top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van NormandiŽ, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Amiens
Annecy
ArdŤche
Arras
Avignon
Bordeaux
Bretagne
Cannes
Centre
Colmar
Corsica
CŰte d'Azur
Dijon
Disneyland Parijs
Dordogne
Elzas
Frankrijk
Indre-et-Loire
Lille
Loir-et-Cher
Lotharingen
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice
NormandiŽ
Parijs

Provence
RhŰne-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo NormandiŽ
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

NormandiŽ is een regio in het noordwesten van Frankrijk, gelegen aan het Kanaal. NormandiŽ verwijst naar de Noormannen die in de tiende eeuw de macht hadden over dit gebied. Binnen de wereldgeschiedenis speelt NormandiŽ vooral een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog, omdat de geallieerden op 6 juni 1944 (D-Day) landden in NormandiŽ en daar zware gevechten met de Duitsers ondervonden hebben. Naast de Normandische cultuur en de typische landschappen van NormandiŽ is de geschiedenis van W.O. II ook een belangrijke reden voor toeristen om dit gebied te bezoeken.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
NormandiŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Pont de Normandie
De NormandiŽ-brug behoort tot de meest indrukwekkende bruggen ter wereld. Deze tuibrug overspant de Seine en is vrijwel niet te vermijden onderdeel van de route langs de kust van NormandiŽ tussen Le Havre en Honfleur. Tenzij je een motorrijder, een voetganger of fietser bent moet je tol betalen om over de Pont de Normandie te rijden.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Invasiestranden
Amerikaanse en Britse troepen gingen vanaf D-Day (de nacht van 5 op 6 juni 1944) de strijd aan met de Duitsers. Een groot deel van de troepen arriveerden in NormandiŽ via het water en kwamen via de stranden aan land. Deze stranden die in de vijf sectoren Utah, Omaha, Gold, Juni en Sword ingedeeld zijn vormen tegenwoordig mede om die reden een bezienswaardigheid voor geÔnteresseerden in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.
www.bijzondereplaatsen.nl/frankrijk/normandie/omahabeach.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Honfleur
Eťn van de mooiste plaatsen van NormandiŽ is Honfleur, een schilderachtige stad aan de monding van de Seine. Beroemde schilders zoals Boudin en Monet haalden hier voldoende inspiratie uit om prachtige meesterwerken te maken. Tegenwoordig verzamelen toeristen zich vooral in en rondom de prachtige haven van Honfleur.
www.mooistedorpjes.nl/frankrijk/normandie/honfleur
   
bezienswaardigheid nummer 4 Vakwerkhuizen
NormandiŽ telt een groot aantal vakwerkhuizen, waarvan een deel helaas door WO II beschadigd of totaal vernietigd is. Er zijn echter voldoende plaatsen te vinden waar een mooie verzameling aan vakwerkhuizen te zien is zoals bijvoorbeeld Rouen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Mont Saint-Michel
Dit schiereiland dat alleen toegankelijk is voor voetgangers. Tegenwoordig wordt het eiland door middel van een verhoogde weg met het vasteland verbonden, vroeger kon je het eiland alleen te voet bereiken als het eb was. De statige abdij die boven de de berg staat is een veel bezocht bouwwerk. Met een kleine vier miljoen bezoekers per jaar behoort Mont Saint-Michel tot de beroemdste bouwwerken van Frankrijk.
www.mont-saint-michel.monuments-nationaux.fr/en/

www.bijzondereplaatsen.nl/frankrijk/normandie/mont-saint-michel.htm
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Krijtrotsen
Kenmerkend voor NormandiŽ zijn de hoge krijtrotsen die je langs de kustgebieden vindt. De statige krijtrotsen worden langs de CŰte DíAlb‚tre afgewisseld met kiezelstranden. Je vindt deze mooie mix in het noordoosten van NormandiŽ. In het noordwesten is er vooral sprake van lange zandstranden.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Notre-Dame van Bayeux
Deze uit de 11e eeuw stammende gotische kathedraal behoort tot de mooisten in haar soort. Door verwoestingen en plunderingen is het hedendaagse bouwwerk een combinatie van oorspronkelijke onderdelen met een groot aantal vernieuwde en herbouwde delen.
www.normandievoorbeginners.nl/bezienswaardigheden.htm#notredamedebayeux
   
bezienswaardigheid nummer 8 Monethuis
In Giverny staat het woonhuis van de Franse impressionist Claude Monet. Deze kunstschilder heeft een groot aantal schilderijen gemaakt in de tuin van zijn woonhuis. Vooral de Japanse brug heeft hij meerdere keren op het doek vastgelegd. Tegenwoordig doet zijn woonhuis dienst als museum dat geheel aan Monet gewijd is.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Rouen
Wie een stedentrip wil maken binnen de regio NormandiŽ kan bijna niet om Rouen heen. Deze hoofdstad van de regio heeft een prachtig centrum met sfeervolle straatjes, veel vakwerkhuizen en een grote verzameling aan bezienswaardigheden. Fraai zijn de Place de Vieux-Marchť (de oude marktplaats), het indrukwekkende Palais de Justice en de flamboyante Notre-Dame van Rouen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Zeevruchten
Bij een bezoek aan NormandiŽ hoort het eten van zeevruchten. Langs de kust zie je lekkernijen tussen de rotsen kruipen en in zee zwemmen, voordat het in ťťn van de vele visrestaurants op je bord opgediend wordt. Mosselen, krab, garnalen, langoesten worden vaak als een combinatieschotel opgediend, de zogenaamde plateau de fruits de mer.
   
 

Vakantie NormandiŽ

Lekker op vakantie naar NormandiŽ? Bij Interhome.nl kun je kiezen uit een ruim aanbod van vakantiewoningen in NormandiŽ.

Meer informatie over NormandiŽ:

mooiste dorpjes van NormandiŽ
NormandiŽ informatie
NormandiŽ voor beginners
bijzondere plaatsen in NormandiŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies