top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Campania, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo ItaliŽ
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

De regio Campania is een regio in het zuidelijke deel van ItaliŽ, De hoofdstad Napels, de vulkaan de Vesuvius en de Antieke stad PompeÔ behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio. Er zijn in de regio Campania behoorlijk wat inschrijvingen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco terug te vinden. Dit heeft alles te maken met de lange en bewogen geschiedenis van Campania. Er zijn in de regio prachtige historische bezienswaardigheden te vinden. Denk hierbij aan het Herculaneum, het Paestum en de Boog van Trajanus. Wil je liever leuke kleine dorpjes ontdekken dan moet je aan de Amalfikust zijn of een bezoek brengen aan het eiland Capri.
De Keuken van Campania heeft enkele van de beroemdste Italiaanse gerechten voortgebracht, zo is de pizza in ItaliŽ uitgevonden, komt de salade Caprese van Capri en is de pastasoort fusilli typisch voor deze streek.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Campania

bezienswaardigheid nummer 1 Amalfikust
Ooit was Amalfi een van de rijkste en belangrijkste republieken van het huidige ItaliŽ. Samen met de republieken Pisa, Genua en VenetiŽ regeerde Amalfi over een groot deel van het huidige ItaliŽ en dit deel van de Middellandse Zee. Deze bijzonder periode van groei en rijkdom heeft ervoor gezorgd dat de Amalfi en de rest van deze kustlijn een van de mooiste streken van ItaliŽ is geworden. In de tijd van de Republiek Amalfi werden er prachtige kastelen, kerken en villaís gebouwd die nog steeds in hun volle glorie te bewonderen zijn. De Duomo van Amalfi en Vila Rufolo. Zijn hier goede voorbeelden van. Amalfi, Ravello en Positano behoren tot de mooiste dorpen van de Amalfikust.
https://www.amalfikustvoorbeginners.nl/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Napels
Napels is de grootste stad en de hoofdstad van de regio Campania. Het is qua grootte de derde stad van ItaliŽ. Napels is gene typische Italiaanse stad, hij is wat rauwer dan de meeste steden in het land, waardoor het een stad is die je gelijk in je hart sluit of waar je nooit meer terug wilt komen. Een groot deel van het historische centrum van Napels is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Enkele bezienswaardigheden zoals de kerk van Santa Chiara en het Castel Nouvo vallen hieronder. Wil je zelf de rauwe randjes van de stad ontdekken dan moet een wandeling maken door het Spaanse Kwartier en de markt bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheid van Napels is het Archeologisch museum, waar de topstukken van PompeÔ en het Herculaneum te zien zijn.
https://www.napelsvoorbeginners.nl/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Capri
Het eiland Capri is te vinden in de Baai van Napels en staat bekend als de jetset bestemming van Campania. Vanuit Napels en andere kustgelegen plaatsen vertrekken er dagelijks meerdere veerdiensten naar het eiland dat iedere dag opnieuw overspoeld wordt door toeristen. Alle toeristen komen aan in de Marina Grand en verspreidden zich vandaar over het eiland. De bekendste bezienswaardigheid van het eiland is de Grotta Azzurra, deze grot met nauwe ingang is alleen via de zee te bereiken en heeft een bijzondere blauwe kleur. Andere bezienswaardigheden zijn de Via Krupp, de Tuinen van Augustus en het museum Villa San Michele. Bijzonder detail is dat de beroemde salade Caprese naar dit eiland vernoemd is.
www.mooistedorpjes.nl/italie/campania/capri/
   
bezienswaardigheid nummer 4 PompeÔ
De antieke Romeinse stad PompeÔ is het bekendste slachtoffer van de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79. Ten tijde van de uitbarsting leefden er ongeveer twintigduizend mensen in de stad die voor het grootste deel allemaal omkwamen door de laag as die de stad bedekte. In de zestiende eeuw werd de stad herontdekt en sinds de achttiende eeuw worden er archeologische opgravingen gedaan. Ondertussen is het grootste deel van de stad blootgelegd en is PompeÔ met tweeŽneenhalf miljoen bezoekers per jaar de drukstbezochte bezienswaardigheid van de regio Campania. De belangrijkste historische vondsten van PompeÔ zijn te zijn in het Archeologisch museum van Napels. PompeÔ is in zijn geheel terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Boek een rondleiding door PompeÔ

   
bezienswaardigheid nummer 5 Vesuvius
De Vesuvius is de enige actieve vulkaan op het Europese vaste land. De andere vulkanen in Europa die nog actief zijn liggen op eilanden. De Vesuvius heeft een doorsnee van acht kilometer en is bijna dertienhonderd meter hoog. De laatste uitbarsting van de vulkaan was in 1944, de laatste zware uitbarsting was in de zeventiende eeuw. De bekendste eruptie van de Vesuvius vond plaats in het jaar 79 toen de stad PompeÔ en Herculeum onder de as, lava en modderstromen van de vulkaan verdwenen. Tegenwoordig is de Vesuvius een belangrijke toeristische trekpleister. Vanaf Napels en andere omliggende plaatsen worden er dagelijks excursie's naar de vulkaan georganiseerd. Het laatste stuk naar de vulkaankrater moet je te voet doen.

Boek een excursie naar de Vesuvius

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Herculaneum
De voormalige stad Herculaneum is tijdens de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus net als PompeÔ helemaal bedekt as en modder. Anders dan PompeÔ werd de laag niet eerst bedekt met as, maar met modder. Dicht zorgt ervoor dat Herculaneum minder goed bewaard is gebleven. Toch is het interessant om ook deze historische stad te gaan bekijken omdat de structuur van Herculaneum heel anders is dan die van PompeÔ. Zo zie je in deze stad geen wagensporen en oversteekplaatsen. Je bezoek aan deze antieke Romeinse stad eindigt met een wandeling langs oude kelders die er nu uitzien als een massagraf. De belangrijkste archeologische vondsten zijn te zien in het Archeologische museum van Napels.

Koop hier je entreeticket via internet en sla de wachtrij over!

   
bezienswaardigheid nummer 7 Paleis van Caserta
Het Paleis van Caserta is het voormalige woon en werkpaleis van de koningen van Napels en SiciliŽ. Het paleis is gebouwd in de tweede helft van de achttiende eeuw en is sinds 1997 terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het immense paleis met meer dan twaalfhonderd kamers waarvan er meer dan veertig kamers die helemaal gedecoreerd zijn met frescoís wordt gezien als het mooiste van ItaliŽ. Het kasteel is gebouwd in de barokstijl, maar er zijn ook kamers in rococo en neoclassicisme te vinden. De tuinen van het paleis hebben een oppervlakte van ongeveer honderdtwintig hectare. De tuinen zijn aangelegd in de barokstijl en duidelijk geÔnspireerd op de tuinen van Versailles.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Benevento
De stad Benevento is misschien een beetje misplaats op de lijst met mooiste bezienswaardigheden in Campania aangezien de stad meerdere malen tot de mist leefbare stad van ItaliŽ is gekozen. Ondanks deze dubieuze titel zijn er in Benevento een aantal bezienswaardigheden te vinden die zeker de moeite waard zijn. De Boog van Trajanus is hiervan waarschijnlijk het beste voorbeeld. Deze boog werd in de tweede eeuw na Christus gebouwd ter ere van keizer Trajanus en heeft de eeuwen goed weten te doorstaan. Andere bezienswaardigheden zijn het Romeinse theater en de Santa Sofia.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Sorrento
De stad Sorrento ligt naast de stad Napels en maakt deel uit van het grootstedelijk gebied van Napels. Sorrento was een van de eerste toeristische bestemmingen in ItaliŽ en heeft sindsdien die aantrekkingskracht op Toeristen nooit meer verloren. Als je in de zomermaanden door de smalle straatjes van het stadje loopt zul je een weg moeten banen tussen de toeristen en de souvenirshops. De belangrijkste bezienswaardigheden van Sorrento zijn het museum Correale, de kathedraal van Sorrento en de Marina Grande. De belangrijkste winkelstraat is de Via San Cesareo.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Paestum
In het zuidoostelijke deel van Campania net ver van de stad Salerno ligt de oude Romeinse stad Paestum, ook wel bekend als Poseidonia. De overblijfselen van deze antieke stad maken onderdeel uit van het Nationaal park Cilento dat in zijn geheel terug te vinden is op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Paestum is aan het einde van de achttiende eeuw per toeval ontdekt en wordt gezien als een van de belangrijkste archeologische vondsten in heel ItaliŽ. De oude delen van Paestrum stammen nog uit de tijd van de Griekse overheersing. De belangrijkste bezienswaardigheden in Paestum zijn de Tempel van Athene, de Tempel van Poseidon en de Tomba del Tuffatore.
   
  Meer informatie over Campania:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies