top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Sulawesi

IndonesiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Bali
IndonesiŽ
Java
Sulawesi

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Celebes
reisadvies reisadvies IndonesiŽ

... meer handige websites

 

Sulawesi is het derde grootste eiland van de Indonesische archipel. Het eiland wordt ook wel Celebes genoemd. Het is het elfde grootste eiland ter wereld met een oppervlakte van ruim 174.000 km≤. Op het eiland wonen naar schatting 15 miljoen inwoners. Je vindt er nog verschillende culturen zoals de Buginezen en de Toradjaís. Het eiland heeft ook een grote verscheidenheid in natuur. Je vindt er berggebieden, vulkanen, regenwouden en prachtige rijstterrassen terwijl je geen plek op het eiland kan vinden die meer dan honderd kilometer van de zee verwijderd is. Sulawesi leent zich ook goed om te duiken omdat er vele koraalriffen (de Bonaken) bij het eiland liggen. Redenen genoeg om Sulawesi een bezoek te brengen. Het overwegend christelijke eiland toont zich met een ander gezicht van IndonesiŽ dan je zou verwachten en het toerisme heeft nog niet de overhand in de dagelijkse gang van zaken in de samenleving. Zo levert IndonesiŽ weer een mooi eiland af in de Gordel van Smaragd.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Sulawesi

bezienswaardigheid nummer 1 Lore Lindi National Park
Het prachtige Lore Lindu National Park dat meer dan 200.000 hectare groot is ligt in Centaal-Sulawesi. Dit nationale park leent er zich goed voor om met een gids door dit geweldige natuurgebied te wandelen. Door het hoogteverschil van 2000 meter in dit gebied kom je een wisseling van landschappen en fauna tegen. Zo loop je in de lagere gebieden door valleien en stukken oerwoud. Terwijl je in de hoger gelegen gebieden weer door de moessonbossen loopt. Het park is ook het leefgebied voor een aantal inheemse stammen. Een van de hoogtepunten is toch wel de overweldigende fauna. Zo vind je hier het wel bekende spookdiertje maar ook vele vlinders in alle kleuren en maten. Meer dan 70 nergens anders te vinden vogelsoorten vliegen vrij rond in dit habitat.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Manado
De provinciehoofdstad Manado is een handelsstad waar koffie, hout en specerijen worden verhandeld. Het telt een half miljoen inwoners dat grotendeels christelijk zijn. De stad is een smeltkroes van diverse bevolkingsgroepen zoals Javanen, Makassaren, Buginezen, Arabieren en Chinezen. Vele duiktoeristen komen naar Manado om vanuit deze plek de dichtstbijzijnde duikplekken te bezoeken zoals de Bonaken. Sta er niet raar van te kijken als de oudere bevolking je met Nederlands terug aanspreekt. In de stad treft men nog vele protestantse kerken aan. Ook is het provinciaal museum en de Taman Budaya Manado in de stad het bezoeken waard.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Fort Rotterdam
Fort Rotterdam is een fort gelegen in Makassar. Het is gebouwd rond 1545 in de tijd van het koninkrijk Gowa. Het fort is versterkt door de Nederlanders in 1673 en bestaat uit 5 bastions, waarvan vier bastions op iedere hoek en 1 bastion bij de ingang. Grotendeels zijn de gebouwen in het fort gebouwd door de Nederlanders. Enkel 2 gebouwen zijn in de oorlog door de Japanners gebouwd. Fort Rotterdam is in de eeuwen als simpel verdedigingswerk geworden tot een fort met 7 meter hoge muren. Het verloor zijn militaire functie in 1937 en is daarna alleen door de Jappen in de oorlog gebruikt als onderzoekscentrum. Voor 1937 wed het gebruikt als gevangenis, opslagplaats en onderdak voor de manschappen. In de jaren '70 is er veel energie gestoken om het fort te restaureren. Nu treft men er het Hollandse verleden nog aan met karakteristieke koloniale woon- en pakhuizen binnen de muren van het fort.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Bunaken
Bunaken is een klein eilandje voor de kust van de Indonesische stad Manado. De 2500 eilandbewoners leven het grote deel van de visvangst en de koprateelt. Bunaken is bij veel duikers geliefd om zijn prachtige koraalriffen, vele dive-spots en het ontbreken van het massa-toerisme. Deze riffen behoren tot het nationale park van de Bunaken wat uit 5 eilanden voor de kust van Noord-Sulawesi bestaat.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Tana Toraja
Tana Toraja is een gebied gelegen in het zuiden van Sulawesi. Ook wel het land van de heilige koningen genoemd. Het interessante van dit gebied is de mooie natuur en de oeroude Toraja-cultuur. Deze bevolkingsgroep die in de binnenlanden van midden en Zuid-Sulawesi wonen houden er een speciale manier op na om hun doden te vereren. Beeltenissen worden gemaakt van de overledenen die op hun beurt worden neer gezet op balcons die uitzien over het dal om te waken over de zielen. Kenmerkend zijn ook de typische adathuizen waarbij de daken lijken op de vorm van de hoorns van een buffel.
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Makassar
Makassar is de hoofdstad van Zuid-Sulawesi. Het huisvest meer dan 1,5 miljoen inwoners waarvan een aanzienlijk deel van de gemeenschap bestaat uit Chinese IndonesiŽrs. Dit weerspiegelt zich in de stad door de vele Chinese tempels. In de oude haven "Paotere" van de stad kan je de Buginese houten boten bewonderen. Ook in het stadbeeld te zien is het oude fort Rotterdam. In de omgeving van Makassar bevinden zich het voormalig koninklijk paleis van de vorsten van Gowa. Dit paleis is weer in de typische stijl van de oude cultuur van Sulawesi gebouwd.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Saluopa Waterval
de Saluopa-waterval is gelegen bij Poso, Centaal-Sulawesi. Het is een waterval dat uit 12 levels bestaat. Met een stenen trap kan je het onderste level bereiken waar je diverse verfrissende poelen aantreft. De omgeving bestaat uit tropisch regenwoud met alle flora en fauna van dien. Het geluid van apen en vogels vult de omgeving. En het opspattende water in combinatie met de zon brengt regenboogkleuren in de omgeving tot leven.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Tangkoko National Park
Tangkoko National Park staat bekend om de Tarsius ( het kleinste aapje ter wereld). Dit is echter een nachtdier dat zich alleen laat zien in de schemer. Ook vind je in dit park de zwarte makaken en de Neushoornvogel. Zeer de moeite waard is mogelijkheid om onder leiding van een gids een pittige ochtend of avond-tocht in dit geweldige park te maken.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Sengkang
Sengkang is een dorpje dat dicht bij het Tempemeer gelegen is. De plek waar de 2 rivieren Walanae en de Tampangan te samen komen. Je kan met de kano een schitterende tocht maken over het meer waarbij je een diversiteit van watervogels op en rond het meer zal aantreffen . In het dorp Senkang zijn er vele zijdeweverijen waar ook de mogelijkheid tot aankopen bestaat. Voorafgaand aan onafhankelijkheidsdag worden er bootraces op het meer georganiseerd en kan je getuige zijn van meerdere ceremonies die worden uitgevoerd.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Rantepao
Dit is de belangrijkste stad in Torajaland. Je treft er vele voorbeelden aan van Toraja-huizen met hun rijke versieringen. De belangrijkste bezienswaardigheden staan bijna allemaal in verband met de begravenisrituelen van de Toradja's. Het landschap is erg mooi en bestaat uit woeste bergtoppen met daartussen vruchtbare grond. Het gebied is uitstekend te bewandelen om vele bezienswaarheden aan te doen.
   
  Meer informatie over Sulawesi:

winterzon vakantie op Sulawesi

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies