top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van het Comomeer, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Comomeer
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

ComomeerItaliŽ is al voor vele jaren de favoriete vakantiebestemming van veel Nederlanders. Steden als Rome, Milaan, Florence en Livorno doen het erg goed als weekendtrip. Maar voor de zomervakantie verkiezen we toch liever de plekjes rondom het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer. Het Comomeer in de noordelijke regio Lombardije is erg geliefd om het aangename klimaat en de niet al te grote reisafstand vanaf Nederland. Het is immers niet ver van de grens met Zwitserland gelegen. Het Comomeer zorgt regelmatig voor een verkoelend briesje, wat ook wel 'breva' wordt genoemd. Hierdoor is het ook juist in de warmte periode van het jaar goed uit te houden. Rondom het meer ĎLago di Comoí zijn eindeloos veel leuke plekken te bezoeken. Grote steden als Como wisselen goed af met intieme dorpen als Varenna en Bellagio. Kampeerders kunnen prima terecht op ťťn van de vele campings. Rondom plaatsen als Domaso en Sorico zijn erg leuke campings te vinden. Ga je liever op vakantie in een hotel of appartement, dan kun je eveneens uitstekend terecht in dit deel van ItaliŽ.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
het Comomeer

bezienswaardigheid nummer 1 Como
Ten zuidwesten van het schitterende Comomeer ligt de Italiaanse stad Como. Lago di Como is al jaren lang erg populair als vakantiebestemming. De grootste stad aan dit meer is Como. In centro storico, het historische hart van de stad, zijn verschillende bezienswaardigheden te ontdekken. Zeker binnen de oude stadsmuren is veel geschiedenis te vinden. Met name de in gotische stijl opgetrokken katherdraal ĎCattedrale di Santa Maria Assuntaí mag dagelijks op heel wat bezoekers rekenen. Maar ook een wandeling door de sfeervolle nostalgische straten leveren mooie uitzichten op. Op zaterdag is het vooral erg druk rondom de markt van Como aan de Piazza Vittoria. Verschillende handelaren, kwekers en telers uit de regio proberen hier hun producten aan de man te brengen. Een ander leuk uitstapje is om per kabeltram naar het hoger gelegen dorp Brunate te gaan. Je vertrekt vanaf de Piazza de Gasperi. Tijdens de oversteek heb je een hartverwarmend uitzicht over de regio en natuurlijk het altijd prachtige Comomeer. Aan de Piazza Cavour in Como kun je vervolgens rustig bijkomen onder het genot van een hapje en/of een drankje.
www.steden.net/italie/como
   
bezienswaardigheid nummer 2 Bellagio
De plaats Bellagio is deels, net als veel andere steden aan het Comomeer, gebouwd tegen de heuvels. De karakteristieke gebouwen tekenen dan ook prachtig af tegen de beboste berg op de achtergrond. De stad Bellagio heeft aan bekendheid niets te klagen. Het middeleeuwse hart van de stad en ook de prachtige ligging aan het Comomeer zijn een voortreffelijke combinatie. Onder de topattracties van Bellagio bevinden zich de negentiende eeuwse villa ĎVilla Melzi díEsti, vele kerken, basiliek San Giacomo en charmante straten als Salita Serbelloni waar je leuke boetiekjes en restaurants treft en natuurlijk het voormalige paleis Villa Serbelloni.
www.mooistedorpjes.nl/italie/lombardije/bellagio
   
bezienswaardigheid nummer 3 Isola Comacina
Het kleine doch weelderig groene eiland Isola Comacina is gelegen in het Comomeer. Het eiland werd omstreeks 1920 door de voormalige Belgische koning Albert I aan de Italiaanse staat geschonken. Tegenwoordig wordt het eiland beheert door de stichting ĎFondazione Comacinaí en vervult het een belangrijke rol tussen de Vlaamse en Italiaanse kunstenaars gemeenschap. Veel bezoekers van het eiland Isola Comacina komen er ook voor archeologische bezienswaardigheden die er in de twintigste eeuw zijn blootgelegd. Hieronder bevinden zich de Romaanse basiliek St. Eufemia, het kasteel de S. Pietro in Castello en het museum Antiquarium waar enkele archeologische vondsten worden geŽxposeerd. Het eiland Isola Comacina is te bereiken via een taxiboot vanuit Ossuccio.
www.isola-comacina.it
   
bezienswaardigheid nummer 4 Villa Melzi
De monumentale Villa Melzi werd gebouwd aan het begin van de negentiende eeuw in de plaats Bellagio. De opdracht voor een zomerresidentie was afkomstig van de welgestelde familie Melzi. Met name Francesco Melzi had als vice-president van de Italiaanse Republiek een behoorlijke vinger in de pap. Villa Melzi werd gebouwd onder leiding van de Zwitserse-Italiaanse architect Giocondo Albertolli. De indrukwekkende tuin is het werk van Luigi Canonica en plantkundige Luigi Villoresi. In de Engelse tuin vind je waterpartijen, een oranjerie, een kapel en een aantal standbeelden zoals die van Giovan Battista Comolli.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Brunate
Het kleine dorp Brunate aan het Italiaanse Comomeer heeft aan aandacht niets te klagen. Menig toerist kijkt er naar uit om vanuit Como met de kabeltram naar deze plek af te reizen. De tocht levert uitzonderlijk mooie uitzichten over het bergachtige gebied en het Comomeer op. Voor hoogtevrees hoef je niet bang te zijn. Het betreft namelijk een kabelbaan over een spoor. De tocht duurt ongeveer zeven minuten en vertrekt elk half uur. In Brunate zelf kun je genieten van bijzondere en afwisselende architectuur, de veertiende eeuwse kerk SantíAndrea en de vuurtoren Faro Voltiano.
www.funicolarecomo.it
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Orrido di Bellano
Ten oosten van het Comomeer bevindt zich de plaats en het ravijn van Bellano. Orrido di van Bellano is een populaire toeristische attractie die beslist in dit rijtje top 10 bezienswaardigheden thuishoort. In de orrido di Bellano heb je zicht op een waterval die afkomstig is uit de rivier Pioverna. Al wandelend over de speciaal hiervoor aangelegde brug word je overweldigd door het lawaai van het naar beneden kletterende water. Meters naar beneden heb je zicht op de Bellano kloof die al zeker vijftien miljoen jaar geleden door erosie is ontstaan.
www.orridobellano.it
   
bezienswaardigheid nummer 7 Palazzo Gallio
Het statige paleis met vier torens van Gravedon draagt de naam Palazzo Gallio. In opdracht van kardinaal Tolomeo Gallio werd het gebouw in de zestiende eeuw gebouwd. In de negentiende eeuw is het vervolgens in gebruik geweest als fabriek en later weer als ziekenhuis. Tegenwoordig kun je in het Palazzo Gallio genieten van concerten, exposities en andere evenementen.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Romeinse thermen in Como
Een prachtige erfenis uit het verleden zijn de Romeinse thermen van Como. De ruÔnes van de Romeinse baden zijn te bewonderen in Viale Lecco, ten zuiden van Piazza del Popolo in de stad Como. ĎLe Terme di Como Romanaí zijn gevonden tijden de opgravingen in 2002 en tussen 2006 en 2009. Het ontstaan van badhuizen wordt geschat tussen de eerste v.Chr en vijfde eeuw n.Chr. Destijds was het nemen van een bad vooral een sociaal gebeuren. De ruime afmetingen van de ruimtes bevestigen dit.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Watervallen Domaso
Wanneer je op zoek bent naar een dagje verkoeling in het soms warme ItaliŽ, dan doe je er goed aan om een bezoek te brengen aan de watervallen in Domaso. Het oude voormalige vissersdorpje Domaso is doorgaans een vriendelijk en rustig oord. Tijdens de zomermaanden kan het er echter een stuk drukker zijn. Veelal komt dit door de toeristen die de plaats en zeker de watervallen graag bezoeken. Als de weersomstandigheden het toelaten, kun je er heerlijk zwemmen. Kinderen springen er graag van steen op steen en wandelaars en fietsers halen hun hart op in dit prachtige bosrijke gebied.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Villa Oleandra
Het Comomeer en dan met name Villa Oleandra zijn onlosmakelijk verbonden met de filmster George Clooney. De ster van films als Oceanís Eleven en series als ER heeft in het jaar 2001 het huis gekocht. Door de jaren heen heeft hij er regelmatig beroemde vrienden als Matt Demon, Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones ontvangen die er met hem genoten van het fijne klimaat, het prachtige uitzicht en vooral de negentiende eeuwse Villa Oleandra zelf.
   
  Meer informatie over het Comomeer:

Comomeer voor beginners
bijzondere plaatsen aan het Comomeer
de mooiste dorpjes aan het Comomeer
waar overnachten aan het Comomeer

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies