top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Nancy, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Nancy
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

De stad Nancy is gelegen in noordoostelijke deel van Frankrijk, in de regio Lotharingen (Lorraine). Het gebied staat bekend om zijn quiche, de lekkere wijnen en prachtige steden zoals Nancy. Als vroegere hoofdstad van het hertogdom van Lotharingen heeft het in het verleden veel aanzien genoten. Tegenwoordig behoort de stad tot de portfolio van Unesco als werelderfgoed. Het historische centrum en de boeiende musea van Nancy trekken jaarlijks vele bezoekers. Het oude centrum staat dan ook vol met historische bezienswaardigheden. Het nieuwe en modernere deel van de stad bevindt zich rondom het treinstation en straten als Rue Saint Jean, Rue Saint Dizier, Rue Saint Julien en Rue des Ponts. Hier kun je uitstekend winkelen, genieten op een terrasje of een markt bezoeken. De Franse studentenstad Nancy heeft ook nog eens uitmuntende universiteiten. Dit brengt met zich mee dat er meer dan voldoende uitgaansgelegenheden zijn. Deze diversiteit maken de stad super aantrekkelijk voor een breed publiek.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Nancy

bezienswaardigheid nummer 1 Place Stanislas
Het ruim bemeten plein ‘Place Stanislas’ is gelegen in het centrum van Nancy. De lokale bevolking kent het plein beter als Place Stan. Midden op het plein staat het standbeeld van Stanislaw Leszczynski, de koning van Polen en uiteindelijk schoonvader van Louis XV van Frankrijk. Het plein werd ontwikkeld in de achttiende eeuw naar een idee van Stanislaw I. Aan het Place Stanislas tref je vergulde poorten en uitzonderlijke mooie gebouwen zoals het stadhuis ‘Hôtel de Ville’, het museum voor schone kunsten, de Arc de Triomph en het opera gebouw. Place Stanislas is tegenwoordig geheel autovrij en is onderdeel van Unesco Werelderfgoederen.
www.bijzondereplaatsen.nl/frankrijk/place-stanislas.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Opéra National de Lorraine
Aan het majestueuze plein Place Stanislas bevindt zich het klassieke opera theater van Nancy. Het gebouw is afkomstig uit de twintigste eeuw en het vervangt hiermee het voorgaande theater uit 1758. Dit theater werd namelijk volledig verwoest na een uitslaande brand in de nacht van vier op vijf oktober 1906. Vervolgens werd er een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuw te bouwen theater. Deze werd gewonnen door de Duitser Joseph Hornecker. Het Opéra National de Lorraine biedt plaats aan zo’n tachtigduizend toeschouwers.
www.opera-national-lorraine.fr
   
bezienswaardigheid nummer 3 Place de la Carrière
Als onderdeel van het middeleeuwse centrum, ontstond het plein ‘Place de la Carrière al in de zestiende eeuw. Het plein stond destijds bekend om het vertier. Er werden nog al eens wat toernooien georganiseerd. In de achttiende eeuw werd het plein middels de Triomph boog ‘Arc Héré’ verbonden met het naast gelegen plein ‘Place Stanislas’. Andere bijzondere bouwwerken aan het Place de la Carrière zijn het regeringsgebouw, de oude beurs en het paviljoen hotel. De dubbele rij bomen geven het plein een geheel eigen karakter.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Place d’Alliance
In de directe omgeving van eerder genoemde pleinen als Place Stanislas en Place de la Carrière, bevindt zich ook de Place d’Alliance. Kenmerken van dit plein zijn de lindebomen met daarachter klassieke herenhuizen. Midden op het plein staat een in barokke stijl opgetrokken fontein uit de achttiende eeuw die gemaakt werd door Belgische beeldhouwer Paul-Louis Cyfflé. Het werd geplaatst als herdenking van het verdrag tussen Frankrijk en Oostenrijk.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Musée des Beaux-Arts
Aan het indrukwekkende plein Place Stanislas bevindt zich het Museum voor Schone Kunsten (mbaN). Dit Franse Musée des Beaux-Arts behoort tot de oudste musea van het land. Na de oprichting aan het eind van de achttiende eeuw is de collectie als maar verder uitgebreid. Je kunt er genieten van uiteenlopende werken die afkomstig zijn uit de veertiende eeuw tot nu. Het historische gebouw wat omstreeks 1755 werd ontworpen door Emmanuel Héré, heeft in de jaren 1999 en 2011 nog behoorlijk wat aanpassingen gekregen. Laurent Beaudouin en Luca Lotti hebben de eer toebedeeld gekregen om het verleden met het heden te koppelen. Een opdracht waar ze volgens velen succesvol in zijn geslaagd. Onder de vele kunstwerken tref je bekende namen als Peter Paul Rubens, Claude Monet, Paul-Emile Colin, Pierre Michel, Jean Prouvé en Felice Varini.
http://mban.nancy.fr
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Musée de l‘École de Nancy
Het voormalige woonhuis van Eugène Corbin, een Franse kunstenaar, zakenman en verwoed verzamelaar, is sinds 1964 ingericht als kunstmuseum. In het Musée de l’École de Nancy kun je genieten van bijzonder aardewerk, keramiek, glaswerk en andere kunstambachten. Daarnaast zijn er in de verschillende ruimtes van dit negentiende eeuwse herenhuis nog waardevolle meubels te bewonderen.
www.bijzondereplaatsen.nl/frankrijk/musee-ecole-de-nancy.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Jardin Botanique du Montet
Na een reorganisatie van de botanische tuin van Nancy is in de twintigste eeuw de huidige tuin ontstaan aan de Rue du Jardin Botanique. De collectie van de voormalige tuin Jardin Dominique Alexandre Godron werd hierbij overgebracht naar de nieuwe locatie. Het ruim zevenentwintig hectare tellende park heeft behalve een uitmuntende collectie flora ook een prachtig landschap met daarin tropische kassen en waterpartijen. De duizenden soorten planten en bloemen worden gebruikt voor allerlei studie’s, onderzoeken en natuurlijk om gewoon van te genieten. De tuin is dan ook dagelijks opengesteld voor het publiek.
www.jardinbotaniquedenancy.eu
   
bezienswaardigheid nummer 8 Musée Lorrain
Dit museum met prachtige historische kunstwerken, is verdeeld over meerdere gebouwen. De rode draad tussen de werken is de belichting van de regio. Middels een wandeling langs de vele kunstwerken krijg je als het ware een duidelijk beeld van hoe het er hier tussen de achttiende en twintigste eeuw aan toe ging, hoe men leefden en waar men van hield. Het Lorraine Museum is ondergebracht in een voormalig paleis van de hertogen van Lorraine ‘Palais des Duces de Lorraine’, wat is gevestigd aan de Grande Rue te Nancy.
www.musee-lorrain.nancy.fr
   
bezienswaardigheid nummer 9 Notre-Dame de l'Annonciation
De kathedraal van Nancy is gebouwd in de achttiende eeuw. De Italiaanse architect Giovanni Betto schetste hiervoor een duidelijk ontwerp. Helaas overleed hij tijdens de bouw en heeft het uiteindelijke resultaat nooit kunnen bewonderen. Zijn werkzaamheden werden overgenomen door de Franse architect Germain Boffrand. Als decoratie zijn er aan de wanden en andere delen van de kathedraal werken te bewonderen van onder andere Claude Jacquart, gebroeders Dupont en Ligier Richier. De Notre-Dame de l’Annonciation is gelegen aan de Rue Saint-Georges.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Porte Désilles
Midden op de Place du Luxembourg is een herdenkingsmonument geplaatst waar men de personen eert die zijn overleden tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog in de achttiende eeuw. De poort is vernoemd naar de Franse legerofficier Antoine-Joseph-Marc Désilles. Hij overleed tijdens zijn strijd in de ‘Affaire de Nancy’ in 1790. Sinds 1925 is de Porte Désilles benoemd als historisch monument van de stad.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Nancy. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Nancy. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Nancy:

Nancy in één dag
Nancy informatie en tips
Nancy voor beginners
waar overnachten in Nancy

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies