top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van IndonesiŽ

IndonesiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Bali
IndonesiŽ
Java
Sulawesi

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo IndonesiŽ
reisadvies reisadvies IndonesiŽ

... meer handige websites

 

De Republiek IndonesiŽ ligt in Zuidoost-AziŽ, waar het grenst aan landen als Papoea-Nieuw-Guinea, MaleisiŽ en Oost-Timor. De geschiedenis van het land gaat ver terug in de tijd en ook de handel en de handelsroutes hebben IndonesiŽ sterk beÔnvloed. Sinds de onafhankelijkheid in 1949 heeft IndonesiŽ zich gaandeweg duidelijk neer weten te zetten als toeristische bestemming. Tijdens de maand december is het bijvoorbeeld in IndonesiŽ gemiddeld 29 graden. Een heerlijke aangename winterbestemming dus. De meeste toeristen die IndonesiŽ bezoeken willen graag zon, zee en strand combineren met cultuur. Populaire eilanden als Bali, Lombok en Java voldoen hier voortreffelijk aan. Maar een rondreis door dit prachtige land is misschien wel de ultieme kans om veel van de pracht en praal te kunnen bewonderen. Wist je bijvoorbeeld dat je op verschillende plaatsen in IndonesiŽ fantastisch kunt duiken, klimmen, wandelingen maken en surfen? Tel hier wat paleizen, tempels en een festival als Galungan-Kuningan bij op en alle ingrediŽnten voor een afwisselende en geslaagde vakantie zijn aanwezig.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
IndonesiŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Bali
Het Indonesische eiland Bali is erg populair bij vakantiegangers. De meeste bezoekers voelen zich aangetrokken tot het heerlijke zonnige klimaat, mooie stranden, de levendige cultuur en niet te vergeten de natuur. Wanneer je de grote steden als Denpasar, Kuta, Ubud en Seminyak verlaat zul je al snel in vervoering raken door de kleurrijke flora en fauna en indrukwekkende rijstvelden van Bali. In het Bali Barat National Park en het natuurreservaat Batukaru kun je bijvoorbeeld genieten van prachtige orchideeŽn, varens, tropische regenwouden, herten, apen, reptielen, wilde zwijnen, uiteenlopende vogelsoorten en natuurlijk tempels. Want tempels kom je in Bali bijna overal tegen. De grootste tempel van Bali is de Pura Besakih. Deze tempel bevindt zich op de hellingen van de Gunung Agung vulkaan. Daarnaast is Bali bij uitstek zeer geschikt als duikbestemming. Duiklocaties als Tulamben en Menjangan zullen je zeker niet teleurstellen.
www.balivoorbeginners.nl
   
bezienswaardigheid nummer 2 Borobudur
Ten noordwesten van de centraal gelegen plaats Jogjakarta bevindt zich het boeddhistische tempelcomplex Borobudur. Omstreeks de negende eeuw, tijdens de Shailendra Dynastie, werd hier in de Kedu vallei een stoepa gebouwd die uit drie levels bestaat. In de boeddhistische leer staan deze drie levels bekend als de boeddhistische kosmos. Aan het begin van de negentiende eeuw werd Borobudur herontdekt. Voor eeuwen is het tempelcomplex namelijk bedolven geweest door een dikke laag lava die afkomstig was uit de vlakbij gelegen vulkaan Merapi. Dankzij de inzet van de Britse gouverneur-generaal Thomas Stamford Raffles kunnen we nu genieten van dit waardevolle stukje cultuur uit de Indonesische geschiedenis.
http://whc.unesco.org/en/list/592
   
bezienswaardigheid nummer 3 Malang
De oostelijk gelegen universiteitsstad Malang van het eiland Java is een bekende toeristische bestemming. Malang wordt ook wel de stad van de bloemen genoemd. Veel van de bezoekers komen naar Malang om te genieten van traditionele dansvoorstellingen, het heerlijke milde klimaat, de gezellige stadsparken en de kunst en cultuur die de stad rijk is. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Singosari Tempels of het Bromo Tengger Semeru National Park. Deze stad aan de Brantas rivier is tevens een leuke bestemming om uitgebreid te winkelen. Malang heeft meerdere winkelcentra en uitgebreide outlets. Cultuur snuivers doen zich tegoed in musea als Mpu Purwa. Dit museum heeft allerlei archeologische voorwerpen in huis die met de groei van de stad Malang in verband worden gebracht.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Lore Lindi National Park
Op het eiland Sulawesi kun je een bezoek brengen aan Lore Lindi National Park. Dit park is bijzonder interessant dankzij de schitterende natuur, de uitdagende wandelroutes en de invloed van de inheemse stammen die er nog altijd leven. Hoge bergen als de Gunung Nokilalaki wordt met het grootste gemak afgewisseld met moessonbossen, valleien , het meer Lindu en regenwouden. Maar in het Lore Lindi Park kun je ook warmwaterbronnen treffen, mooie doch soms vreemde sculpturen van dichtbij bewonderen, een tocht per paard afleggen of een nacht door brengen bij de plaatselijke bevolking. Aan avontuur is hier in ieder geval geen gebrek.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Bromo
De oostelijk gelegen Bromo vulkaan is de meest bekende vulkaan van het Indonesische eiland Java. De vulkaan ligt in het Nationaal Park Bromo Tengger Semeru. Om de krater van de Bromo vulkaan te bereiken, dien je een pittige klim van ongeveer een uur af te leggen. Eenmaal boven wordt je getrakteerd op een wonderlijk uitzicht over het vulkanische landschap. Tijdens de veertiende dag van het Hindu festival ĎYadnya Kasadaí wordt er door de lokale bevolking een wandeling naar de krater gemaakt om er vervolgens offers te brengen. Enige waarschuwing is wel gepast. De Bromo vulkaan is een nog altijd werkende vulkaan die regelmatig tot uitbarsting komt.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Prambanan tempel
Het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van IndonesiŽ bevindt zich in de buurt van de plaats Yogyakarta. Deze Prambanan Tempel uit de achtste eeuw is een geliefd onderdeel van toeristen die het eiland Java bezoeken. De Prambanan tempel is geweid aan de drie belangrijkste hindoe goden, namelijk Shiva, Vishnu en Brahma en de dieren die hen dienden. Oorspronkelijk bestaat het gebied van de Prambanan Tempel uit zoín twee-honderd-veertig tempels. Een klein deel hiervan is hersteld. Want ook deze tempels hebben eeuwen lang onder een dikke laag lava gelegen.
http://whc.unesco.org/en/list/642
   
bezienswaardigheid nummer 7 Bunaken National Park
Het nationale maritiempark Bunaken bevindt zich op het sfeervolle eiland Sulawesi. Bunaken National Park is bij uitstek zeer geschikt om te duiken en/of snorkelen. Het koraalrif wordt veelvuldig bezocht door een bonte verzameling vissoorten. En ook verschillende reptielen, vogels, herten en buideldieren noemen dit nationale park hun thuis. Bunaken National Park werd in 1991 opgericht en staat sinds 2005 genoteerd in de lijst van Unescoís werelderfgoederen.
Op de heen- of terugweg is het een aanbeveling waard om meteen een bezoek te brengen aan de nabij gelegen stad Manado. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk eten in de omgeving van Wakeke Street.
http://indonesia.travel/en/destination/point-of-interest/bunaken
   
bezienswaardigheid nummer 8 Jakarta
De metropool Jakarta op het eiland Java is sinds de onafhankelijkheid in 1949 de hoofdstad van IndonesiŽ. De stad droeg eerder namen als Sunda Kelapa en Batavia, maar staat sinds 1972 officieel wereldwijd bekend als Jakarta. Wanneer je de noordelijk gelegen stad Jakarta binnenkomt zal de drukte in eerste instantie overweldigend zijn. Het verkeer raast je langs alle mogelijke plekjes voorbij en doet erg chaotisch aan. Als hoofdstad is het ook een erg levendige stad. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Het oudste stadsdeel ĎJakarta Old Towní staat bekend als voormalig hoofdkantoor van Nederlands-IndiŽ. Op sommige plaatsen is de Nederlandse architectuur nog duidelijk zichtbaar. De meest leuke of interessante bezienswaardigheden van de stad Jakarta zijn onder andere het historische Elephant Museum, het themapark Taman Mini Indonesia Indah, attractiepark Taman Impian Jaya Ancol en de oude haven ĎSunda Kelapaí. Ook kun je in Jakarta fantastisch winkelen. Het twaalf hectare tellende Ciputra World Jakarta en Grand Indonesia zijn hier een uitstekende voorbeelden van.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Sumatra
Het eiland Sumatra met als hoofdstad Medan, staat vroeg in de geschiedenis bekend als eiland van het goud. Inmiddels is hier weinig meer van te merken. Sumatra staat tegenwoordig bekend als vulkanisch eiland en leverancier van palm- en aardolie. Doordat er veel bomen zijn gekapt is het regenwoud van Sumatra helaas met meer dan vijftig procent afgenomen. Hiermee ook het leefgebied van de Sumantraanse orang-oetans, tijgers, olifanten en neushoorns. Gelukkig kun je deze dieren nog wel vinden in het Gunung Leuser National Park. De oude traditionele Sumatraanse woningen zijn in enkele plaatsen nog te zien. De plaatsen Nias, Rumah Gadang en Bangkinang zijn daarom zeker een bezoekje waard. De mooiste stranden van Sumatra vind je overigens bij Lampuíuk, Ujong Batee en Lhoínga.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Lombok
In de Indische Oceaan, ten oosten van Bali, ligt het eiland Lombok. Op het eiland worden veel goederen verbouwd zoals koffie, tabak, rijst en kaneel. De natuur leent zich uitstekend voor het maken van avontuurlijke tochten of juist super ontspannende zon, zee en strand dagen. Je vindt er het beste van beiden. Lombok is in ieder geval een stuk minder toeristisch dan het populaire eiland Bali. Het vulkanische nationale park Gunung Rinjani en de Sembulan Vallei zijn populaire gebieden om te genieten van al het natuurschoon. Het mooiste strand van Lombok is volgens de meeste bezoekers Mawun, wat zoín acht kilometer ten westen van de plaats Kuta ligt.
http://rinjaninationalpark.com/
   
 

Rondreis IndonesiŽ

Wil je zoveel mogelijk zien van IndonesiŽ? Dan is een rondreis door IndonesiŽ een ideale manier om dit prachtige land te ontdekken. De meeste rondreizen brengen je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waardoor jouw IndonesiŽ vakantie een onvergetelijke belevenis wordt.

Meer informatie over IndonesiŽ:

IndonesiŽ informatie
rondreis IndonesiŽ
winterzon vakantie in IndonesiŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies