top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Emilia-Romagna, Italië

Italië
top 10 bezienswaardigheden:

Italië

Plaatsen in Italië:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
Venetië

Verona

Meren in Italië:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in Italië:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
Ligurië
Lombardije
Piëmont
Puglia
Sardinië
Sicilië

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Emilia-Romagna
reisadvies reisadvies Italië

... meer handige websites

 

Emilia-Romagna bezienswaardighedenDe Italiaanse regio Emilia-Romagna is bij uitstek een geschikte bestemming voor personen die van lekker eten houden. De steden en dorpen van deze noordoostelijk gelegen regio staan namelijk bekend om de meest beroemde Italiaanse producten en gerechten. Zo komt uit de plaats Parma de welbekende Parmaham en de Parmezaanse kaas. De stad Bologna is dan weer beroemd om de tagliatelle Bolognesa en mortadella Bologna. En de stad Modena kennen we van de balsamicoazijn Aceto Balsamico di Modena. Behalve lekker eten kun je in de regio Emilia-Romagna ook genieten van zon, zee en strand. De kustlijn aan de Adriatische Zee leveren mooie stranden en gezellige badplaatsen op. Er is voldoende vertier voor jong en oud en ook cultuurliefhebbers komen er aan hun trekken. Archeologische opgravingen hebben met name in de stad Rimini, Marzabotto veel opgeleverd. Maar ook bezienswaardigheden in steden als Ferrara, Ravenna en Cesena zijn door Unesco betiteld tot Unesco’s werelderfgoederen. Genoeg te doen, te zien en te beleven dus in de sfeervolle regio Emilia-Romagna.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Emilia-Romagna

bezienswaardigheid nummer 1 Bologna
De Noord-Italiaanse stad Bologna in de gelijknamige provincie, is een heerlijke stad om te bezoeken. De rijke historie waarin pausen en andere heersers hun stempel hebben gedrukt, is op verschillende plaatsen nog altijd duidelijk zichtbaar. Denk hierbij aan de veertiende eeuwse Sint-Petroniusbasiliek, de Garisenda en Asinelli torens, het sfeervolle Piazza Maggiore of de uitmuntende religieuze kunstcollectie in de Pinacoteca Nazionale di Bologna. Het studentenleven in Bologna is duidelijk merkbaar in de levendigheid die je er zowel overdag als ‘s avonds kunt ervaren. Lekker eten en drinken, winkelen, cultuur en architectuur komen bijzonder goed samen in het gezellige Bologna.
www.bolognavoorbeginners.nl
   
bezienswaardigheid nummer 2 Etruskische opgravingen van Marzabotto
De Etruskische bevolking leefden omstreeks de zesde eeuw v.Chr. rondom de oevers van de Tiber en de Arno rivier. In Marzabotto is dit duidelijk bevestigd toen er tijdens diverse opgravingen onder andere een necropolis (begraafplaats) en een aantal tempels uit die tijd werden blootgelegd. De Etruskische opgravingen van Marzabotto zijn gelegen in het park ‘Parco regionale storico di Monte Sole’. Een prachtig historische park waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de slachting van Monte Sole plaatsvond.
www.parcostoricomontesole.it
   
bezienswaardigheid nummer 3 Mozaďeken van Ravenna
De prachtige basiliek van San Vitale in de Noord-Italiaanse stad Ravenna, wordt veelal bezocht om de eeuwenoude kleurrijke mozaďeken kunstwerken. De basiliek als mede de inrichting behoren sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. En dat is niet voor niets. De mozaďeken creaties met onder andere thema’s uit het oude testament en verschillende religieuze figuren, dateren namelijk uit de zesde eeuw. Naast de kerk bevindt zich een andere boeiende bezienswaardigheid, namelijk het Mausoleo di Galla Placidia.
www.ravennamosaici.it/?page_id=33
   
bezienswaardigheid nummer 4 Rimini
Direct aan de Adriatische kust van Noord-Italië ligt de stad Rimini. Het historische centrum stond eeuwen geleden beter bekend als Colonia Ariminum. Herinneringen uit voorgaande eeuwen worden er goed bewaard. De stad Rimini was namelijk al tijdens de Romeinse tijd een druk bezochte stad, die op de handelsroute van en naar Rome lag. Zo kun je in Rimini de oudste Romeinse stadspoort ‘Arco d’Augusto’ bewonderen. Maar ook bezienswaardigheden als de archeologische site Foro Ramano, het anfiteatro van Rimini en het kasteel ‘Castel Sismondo’ zijn een bezoekje waard.
www.steden.net/italie/rimini
   
bezienswaardigheid nummer 5 Parma
Wanneer je Parma zegt, denk je hoogstwaarschijnlijk aan de Parmezaanse kaas ‘Parmigiano-reggiano’ of de welbekende Parma ham ‘Prosciutto di Parma’. En dat is geheel terecht. Deze Italiaanse lekkernijen komen inderdaad uit de gastronomische stad Parma. Als industriestad heeft Parma behoorlijk wat naamsbekendheid opgebouwd. Maar dat kan ook haast niet anders met twee van deze populaire export producten. Het historische centrum is daarbij ook nog eens bijzonder te noemen. Indrukwekkende paleizen, zoals het Palazzo Ducale en Palazzo del Governatore, geven de stad direct de allure die alom voelbaar is. En ook de musea, theaters en andere culturele bezienswaardigheden van de stad zijn zeker de moeite waard. Prachtige pleinen als Piazza del Duomo en Piazza Garibaldi lenen zich uitstekend om je vervolgens tegoed te doen aan al het moois en lekkers wat de stad Parma te bieden heeft.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Imola
De stad Imola ligt tussen de plaatsen Bologna en San Marino in het oosten van Noord-Italië. In het verleden werd de stad het meest bezocht om de Formule I wedstrijden die er gehouden werden. Tot 2006 werd de Grand Prix van San Marino gehouden in Imola. Liefhebbers van deze autosport kunnen nog altijd de oude tijden herbeleven in de Autodromo ‘Enzo e Dino Ferrari’. Maar ook de historische bezienswaardigheden in het centrum van Imola verdienen de aandacht. Leuke wandel- en fietstochten wijzen je de weg langs bezienswaardigheden als de stadsbibliotheek ‘la Biblioteca Comunale’ in een veertiende eeuws klooster, ‘Teatro Ebe Stignani’ een theater uit de negentiende eeuw en verschillende oude paleizen. Onderweg is er natuurlijk voldoende gelegenheid voor heerlijke authentieke versnaperingen uit de regio.
www.autodromoimola.it
   
bezienswaardigheid nummer 7 Ferrara
Iets ten noorden van de stad Bologna, ligt kleinere universiteitsstad Ferrara. Het centrum van Ferrare heeft onder andere een kasteel ‘Castello Estense’, enkele synagogen en de kathedraal ‘Cattedrale di Ferrara als pronkstukken. Ferrara staat behalve deze historische bezienswaardigheden ook bekend om de veelal aanwezige bibliotheken waarin zeer waardevolle documenten zijn opgeslagen. Dit culturele erfgoed wordt dan ook met de allergrootste zorg bewaard. Een andere waardevolle toeristische trekpleister van Ferrara is het wereldberoemde straatfestival ‘Ferrara Buskers Festival’. Tijdens dit meerdaagse festival komen allerlei straatartiesten uit verschillende delen van de wereld naar Ferrara, om er hét feest van het jaar mee te maken.
www.ferrarabuskers.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Uitstapje naar San Marino
Ten oosten van de Apenijnen ligt de welbekende Italiaanse stad San Marino. Officieel is San Marino de hoofdstad van de dwergstaat San Marino. De grondwet, die nog altijd van kracht is, werd al in het jaar zestienhonderd vastgelegd. San Marino is tegenwoordig vooral een stad waar je kunt genieten van oude architectuur. Zo bevinden zich in het centrum een aantal paleizen als het ‘Public Palace’, knusse pleinen en een oud veertiende eeuws klooster. Basilica di San Marino neemt daarbij een prominente plaats in. Het nationale symbool van de stad zijn de drie torens ‘La Guaita, La Cesta en Il Montale’ die bovenop de berg Monte Titano staan. Een uitstapje naar het sfeervolle San Marino is zeker een aanbeveling waard.
www.steden.net/san-marino/san-marino
   
bezienswaardigheid nummer 9 Stranden
De mooiste stranden van de regio Emilia-Romagna bevinden zich aan de Adriatische Zee. Bij plaatsen als Rimini, Milano Marittima, Cattólica, Lido degli Estensi, Lido degli Scacchi en Bellaria zijn de mooiste en vaak drukst bezochte stranden te vinden. Meestal zijn er aan de stranden verschillende terrassen en andere horeca gelegenheden waar je heerlijk kunt genieten van allerlei Italiaanse lekkernijen. Tijdens de zomermaanden worden er ook regelmatig leuke feesten of andere activiteiten georganiseerd. Het bruisende nachtleven van deze plaatsen speelt zich eveneens grotendeels af aan of in de nabije omgeving van de stranden.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Porto Canale Leonardesco
In de badplaats Cesenatico moet je beslist een bezoek brengen aan de romantische haven Porto Canale Leonardesco. In de zestiende eeuwse haven liggen vrolijk gekleurde boten, waaronder enkele van het deels drijvende Marine Museum. Aan de kade zijn verschillende terrassen te vinden Het ontwerp van de haven werd gemaakt door niemand minder dan Leonardo da Vinci. Bezienswaardigheden aan het kanaal ‘Fosso Venarella’ zijn de kerk San Giacomo Apostolo, de vismarkt, Piazza Pisacane en Porte vinciane. Aan de Fosso Venarella liggen tevens leuke wandel- en winkelgebieden.
   
  Meer informatie over Emilia-Romagna:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies