top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van NormandiŽ, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
ArdŤche
Bretagne
Centre
CŰte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
NormandiŽ
Provence
RhŰne-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo NormandiŽ

... meer handige websites

 

NormandiŽ is een regio in het noordwesten van Frankrijk, gelegen aan het Kanaal. NormandiŽ verwijst naar de Noormannen die in de tiende eeuw de macht hadden over dit gebied. Binnen de wereldgeschiedenis speelt NormandiŽ vooral een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog, omdat de geallieerden op 6 juni 1944 (D-Day) landden in NormandiŽ en daar zware gevechten met de Duitsers ondervonden hebben. Naast de Normandische cultuur en de typische landschappen van NormandiŽ is de geschiedenis van W.O. II ook een belangrijke reden voor toeristen om dit gebied te bezoeken.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
NormandiŽ

bezienswaardigheid nummer 1

Mont Saint-Michel

Het schiereiland Mont Saint-Michel is alleen toegankelijk voor voetgangers. Tegenwoordig wordt het eiland door middel van een verhoogde weg met het vasteland verbonden, vroeger kon je het eiland alleen te voet bereiken als het eb was. De statige abdij die boven de de berg staat is een veel bezocht bouwwerk. Met een kleine vier miljoen bezoekers per jaar behoort Mont Saint-Michel tot de beroemdste bouwwerken van Frankrijk.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Invasiestranden

Amerikaanse en Britse troepen gingen vanaf D-Day (de nacht van 5 op 6 juni 1944) de strijd aan met de Duitsers. Een groot deel van de troepen arriveerden in NormandiŽ via het water en kwamen via de stranden aan land. Deze stranden die in de vijf sectoren Utah, Omaha, Gold, Juni en Sword ingedeeld zijn vormen tegenwoordig mede om die reden een bezienswaardigheid voor geÔnteresseerden in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Honfleur

Eťn van de mooiste plaatsen van NormandiŽ is Honfleur; een schilderachtige stad aan de monding van de Seine. Beroemde schilders zoals Boudin en Monet haalden hier voldoende inspiratie uit om prachtige meesterwerken te maken. Tegenwoordig verzamelen toeristen zich vooral in en rondom de prachtige haven van Honfleur.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Vakwerkhuizen

NormandiŽ telt een goot aantal vakwerkhuizen, waarvan een deel helaas door WO II beschadigd of totaal vernietigd is. Er zijn echter voldoende plaatsen te vinden waar een mooie verzameling aan vakwerkhuizen te zien is zoals bijvoorbeeld Rouen.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Pont de Normandie

De NormandiŽ-brug behoort tot de meest indrukwekkende bruggen ter wereld. Deze tuibrug overspant de Seine en is vrijwel niet te vermijden onderdeel van de route langs de kust van NormandiŽ tussen Le Havre en Honfleur. Tenzij je een motorrijder, een voetganger of fietser bent moet je tol betalen om over de Pont de Normandie te rijden.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Krijtrotsen

Kenmerkend voor NormandiŽ zijn de hoge krijtrotsen die je langs de kustgebieden vindt. De statige krijtrotsen worden langs de CŰte DíAlb‚tre afgewisseld met kiezelstranden. Je vindt deze mooie mix in het noordoosten van NormandiŽ. In het noordwesten is er vooral sprake van lange zandstranden.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Notre-Dame van Bayeux

Zelfs als je overtuigd atheÔst bent, is een bezoek aan de Notre-Dame van Bayeux de moeite waard.Deze uit de 11e eeuw stammende gotische kathedraal behoort tot de mooisten in haar soort. Door verwoestingen en plunderingen is het hedendaagse bouwwerk een combinatie van oorspronkelijke onderdelen met een groot aantal vernieuwde en herbouwde delen.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Monethuis

In Giverny staat het woonhuis van de Franse impressionist Claude Monet. Deze kunstschilder heeft een groot aantal schilderijen gemaakt in de tuin van zijn woonhuis. Vooral de Japanse brug heeft hij meerdere keren op het doek vastgelegd. Tegenwoordig doet zijn woonhuis dienst als museum dat geheel aan Monet gewijd is.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Rouen

Wie een stedentrip wil maken binnen de regio NormandiŽ kan bijna niet om Rouen heen. Deze hoofdstad van de regio heeft een prachtig centrum met sfeervolle straatjes, veel vakwerkhuizen en een grote verzameling aan bezienswaardigheden. Fraai zijn de Place de Vieux-Marchť (de oude marktplaats), het indrukwekkende Palais de Justice en de flamboyante Notre-Dame van Rouen.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Zeevruchten

Bij een bezoek aan NormandiŽ hoort het eten van zeevruchten. Langs de kust zie je lekkernijen tussen de rotsen kruipen en in zee zwemmen, voordat het in ťťn van de vele visrestaurants op je bord opgediend wordt. Mosselen, krab, garnalen, langoesten worden vaak als een combinatieschotel opgediend, de zogenaamde plateau de fruits de mer.

   
 

Vakantie NormandiŽ

Lekker op vakantie naar NormandiŽ? Bij Interhome.nl kun je kiezen uit een ruim aanbod van vakantiewoningen in NormandiŽ.

Meer informatie over NormandiŽ:

beste reistijd voor NormandiŽ
mooiste dorpjes van NormandiŽ
NormandiŽ informatie
NormandiŽ voor beginners
bijzondere plaatsen in NormandiŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies