top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Parijs, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Amiens
Annecy
Ardèche
Arras
Avignon
Bordeaux
Bretagne
Cannes
Centre
Colmar
Corsica
Côte d'Azur
Dijon
Disneyland Parijs
Dordogne
Elzas
Frankrijk
Indre-et-Loire
Lille
Loir-et-Cher
Lotharingen
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice
Normandië
Parijs

Provence
Rhône-Alps
Tours

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Parijs
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

Sacre Coeur in Parijs: niet alleen een prachtig bouwwerk maar ook een fantastisch uitzichtParijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt gezien als één van de wereldsteden. In de metropool wonen en werken maar liefst ruim 11 miljoen mensen, waarmee de stad veruit de grootste van het land is. De vele bezienswaardigheden, musea, sfeervolle straatjes en prachtige pleinen zorgen ervoor dat Parijs al decennia lang een topbestemming is voor toeristen. Jaarlijks bezoeken ongeveer 25 miljoen toeristen de stad van de romantiek. Voor Amerikaanse toeristen is een reis naar Europa ook niet compleet zonder Parijs te bezoeken. In Parijs is zo enorm veel te zien en te doen dat het allereerst niet te doen is om in één weekend alles te ontdekken en ten tweede is het een vrijwel onmogelijke taak om het aantal bezienswaardigheden tot slechts tien te beperken. Topattracties en bezienswaardigheden zoals de Arc de Triomphe, het Quartier Latin, Boulevard Haussmann, de Place de la Bastille en de Galleries Lafayette hebben we daarom moeten laten vallen. Ook belangrijk om te vermelden is dat Parijs een uitstekende winkelstad is. Parijs is al decennia lang één van de modehoofdsteden van de wereld.

De Notre-Dame van Parijs is tijdelijk uit deze top 10 bezienswaardigheden van Parijs verwijderd, nadat een brand op 15 april 2019 een enorme ravage toegebracht heeft aan dit prachtige stuk erfgoed. De kathedraal die mede bekend werd door de 'Klokkenluider van de Notre-Dame' is een prachtig voorbeeld van de vroeggotische stijl. De façade en de structuur hebben de brand overleefd, maar het zal nog jaren duren voordat dit icoon heropgebouwd en weer te bezoeken is.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Parijs

bezienswaardigheid nummer 1 Eiffeltoren
Nummer 1 trekpleister is natuurlijk de Eiffeltoren, het symbool van Parijs. Met de lift is het mogelijk om te genieten van een uniek uitzicht over Parijs vanuit de Eiffeltoren. Dat kan alleen maar tegen betaling. Op de eerste verdieping is middels een expositie meer informatie te vinden over de Eiffeltoren. ‘s Avonds tussen 21.00 en 24.00 uur is er elk uur een verlichtte Eiffeltoren te zien. Deze geweldige lichtshow duurt een paar minuten.
www.parijstop10.nl/eiffeltoren/

Meer info over de Eiffeltoren 

   
bezienswaardigheid nummer 2 Musea
De stad Parijs zit vol met geschiedenis en schatten uit de oudheid. Het Louvre mag bij een bezoek zeker niet ontbreken, maar er zijn meer musea te bezoeken. Musea die zeker de moeite zijn: Musée Picasso / Cité des sciences et de l’industrie / Musée national du Moyen Âge /Musée Rodin en nog veel meer. Houd er rekening mee dat de meeste musea op maandag en dinsdag gesloten zijn. Het is zeker aan te bevelen om te informeren naar een museum pas voor een paar dagen.
www.parijsvoorbeginners.info/musea.htm

Hét museum dat je niet over mag slaan is het Louvre. Dit gigantische museum stamt uit 1793 en behoort tot de beste musea ter wereld. Tussen de ongeveer 35.000 kunstwerken zitten topstukken zoals Mona Lisa en de Venus van Milo die hier te bewonderen zijn. Je vindt hier voornamelijk werken uit de oudheid van zo’n tienduizend jaar geleden tot ongeveer de eerste helft van de 19de eeuw.

Het Louvre is het drukst bezochte kunstmuseum ter wereld. De wachtrijen bij de kassa's kunnen daarom helaas enorm zijn, vooral in het weekeinde. Om deze wachtrijen te ontlopen kun je het beste je tickets vooraf via internet aanschaffen voordat je naar het Louvre gaat.
Bestel hier je Louvre skip-the-line tickets

Meer info over het Louvre

   
bezienswaardigheid nummer 3 Basilique du Sacré-Coeur
Doordat deze wit gekleurde basiliek bovenop de heuvel Montmartre staat heeft hij een bijzonder mooie aanblik en uitstraling. Op het groene voorplein met enorme trappen zitten vaak mensen te genieten van het mooie uitzicht. Ook de binnenkant is de moeite waard, vooral de enorme afbeelding van Jezus gemaakt van mozaïek.
www.steden.net/frankrijk/parijs/sacre-coeur
   
bezienswaardigheid nummer 4 Montmartre
Voor toeristen is de wijk Montmartre misschien wel de meer 'Parijse' wijk van Parijs. Place du Tetre, waar de combinatie van schilders en terrasjes die typische sfeer van de wijk vertegenwoordigen, is een ware publiekstrekker. Montmartre is een buurt waar je van houdt of die je juist verafschuwd omdat het inmiddels wel erg toeristisch geworden is. Wij zouden zeggen 'neem vooral wel een kijkje en oordeel zelf'. In Montmartre vind je ook de Sacré-Coeur die tot de mooiste gebouwen van de stad behoort.
www.parijstop10.nl/montmartre/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Tour Montparnasse
Men denkt weleens dat de Eiffeltoren het beste uitzicht over Parijs biedt. Als je echter een panoramisch uitzicht over de metropool wilt hebben inclusief de Eiffeltoren, dan moet je een ander uitzichtpunt hebben. Tour Montparnasse in de gelijknamige wijk Montparnasse is dan de beste keuze. Vanaf het dak van deze 212 meter hoge wolkenkrabber heb je een heel goed uitzicht over Parijs. Het goede nieuws is dat een bezoek aan het dak je minder tijd kost dan een bezoek aan de Eiffeltoren, indien je je entreetickets vooraf koopt.
Bestel skip-the-line tickets voor Tour Montparnasse
   
bezienswaardigheid nummer 6 Arc de Triomphe
Deze triomfboog is één van de bekendste symbolen van Parijs. Het vijftig meter hoge bouwwerk stamt uit de tijd van Napoleon en staat op één van de drukste verkeersknooppunten van Parijs. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over Parijs.

Meer info over de Arc de Triomphe

   
bezienswaardigheid nummer 7 Centre Georges Pompidou
Dit opvallende gebouw vormt het centrum voor moderne kunst. Tentoonstellingen, theater, dans, muziek, bioscoop, symposia, allerlei vormen en activiteiten van kunst zijn er te vinden.
www.cnac-gp.fr
   
bezienswaardigheid nummer 8 Place des Vosges
Dit oudste plein van Parijs ligt in het 3e en 4e arrondissement. Hier vind je Pavillon de la Reine en Pavillon du Roi en verder 39 gelijke huizen met ieder hun geschiedenis. Het plein is omringd met een bogen galerij waar je exclusieve hotels, restaurants en antiquairs kunt vinden. De schrijver/dichter Victor Hugo woonde op nr. 6, wat nu ter nagedachtenis een museum is geworden.
www.steden.net/frankrijk/parijs/place-des-vosges
   
bezienswaardigheid nummer 9 Seine
De Seine is voor een groot deel verantwoordelijk voor de romantiek in Parijs. Je kunt verschillende boottochten maken en komt zo langs de vele historische panden die langs de Seine liggen, zoals La Statue de la Liberté, Le Grand Palais, La Place de La Concorde, L’Assemblée Nationale en La Conciergerie. Er zijn ook boottochten waarbij je tijdens een mini cruise excellent kunt dineren met live muziek. Vanaf het water zijn de vele bruggen van Parijs nog mooier te aanschouwen.
www.parijstop10.nl/de-seine/  

De leukste manier om de Seine te ontdekken is door middel van een boottocht. Vanaf het water krijg je een uniek uitzicht op verschillende delen van Parijs en dankzij de audioguide leer je alles over deze stad.
Reserveer hier je tickets voor de boottocht op de Seine

   
bezienswaardigheid nummer 10 Opéra Garnier
Dit operagebouw wordt, niet geheel onterecht, ook wel Palais Garnier genoemd. De rijkdom straalt af van dit gebouw wat dateert uit 1871. Er is binnen veelvuldig gebruik gemaakt van bladgoud, marmer en fresco’s. Ook bevindt zich er een museum geheel gewijd aan de Franse theatergeschiedenis. Tegenwoordig worden in Opéra Garnier vooral balletvoorstellingen gehouden. Opera’s en andere voorstellingen worden nu grotendeels gehouden in Opéra Bastille.
www.operadeparis.fr
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel in Parijs

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Parijs. Wie binnen hotelsites zoals booking.com en expedia.nl gaat zoeken naar hotels, appartementen en pensions in Parijs die zal ontdekken dat er soms enorme prijsverschillen voor kunnen komen tussen de verschillende aanbieders. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Parijs. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Parijs:

5x zien & doen in Parijs
Parijs voor beginners
Parijs informatie
Parijs informatie
Parijs in één dag
Parijs top 10
bijzondere plaatsen in Parijs
goedkoop naar Parijs

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies