top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van de Amalfikust, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Amalfikust
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

De Amalfikust is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de populairste bestemming in ItaliŽ. De prachtige vergezichten, pittoreske dorpen en het fantastische eten maken Amalfi en de rest van de kust tot een niet te missen deel van het land. Combineer dit met de vele bezienswaardigheden die in de omgeving van de Amalfikust te vinden zijn en je snap waarom er ieder jaar meer toeristen op Amalfi afkomen. Net over de bergen ligt de Vesuvius, de opgravingen van PompeÔ, de stad Napels en het idyllische eilandje Capri.

Ooit was Amalfi een van de belangrijkste republieken binnen het huidige ItaliŽ. De rijkdom die toen vergaard is heeft ervoor gezorgd dat er aan de Amalfikust vandaag de dag veel prachtige kastelen, kerken en villaís te vinden zijn. Het mooiste zicht op de Amalfikust heb je vanaf een van de hoger gelegen dorpen zoals Ravello en Scala of vanaf de Golf van Salerno.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
de Amalfikust

bezienswaardigheid nummer 1 Positano
Positano is een van de mooiste en drukst bezochte dorpjes aan de Amalfikust. In de zomermaanden ligt het strand van Positano vol met toeristen, net de smalle gezellige straatjes van het dorp. Anders dan de meeste dorpen in de omgeving is het grootste deel van Positano auto en scootervrij. Niet uit vrije wil maar omdat de straten er gewoonweg te smal zijn. Dit zorgt ervoor dat je soms eerste een behoorlijk stuk moet lopen voordat je in centrum van het dorp bent aangekomen. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is de chiesa Santa Maria Assunta.
www.mooistedorpjes.nl/italie/campania/positano/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Grotta dello Smeraldo
De Grotta dello Smeraldo is zoals zijn naam al doet vermoeden een prachtige smaragdgroene grot aan de Amalfikust. Het is een van de weinige grotten ter wereld waar je deze bijzondere gloed kunt zien. Dit komt door het samenspel van het licht dat via de zee de grot binnenkomt, de zeebodem en de ligging van de grot. Op het nabijgelegen eiland Capri kun je in de Grotta Azzurra een soortgelijk verschijnsel zien. Het grote verschil tussen deze twee grotten is dat je de Grotta dello Smeraldo niet kunt bereiken vanaf de zee.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Duomo di Amalfi
De kathedraal van Amalfi is gebouwd in de negende eeuw en heeft de tand des tijds bijzonder goed doorstaan. De kathedraal vormt nog steeds het middelpunt van de stad Amalfi. De kathedraal is bereikbaar via een lange trap die naar het voorportaal van de kerk leidt. De kathedraal is geopend voor het publiek, maar je moet wel een kaartje kopen. Dit is inclusief een bezoek aan de bijbehorende kloostergang en de crypte van de kathedraal. In de crypte worden de relieken van de apostel Andreas bewaard.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Atrani
Atrani is het wat onbekendere buurdorp van Amalfi. Doordat het dorp net wat minder bekend is lopen door de historische straatjes van Atrani veel minder toeristen. Het strand Van Atrani dat misschien wel groter is dat dat van Amalfi ligt in de zomermaanden wel vol met toeristen. Belangrijkste bezienswaardigheden in het dorpje zijn de chiesa Santa Maria Maddalena en de chiesa San Salvatore deí Bireto. Leuke wetenswaardigheid over Atrani is dat de Nederlandse kunstenaar M. C. Escher er een tijdje heeft verbleven en inspiratie opdeed voor enkele van zijn werken.
www.mooistedorpjes.nl/italie/campania/atrani/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Amalfi
Het dorpje Amalfi was ooi het hart van de republiek Amalfi, maar is tegenwoordig een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van ItaliŽ. Wie ooit een bezoek aan het dorpje gebracht heeft snapt waarom. De drukke gezellige hoofdstraat van het dorp, de lege kleine straatjes en trappen rondom de hoofdstraat en de Duomo de Amalfi in het midden van dit alles. Het dorpje is net als de rest van de Amalfikust opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het mooiste uitzicht op Amalfi heb je vanaf de begraafplaats van het dorp. Om daar te komen kun je simpelweg de lift nemen.
www.mooistedorpjes.nl/italie/campania/amalfi/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Scala
Scala is het oudste dorp aan de Amalfikust. Volgens sommige bronnen zou het dorp al in de tijd van de Romeinen bestaan hebben. Hiervoor is nooit bewijs gevonden behalve wat notities in oude geschriften. Vanuit Scala heb je een indrukwekkend uitzicht op het buurdorp Ravello. Anders dan veel andere dorpen aan de Amalfikust wordt Scala nog niet platgelopen door de toeristen. Dit komt enerzijds omdat de stad wat minder bekend is en dat er minder te beleven valt. Vanuit Scala kun je met een trap vierhonderd meter naar beneden afdalen naar het dorpje Amalfi. Tijdens deze tocht kom je de resten van de basiliek SantíEustachio tegen.
www.mooistedorpjes.nl/italie/campania/scala/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Ravello
Het dorpje Ravello behoort tot de mooiste dorpen van Amalfi en is misschien wel het mooiste niet aan de kust gelegen plaats van deze regio. In Ravello zijn behoorlijk wat bezienswaardigheden te vinden, denk hierbij aan de Duomo van Ravello, Villa Ruffolo en Villa Cimbrone. Ravello is gesticht in de vijfde eeuw na Christus en beleefde net als de rest van de Amalfikust zijn hoogtijdagen in de tijd van de Republiek Amalfi. In deze periode werden in Ravello prachtige villaís huizen en kerken gebouwd. Het merendeel van de bezienswaardigheden stammen nog uit deze periode. Om Ravello te bezoeken moet je behoorlijk wat trappen en steile straatjes bedwingen.
www.mooistedorpjes.nl/italie/campania/ravello/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Maiori
Maiori is van oorsprong een Etruskische stad die tegenwoordig een van de populairste badplaatsen is aan de Amalfikust. Het dorpje wordt gedomineerd het kasteel van San Nicola de Thoro-Plano dat vanaf de heuvel op Maiori neerkijkt. Een andere belangrijke bezienswaardigheid in deze badplaats is de Santa Maria a Marekerk. In deze kerk staat volgens een legende een beeld staat dat door dorpelingen gevonden is drijvend op de zee. De belangrijkste rede dat de toeristen naar Maiori komen is het feit dat in het dorp het grootste strand van de Amalfikust te vinden is.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Villa Rufolo
Villa Rufalo is een van de mooiste bezienswaardigheden aan de Amalfikust. De historische villa is gebouwd in de dertiende eeuw, maar werd in de negentiende eeuw helemaal in gerenoveerd. Dit gebeurde door de Schot Francis Neville Reid. Tegenwoordig is het een drukstbezochte villa de tuinen bieden en prachtig uitzicht op de Amalfikust en horen tot de mooiste van de regio. Het mooiste uitzicht heb je er vanaf de toren, in de toren is een klein museum ingericht over het ontstaan en renoveren van de villa. Er wordt gezegd dat Richard Wagner na zijn bezoek aan de villa zijn opera Parsifal heeft geschreven. Om dit heugelijk feit te vieren wordt er ieder jaar een concert in de tuinen gegeven.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Li Galli
Li Gilli ook bekend als Sirenuse is een archipel dat tot de gemeente Positano hoort en voor de Amalfikust ligt. De archipel bestaat uit drie eilanden, Gallo Lungo, La Rotonda en Dei Briganti. Gallo Lungo is het grootste van de drie en het enige eiland dat permanent bewoond. Het eiland heeft een klein strandje waar in de zomermaanden meestal wel wat boten voor anker liggen. Volgens de legende zijn de La Galli de eilanden waar Odysseus de sirenes hoorden zingen tijdens zijn Ulysses. Odysseus zou een van de weinige zijn die aan het gezang van de Sirenes ontsnapt is en niet te pletter zijn geslagen op de rotsen van Li Galli.
   
  Meer informatie over de Amalfikust:

Amalfikust voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies