top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Java

Indonesië
top 10 bezienswaardigheden:

Bali
Indonesië
Java
Sulawesi

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Java
reisadvies reisadvies Indonesië

... meer handige websites

 

Java is niet het grootste eiland, maar wel het moedereiland in de republiek Indonesië met een oppervlakte dat ruim 3 maal zo groot is dan Nederland. Het eiland herbergt 130 miljoen inwoners in de 4 provincies die het eiland rijk is. Tevens is het eiland de plaats waar het landelijke bestuur gezeteld is. Het land is er zeer divers en kenmerkend voor Java zijn de rijstvelden en de vele vulkanen die zich op het eiland bevinden. Vele Indonesiërs trekken van de andere eilanden naar Java om hun geluk te beproeven, hopend om er een beter bestaan op te bouwen. Met bijna 900 inwoners per vierkante kilometer is Java een smeltkroes van vele verschillende volkeren die allemaal een stukje kleur geven aan dit moedereiland van Indonesië.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Java

bezienswaardigheid nummer 1 Borobudur
De Borobudur is gelegen bij de meest actieve vulkaan van Indonesië "de Merapi". Deze tempel is gebouwd in de periode 750 - 850. De Borobudur staat te boek als een UNESCO World Heritage Site, en pas in de 19e eeuw door internationale ontdekkingsreizigers ontdekt. Deze tempel opgebouwd als een trapvormige piramide was verborgen onder een laag vulkanische as. Op de bovenste laag van de Borobudur bevinden zich kleine stoepa's met daarin een Boeddha verborgen. Lokaal bijgeloof is als men door de stoepa de Boeddha erin kan aanraken men het eeuwige geluk ontvangt.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Malang
Malang is de stad zoals een Javaanse stad eruit zag vóór de grote bouwprojecten en de alsmaar toenemende drukte. Met een koeler klimaat en een rijke groene omgeving binnen en buiten de stad was Malang in de koloniale tijd een populaire reisbestemming. Het kreeg de bijnaam “het Parijs van Oost-Java”. Dit blijkt nog uit de statige en koloniale gebouwen die nog steeds te aanschouwen zijn in deze rust uitstralende stad. Binnen korte reisafstand bestaat de mogelijkheid om ook nog de stad Batu en de vulkaan Bromo aan te doen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Bromo
De berg Bromo is één van de vele vulkanische gebergtes in Java. Vele reizigers beklimmen de ernaast gelegen bergen om in de vroege ochtend de zonopkomst over de berg Bromo op te zien komen. Met de mist de er nog hangt en de witte vulkanische rook die de berg continue produceert krijg je bij zonopkomst een mooi schouwspel van moeder natuur voorgeschoteld,. Dit is adembenemend om te mogen aanschouwen en de vroege trip zeker waard.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Dieng Plateau
Het Dieng Plateau is een enorm grote hoogvlakte in het midden van Java ontstaan door actieve vulkanen. In de 8e eeuw zijn hier vele Hindoeïstische tempels gebouwd die gewijd waren aan de god Shiva. Van al deze tempels zijn er maar 8 van bewaard gebleven. Het plateau is ook bekend om zijn mineraal meren, stomende geisers en het meer Talaga Warna. Door het hoge zwavelgehalte heeft dit meer een prachtig turquoise gloed. Ooit in het verre verleden een welvarend monniksoord geweest en daarom betekent het Dieng plateau vrij vertaald "woonplaats van de Goden".
   
bezienswaardigheid nummer 5 Pangandaran
Pangandaran is een kustplaats in het zuiden van Java. De stranden worden als 1 van de beste van het eiland beschouwd en zijn ideaal om te surfen. Aangelegen op een schiereiland ligt het nationale park “Penanjung Pangandaran”. Hier is de bloem Rafflesia te vinden die wel 10 kilo kan wegen en een diameter van 1 meter kan hebben. Wanneer de schemer valt zie je met grote getale de vliegende honden (zeer grote vleermuizen) van de kleine eilandjes naar het vaste land terug keren. Terwijl je de vissers met grote netten hun vangst op het zand ziet trekken en deze voor je op de barbecue worden bereid.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Prambanan
Dit enorme Hindoeïstische tempelcomplex bevindt zich niet ver van de stad Yogyakarta en is één van de grootse van Zuidoost-Azië. Samen met de Borobudur is de Prambanan één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Java. Ook mag het hetzelfde verleden delen met de Borobudur om in de 19e eeuw te worden herontdekt. Het tempelcomplex bestaat uit 237 tempels die variëren van vorm en maat maar in 3 ringen herkenbaar zijn opgebouwd. Door de aardbeving uit 2006 was er veel schade ontstaan aan enkele bouwwerken waardoor enkele gebouwen nu nog steeds in een restauratieproces bevinden. Prambanan wordt door velen rond de zonsopkomst en zonsondergang bezocht. Niet alleen voor de geweldige foto's die er dan te maken zijn, maar ook om overdag het nog drukker wordende complex te ontwijken.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Jakarta
Jakarta is een onmisbare ervaring met een mix van verkeerschaos, onbeduidende toeristenattracties tot aan de culturele pareltjes, vele winkelcomplexen en bruisende uitgaansleven. Het is de hoofdstad en tevens grootste stad van Indonesië met meer dan 20 miljoen inwoners. Bezienswaardigheden om niet te missen in Jakarta zijn onder andere een bezoek aan de oude haven “Sunda Kelapa”, de “Monumen Nasional”, de “Istiqlal” moskee, Chinatown “Glodok” en de Jakarta Zoo. Een stad om zeker even in te lezen en niet als bestemming over te slaan.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Kraton
Het Kraton is een paleiscomplex en beslaat 14.000 vierkante meter en heeft voor de Javanen een diepe filosofische betekenis. In 1756 ging de eerste sultan er wonen en de meeste voorzieningen die je in een stad kan vinden tref je hier binnen het complex aan. Het is een stad voor de sultan die er nog steeds woont in de stad Yokyakarta. Tegenwoordig herbergt het vele vorstelijke erfstukken, prachtige koetsen, antieke wapen en talloze geschenken van Koninklijke gasten. En met bepaalde gelegenheden tref je de hofhouding in ceremonieel kostuum aan.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Yogyakarta
Het hart van Java, geografisch maar ook cultureel. De stad heeft de status van bijzonder district en word gezien als vijfde provincie van Java. Yogya staat bekend om het vervaardigen van allerlei vormen van Batik. Tevens om zijn zilversmederijen die je in de stad aantreft. Ook wel Yogya-zilver genoemd. Bezienswaardig zijn het waterpaleis van de sultan “Taman Sari”, het koloniale “Fort Vredeburg” en de bekende winkelstraat “Jalan Malioboro”.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Kebun Raya
Ook wel bekend als de botanische tuinen van Bogor. Een bezoek aan het park voert je langs riviertjes en vijvers. Een verademing als je uit het drukke Jakarta komt. Deze prachtige tuin die wel 87 hectare meet geeft onderdak aan 15.000 boomsoorten waaronder 400 verschillende soorten palmen. En dan nog niet gesproken over de ontelbaar verschillende planten die er te zien zijn. Aangrenzend vind je het presidentieel paleis dat in de koloniale tijd functioneerde als ambtswoning voor de gouverneur-generaal. De Kebun Raya Bogor is één van de vier Kebun Raya Indonesia die deel uitmaken van het Indonesisch Instituut van Wetenschappen dat zich inzet voor het behoud van de zeldzame flora.
   
  Meer informatie over Java:

Java informatie
Java zonvakantie
winterzon vakantie op Java

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies