top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Loir-et-Cher, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Loir-et-Cher
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

Het Kasteel van Chambord, één van de topbeszienswaardigheden van Loir-et-CherDe Loir-et-Cher is een populaire fiets en wandelbestemming in Frankrijk en ligt in de regio Centre van Frankrijk. Het Loiredal wat loopt door de regio staat hier in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de Loir-et-Cher bevinden zich enkele van de mooiste kastelen van Frankrijk. Enkele van deze kastelen zal u in de onderstaande lijst tegenkomen. Naast de kastelen zijn de vele prachtige kasteeltuinen één van de grootste toeristische trekpleisters in de Loir-et-Cher. Wie geen zin heeft om hele dagen te vullen met het bezoeken van kastelen die kan zich prima vermaken in de vele prachtige Franse dorpjes in het departement Loir-et-Cher of genieten van de fraaie natuur tijdens lange wandel- of fietstochten.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Loir-et-Cher

bezienswaardigheid nummer 1 Kasteel van Chambord
Het kasteel van Chambord is het grootste kasteel van het Loire gebied en staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. In het kasteel zijn er meer dan 400 verschillende kamers te vinden in totaal staan er meer dan 3000 torens op het dak van het kasteel. Het mooiste onderdeel van het Kasteel bevindt zich in het hart ervan. Hier staat een ronde dubbele wenteltrap, waarvan men vermoedt dat hij door Leonardo Da Vinci is ontworpen. Het kasteel is lange tijd onderdeel geweest van de Franse Koninklijke domeinen, tegenwoordig is het Frans staats eigendom. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog werden hier enkele grote kunstschatten zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo bewaard. Tegenwoordig behoort Chambord tot de meest bezochte kastelen van Frankrijk.
Nederlandstalige info over het Kasteel van Chambord
www.chambord.org
   
bezienswaardigheid nummer 2 Wijnen
Uit deze regio komen voornamelijk droge witte wijnen en zoette witte wijnen. In mindere mate worden er hier ook rode, rosé en mousserende wijnen geproduceerd. . De wijnstreek staat bekent onder de naam Touraine. In het gebied zijn in totaal zes Appellations te vinden waarvan de AOC Touraine de grootste is. De witte wijn wordt hier voornamelijk gemaakt van de Chenin Blanc en de Cabernet Franc.
www.terroir-france.com/region/loire_touraine.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Blois
Blois is de hoofdstad en de grootste stad van het departement Loir-et-Cher. De stad ligt aan de rechteroever van de Loire en heeft nog veel van zijn middeleeuwse karakter behouden. De oude binnenstad van Blois is een aaneenschakeling van krappe nauwe stegen die soms steil omhoog of omlaag gaan en andere keren met trapjes et elkaar worden verbonden. De kathedraal Saint-Louis en Kasteel van Blois behoren tot de belangrijkste gebouwen van de stad. De stad is met de andere zijde van de Loire verbonden door middel van de Pont J. Gabriel.
www.bloischambord.com/en
   
bezienswaardigheid nummer 4 Kasteel van Beauregard
Het Kasteel van Beauregard is ligt bij het dorp Cellettes net ver bij de hoofdstad van dit departement Blois vandaan. Beauregard is uitzonderlijk goed bewaard gebleven door de eeuwen heen en is tegenwoordig het gehele jaar door dagelijks te bezoeken. Het meest opvallende vind je hier in het kasteel. De galerie des portraits waarin in meer dan 300 schilderijen de geschiedenis van Frankrijk van 14de tot de 17de eeuw getoond wordt. De tuinen van dit kasteel zijn opgenomen als historisch monument.
www.beauregard-loire.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Vendôme
De stad Vendôme is een mooie oude stad in de Loir-et-Cher met een eigen TGV station. De stad heeft door de jaren heen zijn naam gemaakt als kunst en cultuur stad. In de stad zelf staan tal van schitterende gebouwen zoals de abdij van de drie-eenheid en de Romaanse klokkentoren. Boven de stad ligt het kasteel met zijn kasteelpark dat ongeveer 6 hectare groot is. Het Ronsardpark aan de Loire is een mooie plek in de stad om tot rust te komen.
www.jedecouvrelafrance.com/f-778.loir-et-cher-vendome.html
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Fietsen in de Loir-et-Cher
De beste manier om Loir-et-Cher te ontdekken is met de fiets. Langs de Loire en de Cher lopen er meerdere goede fietspaden die je meenemen langs de hoogte punten van dit departement. Bij de plaatselijke VVV zijn er meerdere routes te verkrijgen om de streek te verkennen. Het gebied in de nabije omgeving van de rivieren is er vrij vlak maar als men hier een paar kilometer vandaan gaat heeft een u een paar korte stevige klimmetjes voor de boeg. Het gebied hierachter is wat meer glooiend.
www.routeyou.com/location/bike/47411400/fietsen-in-loir-et-cher-overzicht-van-alle-fietsroutes.nl
   
bezienswaardigheid nummer 7 Montrichard
Montrichard is gelegen in het uiterste westen van de Loir-et-Cher aan de rivier de Cher. De aanblik van dit kleine dorp wordt gedomineerd door de grote vestingtoren die in het centrale deel van de oude binnenstad staat. In de zomermaanden doen oude tijden hier herleven als er op de pleinen de veldslagen worden nagespeeld. Deze opvoeringen zijn waarschijnlijk naast het kasteel van Montrichard de grootste toeristische trekpleister van het dorp. Montrichard wordt met de andere zijde van Cher verbonden met een imposante stenen brug.
www.montrichard.fr
   
bezienswaardigheid nummer 8 Kasteel van Chaumont-sur-loire
Het Kasteel van Chaumont-sur-loire ligt bij het plaatsje Chaumont-sur-loire op de top van de heuvel. De oudste delen van het kasteel stammen uit de vroege middeleeuwen. Net als veel kastelen in deze regio zijn er tot in de 19de eeuw delen bijgebouwd en architectonische veranderingen aangebracht. Het Kasteel van Chaumont-sur-loire behoort tot de mooiste van het Loiredal en is daarom ook samen met het landgoed op de werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Zoopark de Beauval
De dierentuin van Beauval wordt gezien als één van de mooist van Frankrijk. De dierentuin vormt een mix van nieuwe en oude verblijven. In de nieuwe verblijven worden er meerder soorten dieren bij elkaar gehouden die in de ook met elkaar leven. Het uitgebreide fokprogramma van de dierentuin verziet ander dierentuinen in heel Europa. Er komen hier onder andere leeuwen, Bengaalse tijgers, sneeuwluipaarden, jaguars en poema's voor. Het park is het gehele jaar geopend vanaf 9.00 uur
www.zoobeauval.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Tarte-Tatin
De beroemde Tarte-Tatin is hier in de regio ontstaan. Het waren de zussen Stéphanie en Caroline Tatin die voor het eerst deze taart bakten. Deze dames hadden een hotel in de plaats Lamotte-Beuvron. De eerst Tarte-Tatin was een appeltaart op zijn kop, tegenwoordig kan een Tarte-Tatin uit van alles bestaan en worden er zelfs hartige Tatins gebakken. Het principe is vrij simpel je vet een gesloten bakbodem goed is en leg hierin de ingrediënten naar keuze en leg hierboven op de deegbodem. Zet hem in de oven, even wachten en smullen maar.
home.planet.nl/~gores000/08-0078.htm
   
  Meer informatie over Loir-et-Cher:

Loir-et-Cher informatie
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies