top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Marseille, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Marseille
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

Na Parijs is dit de tweede grootste stad van Frankrijk. De oude nostalgische haven uit de zesde eeuw werd er door de Grieken gesticht. Vanuit verschillende punten van de stad heb je een waanzinnig uitzicht over de zee. Bijvoorbeeld vanaf de Notre Dame de la Garde. Hiervandaan heb je tegelijkertijd een mooi zicht over het “Château d’If”. De stad staat bol van de bezienswaardigheden, waaronder een aantal forten, monumenten, indrukwekkende kerken en kathedralen. Tijdens een rit met het boemeltreintje is het goed haalbaar om veel van de stad te zien. Verschillende excursies bieden de mogelijkheid om op pad te gaan met een gids die je veel kan vertellen over de geschiedenis van deze prachtige stad.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Marseille

bezienswaardigheid nummer 1 Notre Dame de la Garde
Voor de inwoners van Marseille wordt deze basiliek gezien als de beschermster van de stad. Op de zestig meter hoge klokkentoren is van zeer ver het beeld van de Heilige Maria met kindje Jezus te zien. Zij prijkt dan ook hoog boven de stad uit en heeft daarmee een zeer dominante positie verkregen. Het is dan ook niet gek dat de Notre Dame de la Garde de meest bezochte bezienswaardigheid van de stad Marseille is. Het uitzicht vanaf deze heuvel is spectaculair. Als je in de gelegenheid bent om de binnenkant te bezoeken, zal je dat niet teleurstellen. Het interieur is zeker zo indrukwekkend als de buitenkant doet vermoeden. Veel van het gebruikte marmer en porfier zijn afkomstig uit Italië.
www.notredamedelagarde.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Vieux-Port
De ingang van de haven wordt aangegeven met de forten Saint-Jean en Saint-Nicolas. Deze werden rond 1660 in opdracht van koning Louis XIV gebouwd om de belangrijke haven te beschermen tegen indringers. In 1948 is de haven grotendeels vernieuwd nadat het in de tweede wereldoorlog werd vernietigd. De haven is een gezellig deel van de stad waar je heerlijk kunt eten of genieten van een heerlijk glaasje wijn. Vlakbij de haven zijn veel bezienswaardigheden te vinden zoals: de vuurtoren Phare de Saint Marie, de gezellige straat Canebière en het nationale theater ‘Théâtre National de la Criée.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Basilique le Sacré-Coeur
Aan de Avenue du Prado ligt de vrij nieuwe basiliek die werd gebouwd tussen 1920 en 1947. Deze straat behoort tot één van de mooiste lanen van de stad. Het gebouw is ontworpen door Dupoux en heeft een Romeins-Byzantijnse uiterlijk.
www.sacrecoeurprado.over-blog.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Chateau d’If
Op het kleinste eiland van de Frioul-archipel, wat voor de kust van Marseille ligt, bevindt zich het fort ‘Chateau d’If’. Tussen 1524 en 1531 werd dit fort gebouwd om stad te verdedigen tegen aanvallen van zee. Jaren later is het fort gebruikt als gevangenis. Sinds 1890 is de Chateau opengesteld voor publiek. Vanaf Marseille is het prima per boot bereikbaar.
www.if.monuments-nationaux.fr
   
bezienswaardigheid nummer 5 Cathédrale de la Major
De volledige benaming van deze kathedraal is ‘Cathedrale Sainte-Marie-Majeure de Marseille’. In de omgeving is aan de restanten goed te zien, dat de kathedraal is gebouwd op een plaats waar al eeuwen ervoor andere kerken stonden. De Cathédrale de la Major werd gebouwd tussen 1852 en 1896. De lengte telt een indrukwekkende 140 meter.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Longchamp Palace
Dit prachtige paleis ligt in het vierde arrondissement van de stad Marseille. Zijn magnifieke fontein geeft het geheel een vorstelijke uitstraling. In het paleis vind je twee bijzondere musea. Dit zijn het ‘Natuur Historische Museum’ en het ‘Museum voor Schone Kunsten’. Het aangrenzende park loopt deels door de stad. Een bijzonder stukje in het park is het klassieke deel wat beter bekend is als ‘Jardin du Plateau’.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Cours Julien
Een leuk, gezellig en kleurrijk deel van de stad is te vinden in de boho-chique wijk Cours Julien. Veel kleine winkeltjes, cafe’s, restaurants en galeries hebben een grote aantrekkingskracht op het publiek. Voor de kleintjes zijn hier voldoende speelgelegenheden te vinden. Zeker rondom het plein is er veel vertier te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Quai des Belges
Op deze kade aan de haven is elke ochtend een gezellige drukte te vinden. Hier wordt dan de visvangst van de dag te koop aangeboden op dé vismarkt. Veel lokale horeca ondernemers en andere visliefhebbers komen hier hun verse inkopen doen. Veel restaurants in de buurt serveren er de heerlijke bouillabaisse waar Marseille om bekend staat.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Quartier de l’Estaque
In dit noordwestelijke deel van de stad vind je een buitengewoon gezellige sfeer. De smalle Franse steegjes en kleine huizen geven je direct de volkse gemoedelijkheid mee. Hier start men rustig de dag met een heerlijke koffie en de bekende Chichi freggi. Dit is een met suiker bestrooide donut. Maar natuurlijk zijn er meer lekkernijen te vinden. Dit gebied is tevens erg populair onder kunstenaars.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Stadhuis van Marseille
Ten noorden van de haven ‘Vieux-Port’ ligt het gemeentehuis van de stad. Het werd rond 1653 gebouwd door de broer van de bekende beeldhouwer Pierre Paul Puget, Gaspard Puget. Het stadhuis bestaat uit twee delen die door een boog worden samengebracht. Aan de gevel wappert de Franse vlag.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Marseille. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Marseille. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Marseille:

waar overnachten in Marseille

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies