top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Kefalonia, Griekenland

Griekenland
top 10 bezienswaardigheden:

Athene
Corfu
Griekenland
Kefalonia
Kos
Kreta
Lesbos
Rhodos
Rhodos Stad
Samos
Santorini
Zakynthos

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Kefalonia
reisadvies reisadvies Griekenland

... meer handige websites

 

Dit grootste Ionische eiland is grillig van vorm en staat bekend om zijn rustgevende en vriendelijke dorpen. De kustlijn heeft een aantal machtige kliffen en mooie baaien. De spectaculaire grotten zijn soms voorzien van een feeŽrieke uitstraling, waarbij zonlicht een grote rol speelt. In het bergachtige landschap wordt veel landbouw bedreven, waaronder de heerlijke lokale wijnen zoals de Mandoles en Robolawijn. De nabijheid van een aantal eilanden, maakt van het gebied de perfecte locatie voor eiland-hoppen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Kefalonia

bezienswaardigheid nummer 1 Fiskardo
Voor veel mensen is dit het mooiste dorp van het Griekse eiland Kefalonia. Dit havenstadje heeft dan ook genoeg te bieden voor toeristen. Je kan er heerlijk eten, winkelen of op het terras genieten van de heerlijke lokale wijnen. De prachtige Venetiaanse huizen in de regio geven je al snel dat heerlijke vakantiegevoel. In de haven is het zeker in de zomer nogal druk. De veerboten halen en brengen de (dagjes) mensen van en naar de dichtbij gelegen plaatsen en eilanden. De plaatselijke duikschool geeft volwassenen en kinderen de kans om de beginselen van het duiken te leren.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Assos
Dit charmante dorpje ligt op het kleine schiereiland Assos, wat aan de westkust van Kefalonia ligt, is bekend om zijn rust en gastvrije bevolking. Er zijn een aantal ruÔnes te vinden rondom het Venetiaanse kasteel uit de 16e eeuw. De smalle straatjes met in pastelkleur geverfde woningen hebben een mediterrane uitstraling. Aan de kade zijn wat kleine cafeetjes te vinden, waarvandaan je een prachtig uitzicht over de baai hebt.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Meer van Melissani
Het azuurblauwe water in de grot van Melissani trekt jaarlijks vele bezoekers. Het sprookjesachtige tafereel, wordt gecreŽerd door de zon die door een gat in de grot schijnt. Hierdoor wordt het water nog lichter dan het als is en waan je jezelf in een klein stukje paradijs. Met een bootje kun je varen in deze grot en daarbuiten. Een andere bijzondere grot ligt op ongeveer vijf kilometer van Sami. Dit is de Drogarati grot.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Myrtos strand
Het mooiste en beroemdste strand van Kefalonia ligt op ongeveer vijf kilometer van het dorpje Assos in het noordwesten van het eiland. Het strand is niet heel groot, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door zijn bijzondere mooie uitstraling. Het heldere water en witte zand zijn een garantie voor een perfecte rustdag.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Kloosters
Het eiland telt heel wat kloosters. De meest bijzondere zijn: Klooster van Panagia van Thematon bij Agia Efthimia, Klooster in Pagania Atrou, Klooster Panagia van Platiteras bij Fiskardo, Klooster Agios Andreas bij Svoronata, Klooster Panagia van Agrilion bij Sami en het Klooster van Kipoureon wat in Lixouri ligt. Dit laatst genoemde klooster ligt aan de westkust van de plaats Lixouri. Het prijkt op ongeveer een negentig meter boven de zee uit. In de 17e werd het mannenklooster gebouwd. De zonsondergang vanaf dit klooster is opmerkelijk.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kasteel Agios Georges
Op een heuvel aan de rand van de Livatho Vallei staat een bijzonder fraai kasteel uit 16e eeuw. Het kasteel wat verdeeld is over twee delen, beslaat een oppervlakte van een kleine 16.000 m≤. Onder het kasteel is een galerie te bezoeken. Helaas heeft het kasteel veel te lijden gehad tijdens de aardbeving van 1953.Ten zuidwesten liggen de ruÔnes van de kerk van St. Theodori. Het kasteel en de kerk liggen ongeveer 7 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Argostoli.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Vuurtoren St. Theodoroi
Dit prachtige bouwwerk is na de vernietigende aardbeving uit 1953 volledig herbouwd in 1960 door de architect Takis Pavlatos. Het telt 20 kolommen en is acht meter hoog. Je komt deze vuurtoren tegen op een kunstmatig schiereiland langs de weg naar Katavothres of op weg met de boot naar Lixouri.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Argostoli
De drukke hoofdstad van Kefalonia is niet heel sfeervol, maar wel levendig. Voor een dagje winkelen of het bezoeken van een lokale markt is het heel geschikt. De haven wordt druk bezocht en de straten zijn altijd vol verkeer. Er zijn een aantal historische kerken te vinden en het Folk Museum met zijn collecties van traditionele klederdracht. In het Archeologische Museum worden onder andere vondsten tentoongesteld die gevonden zijn in de Melissani grot. Op het Kabanas plein heb je vanuit de klokkentoren een spectaculair uitzicht over de stad en het landschap. De dichtstbijzijnde badplaats is Lassi
   
bezienswaardigheid nummer 9 Slangen bij Markopoulis kerk
In het zuidoosten van het eiland ligt het dorp Markopoulo. Hoewel het dorp door zijn hoge liggen een zeer fraai uitzicht geniet, heeft het verder niet heel veel bijzonders te bieden. De enige bezienswaardigheid is de plaatselijke kerk die elk jaar half augustus uitbundig religieuze feesten viert. Tijdens deze festiviteiten wordt de kerk overspoeld met een kleine soort slangen die zich een weg naar binnen baant via de vele gaten en kieren. Aan het eind van de religieuze dienst vertrekken ze weer om volgend jaar alles nog eens over te doen. Een legende verteld dat de nonnen rond 1700 zo lang gebeden hebben waarbij ze de Heilig Maagd smeekten om de binnengevallen piraten van Barbossa af te schrikken door te veranderen in slangen. Sindsdien keren de slangen elk jaar op dezelfde tijd terug.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Klooster van St. Gerasimos
De aristocraat Gerasimos leefde in een door hem opgerichte klooster om daar de armen te verzorgen. Na zijn dood in 1579 heeft men hem tot twee maal toe heeft opgegraven en werden zij geconfronteerd met een intact lichaam. Sindsdien is hij tot een heilige verklaard. Sindsdien viert men het feest van St. Gerasimos op 16 augustus en passeren zieke mensen zijn kist in het klooster met de hoop op genezing. Het klooster is gebouwd op een grot waar hij eerder als kluizenaar leefde. Via een ladder in het klooster is deze grot nog altijd bereikbaar.
   
  Meer informatie over Kefalonia:

beste reistijd voor Kefalonia
Kefalonia in ťťn dag

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies