemd. Het bestuur van de stad Florence heeft lange tijd vanuit dit gebouw gewerkt. Nu vandaag is het een museum met werken van Mantegna, Pontormo en Donatello.

Uitgebreide info vind je op: www.florencetop10.nl/palazzo-vecchio/ 

Meer info over het Palazzo Vecchio

   
bezienswaardigheid nummer 4 Galleria dell'Accademia
Als je Florence bezoekt dan kun je er eigenlijk niet aan ontkomen om het museum Galleria dell'Accademia te bezoeken. In het museum staat immers het originele beeldhouwwerk 'David' van de Michelangelo. Dit kunstwerk wordt als ťťn van de topwerken van de Italiaanse kunstenaar Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni beschouwd. In het Galleria dell'Accademia kun je het echte beeld aanschouwen. Het beeld dat op het Piazza della Signoria staat is een replica. Naast David is er natuurlijk nog veel meer te zien in de Galleria dell'Accademia. Zo omvat de collectie een fraaie verzameling aan schilderijen die uit de renaissance afkomstig zijn.

Uitgebreide info vind je op: www.florencetop10.nl/galleria-dell-accademia.htm

Meer info over de Galleria dell'Accademia

Koop je toegangskaarten vooraf
Het is aan te raden om je toegangskaarten voor Galleria dell'Accademia vooraf aan te schaffen. Dat kan eenvoudig via internet. Op deze manier ontloop je de soms enorme wachtrijen bij het museum en weet je zeker dat je naar binnen kunt. Vanwege de enorme populariteit moet je je entreekaarten voor Galleria dell'Accademia tenminste vier dagen van tevoren kopen.
Koop hier je tickets voor Galleria dell'Accademia en ontloop de wachtrij!

   
bezienswaardigheid nummer 5 Palazzo Pitti
Dit majestueuze paleis en landgoed behoorde eens tot de succesvolle koopman Luca Pitti. Later is het in handen gekomen van de beroemde Medici familie. Deze hebben er gewoond tot 1737 toen er geen nakomelingen meer waren. Door de jaren heen is er veel ver- en aangebouwd aan dit fraaie paleis. Uiteindelijk is het het onderkomen geworden van de Italiaanse koninklijke familie. Dit is nog altijd terug te zien aan de inrichting. Achter het paleis liggen de prachtige Boboli botanische tuinen.

Ook voor het Palazzo Pitti geldt dat het vooraf reserveren van tickets met tijdslot een must is.
Reserveer hier je tickets voor het Palazzo Pitti

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Ponte Vecchio
Over de rivier de Arno loopt een zeer oude brug. Dit is de Ponte Vecchio welke werd gebouwd in 1345. Deze stenen brug verving een houten brug die door een overstroming in 1333 werd verwoest. De invloedrijke familie Medici wilde graag een overdekte doorgang over de brug om van het Palazzio Vecchio naar het Palazzo Pitti te lopen. En zo is deze prachtige brug ontstaan.
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/florence/ponte-vecchio.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Piazza della Signoria
Het meest belangrijke plein van Florence is het Piazza della Signoria. Hier staan namelijk een aantal belangrijke historische gebouwen zoals Palazzo Vecchio, Uffizi museum, het stadhuis en de overdekte beeldengalerij met stukken als Hercules en de Centaur, Perseus en Mendusa en de Sabijnse Maagdenroof. Deze Loggia dei Lanzi trekt jaarlijks vele bezoekers. De galerij werd tussen 1376 en 1382 gebouwd. Verder vind je op dit plein een replica van Michelangeloís David.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Biblioteca Medicea Laurenziana
Een kleinzoon uit de Medici familie opperde eens om de enorme boekencollectie onder te brengen in een bibliotheek. En zo gebeurde het dat aan de Basilica San Lorenzo er een kloosterbibliotheek werd gebouwd. Onder de naam Biblioteca Medicea Laurenziana zijn vele documenten en manuscripten uit de Medici geschiedenis te vinden. Omdat Michelangelo samen met de toenmalige paus ĎPaus Clemens VIIí verantwoordelijk waren voor de bouw, wordt deze bibliotheek gezien als zijn meest volledig uitgevoerde bouwwerk.
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/biblioteca-medicea-laurenziana.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Santa Croce
Eťn van de belangrijkste kerken van Florence is de Santa Croce welke ligt aan het gelijknamige plein Piazza Santa Croce. Het behoort zelfs tot ťťn van de mooiste gotische basilieken van ItaliŽ. Binnen zijn dan ook vele schatten te bewonderen waaronder de crucifix van Donatello en de tombe van Michelangelo Buonarotti. Er zijn verder veel graftombes te vinden van beroemde Florentijnen. Wie namelijk vroeger meebetaalde aan de bouw van deze prachtige kerk, had voor hem en zijn familie het recht om hier begraven te worden.

Uitgebreide info vind je op: www.florencetop10.nl/santa-croce/ 

   
bezienswaardigheid nummer 10 Piazzale Michelangelo
Voor een prachtig uitzicht over de stad Florence moet je zeker het Piazzale Michelangelo bezoeken. Het uitzicht is bijzonder goed omdat het op een heuvel ligt. In het centrum van het plein staat een gedenkteken voor Michelangelo. Dit is een kopie van David en een paar andere beelden.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Florence. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Florence. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Florence:

5x zien & doen in Florence
Florence in ťťn dag
Florence informatie
Florence tips
Florence top 10
Florence voor beginners
bijzondere plaatsen in Florence
waar overnachten in Florence

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies