top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bali

IndonesiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Bali
IndonesiŽ
Java
Sulawesi

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bali
reisadvies reisadvies IndonesiŽ

... meer handige websites

 

Bali bezienswaardigheden top 10Bali is een eiland en provincie in het Aziatische land IndonesiŽ. Het eiland heeft een roerige geschiedenis achter de rug met als dieptepunt de bloedige onderwerping aan de Nederlanders in het jaar 1906. Tegenwoordig is het vulkanische eiland vooral een toeristische bestemming. Vooral dankzij de mooie stranden is Bali binnen IndonesiŽ de belangrijkste vakantiebestemming. Langs de vele stranden bevinden zich fantastische resorts waar je je als toerist helemaal in de watten kunt laten leggen. Bali heeft echter nog veel meer te bieden dan luxe hotels en prachtige stranden. Voor wie meer wil zien van het eiland bieden we hieronder onder top 10 van bezienswaardigheden op Bali.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Bali

bezienswaardigheid nummer 1 Gunung Kawi
Vlakbij de rivier Pakrisan in het midden van Bali ligt het tempelcomplex Gunung Kawi. Het staat vooral bekend om zijn schitterend mooie rotsen met uitgehouwen boeddhistische bouwwerken. Dit ware kunstwerk uit de 11e eeuw ligt in een prachtige groene omgeving, waardoor de afbeeldingen in de rotsen iets magisch hebben. Bij de ingang van de Gunung Kawi liggen rijstvelden (sawah).
   
bezienswaardigheid nummer 2 Kuta
De plaats Kuta staat wereldwijd bekend om zijn kilometers lange zandstranden. Veel accommodaties, bars, clubs en restaurant sieren deze gewilde badplaats. Het oorspronkelijke vissersdorp heeft veel te bieden voor de ďverwendeĒ toerist. Op het strand kun je verschillende waterporten beoefenen, maar massages worden er bijvoorbeeld ook gegeven. Het nachtleven bruist en je kunt er feesten tot in de late uurtjes. Aan het Kutaplein vindt je onder andere kunstwerken en traditionele handwerken die er te koop worden aangeboden. Dichtbij Kuta ligt de zeetempel van Bali ĎTanah Lotí die onderdeel uitmaakt van een hele serie zeetempels.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Gunung Agung en Gunung Batur
Deze Agung berg is de meest heilige berg van Bali en tevens een actieve vulkaan. De mensen van Bali zijn zo overtuigd van de heiligheid van deze berg, dat ze met het hoofd richting de Gunung Agung slapen. Het wordt dan ook als de woonplaats van de goden gezien. Van juli tot oktober is het de beste periode om deze berg te beklimmen. Wel is het aan te raden om dit onder begeleiding van een gids te doen omdat de berg bekend staat als zwaar, lang en gevaarlijk. Naast de Gunung Agung ligt de vulkaan Gunung Batur wat aan het prachtige Baturmeer ligt. Ook deze vulkaan is te beklimmen en is wat eenvoudiger dan de grotere berg Gunung Agung.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Batubulan
In de plaats Batubulan is het aan te bevelen een werkplaats te bezoeken waar men van vulkanisch gesteente de mooiste beelden maakt. Je ziet er bijvoorbeeld Boeddha's, kleine tempels, demonen en andere mythische figuren. Veel van deze grijze beelden worden in tempels gebruikt. Vaak zijn deze ambachten overgedragen van vader op zoon en gaat dit ver terug in de geschiedenis. Vlakbij Batubulan ligt het fraaie Bali vogelpark ĎTaman Burungí. De vogels in dit park leven in een prachtig stuk natuur met echt regenwoud. Exemplaren van uit de hele wereld zijn hier te bewonderen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Ubud
De naam Ubud betekent medicijn en is de plaats die door de bevolking van Bali wordt gezien als cultureel centrum van het eiland. Door de jaren heen is het dorp steeds meer uitgebreid met aanvulling van omliggende dorpen. In de hoofdstraat van Ubud ĎJalan Raya Ubudí zijn veel kunstwinkeltjes te vinden. Niet zo vreemd als je bedenkt dat er vroeger heel veel backpackers en kunstenaars in deze plaats verbleven. De heiligdommen Gunung Kawi, Goa Gajah en de tempel Pura Dalem Agung Padantegal trekken veel toeristen naar deze plaats. Wat ook bijzonder is, is de beroemde Apengrot die tegenwoordig bewoond wordt door makaak-apen.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Sanur
Aan een mooie baai ligt de badplaats Sanur. Deze plaats is niet heel erg druk en trekt daardoor voornamelijk wat oudere toeristen. Een leuke tip is om te dineren aan het mooie strand van Sanur. Een prachtige locatie is de orchideentuin ĎBali Orchid Gardení wat niet ver van Sanur ligt. De mangrovebossen van Sanur lenen zich prima voor wat excursies op het water.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Candidasa
Aan de oostkust van Bali ligt de bekende toeristenplaats Cadidasa. In de plaats zijn vele luxe vakantieresorts te vinden, waarvan sommige met thermale baden. Het prachtige strand Pasir Putih leent zich prima voor een groot aanbod van watersporten als, duiken, kanoŽn, zeilen en traditionele vissersboot wedstrijden. Duikers uit de hele wereld komen graag in de baai van Candidasa en de golfbrekers vlakbij zijn een lust voor het oog. Wie wat cultuur wil snuiven mag zeker een bezoek aan Tenganan niet overslaan. Veel bewoners leven nog volgens de oude regels van het aninisme. Een prachtig fort uit de 11e eeuw omringt het woongebied van Tenganan. Met een wandeling van Tenganan naar Tirtaganga kom je langs een zeer mooi waterpaleis uit 1947.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Goa Lawah
Aan de zuid-oost kant van Bali vlakbij Klungkung ligt de heilige grot Goa Lawah wat bekend is om zijn duizenden inwoners, namelijk de vleermuis. Tijdens festivals komen hier vele pelgrims voor een ceremonie bij te wonen in de heilige tempel in deze grot. Het is mogelijk om eventueel met een gids deze bijzondere grote te bezoeken.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Goa Gadja
Ten zuiden van de plaats Ubud ligt de Goa Gadja Ďolifantengrotí. De bijzondere entree bestaat onder andere uit een uitgehakt monsterlijke afbeeldingen. In de grot zijn een aantal beelden, waaronder beelden uit de hindoestaanse geschiedenis te vinden. Bij de ingang zijn verschillende baden en waterspugende vrouwelijke beelden te zien.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Klungkung Paleis
Het prachtige en majestueuze paleis Klungkung in de plaats Semarapura op Bali mag tijdens je bezoek niet ontbreken. Dit kunstwerk uit 1710 wordt gezien als meest belangrijke toeristische attractie van het eiland Bali. Veel van het oude Bali en haar cultuur zijn terug te vinden in dit magische bouwwerk. Het drijvende paviljoen omgeven door wat waterlelies voegt iets feeŽrieks toe aan dit bijzonder stukje van Bali.
   
 

Bali vakantie

Bali is een geweldige vakantiebestemming. Je kunt kiezen voor een strandvakantie, een indrukwekkende rondreis over Bali of nog mooier: een rondreis met een aantal dagen strand combineren. Voor een Bali vakantie kies je voor de zekerheid van een betrouwbare reisorganisatie en de ervaring van de beste aanbieders van strandvakanties en rondreizen op Bali zoals TUI.
Bekijk de Bali vakanties van TUI

Meer informatie over Bali:

Bali voor beginners
Bali top 10
Bali informatie
vakantie Bali
winterzon vakantie op Bali

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies