top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Hong Kong: Ocean Park

Hong Kong
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Hong Kong vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Hong Kong
reisadvies reisadvies Hong Kong

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Ocean Park

Aan de zuidkant van het eiland Hong Kong ligt Ocean Park, een pretpark waar je gemakkelijk de hele dag kunt vertoeven. Het park bestaat uit twee delen die door middel van een kabelbaan en ene trein met elkaar verbonden zijn. Reken op drukke dagen (met name zaterdag en zondag) op soms vrij lange wachtrijen. Wie The Summit wil gaan die kan dat het beste meteen bij aankomst in het park doen. Het zelfde geldt voor de terugreis naar het deel The Waterfront. Naarmate het einde van de dag nadert wordt het steeds drukker bij beide vervoersmiddelen.

Om toegang te krijgen tot Ocean Park betaal je een vaste entreeprijs. Daarna is bijna alles inbegrepen, behalve spelletjes waarbij je prijzen kunt winnen, souvenirs en versnaperingen. De prijzen die hier gehanteerd worden liggen voor een pretpark op een acceptabel niveau. Reken op ongeveer twintig procent goedkoper dan de Nederlandse Efteling. De wachttijden bij de verschillende attracties vallen over het algemeen ook erg mee.

Wat ons betreft is dé attractie van Ocean Park de aanwezigheid van twee reuzenpanda's. Prachtig om deze dieren in het echt te mogen aanschouwen. Deze twee prachtige dieren maken de keuze tussen een dagje Disneyland Hong Kong en Ocean Park vrij gemakkelijk. Waar Disney het vooral moet hebben van de aankleding en een aantal indrukwekkende attracties die vaak niet voor de jongste kinderen geschikt zijn, daar is Ocean Park een totaalpakket. Het is één van de grootste aquaria van de regio en biedt veel attracties voor jong & oud.

Wie Ocean Park wil bezoeken die pakt bus 629 vanaf Star Ferry. De hop on, hop off bussen van Big Bus Hong Kong stoppen ook bij Ocean Park (green line - Stanley). Op het moment dat we dit schrijven (juni 2016) is men volop bezig de MTR-lijn naar Ocean Park aan te leggen, maar is de deze metrolijn nog niet operationeel.

Nog handiger is om een ticket naar Ocean Park vooraf via internet te kopen waar je transport van en naar het hotel bij inbegrepen is. Bezoek deze Ocean Park pagina voor prijzen, info en direct online reserveren.

   

 
Meer informatie over Hong Kong en Ocean Park:

Hong Kong informatie & tips
Hong Kong informatie
Hong Kong voor beginners
Ocean Park

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies