top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Parijs: de Franse tuin van Versailles

Parijs
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Parijs vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Parijs
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

De Franse tuin van Versailles
De Franse tuin van Versailles

In de Franse stad Versailles ligt het beroemde Kasteel van Versailles. Dit kasteel behoort samen met de Eiffeltoren en museum het Louvre tot de best bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Bij het classicistische kasteel behoort een prachtige tuin. De Franse tuin van het Kasteel van Versailles is de grootste Franse tuin ter wereld. Met een actuele oppervlakte van maar liefst 815 hectare is het zelfs de grootste aangelegde tuin ooit. Hiermee heeft de Franse tuin van Versailles zelfs een plek in het Guinness Book of Records weten te bemachtigen. Wie de feiten en cijfers van de tuin bestudeert die ziet dat er alleen al op papier sprake is van een immens project. Zo staan er in de tuin van Versailles meer dan 350.000 bomen, waaronder ongeveer tweehonderd duizend historische bomen. Het Grote Kanaal heeft een inhoud van maar liefst 500.000 kubieke meter en een omtrek van meer dan 5,5 kilometer. Als je een wandeling maakt van het kasteel tot aan het einde van het Grote Kanaal dan ben je ongeveer een uur kwijt. In de tuin staan maar liefst zeshonderd fonteinen. In totaal zijn er 55 vijvers en bassins. De meest in het oog springende vijver is de Apollovijver. Vanaf deze vijver heb je zowel een indrukwekkend uitzicht op het Kasteel van Versailles als op het Grote Kanaal in westelijke richting.

Wie de tuinen van Versailles wil bezoeken die zal er wel een hele dag voor uit moeten trekken. Zelfs als je gebruik maakt van de verschillende mogelijkheden van gehuurd vervoer (golfkarretjes, fietsen, segways) en/of gebruik maakt van de toeristische treintjes dan heb je uren nodig om alles de aandacht te geven die het verdient. Binnen de tuin van Versailles staan ook een aantal bouwwerken die je eigenlijk zij moeten bezoeken. Zo zijn er het Groot Trianon en het Klein Trianon. Dit zijn twee gebouwen waar de Koninklijk familie zich terugtrok om in alle rust lekker te genieten en zich aan de strenge protocollen te onttrekken. Later heeft Napoleon Bonaparte van het Groot Trianon zijn verblijfplaats gemaakt. Ook zeker de moeite waard is het dorpje van de voormalige koningin Marie-Antoinette. Le Hameau de la Reine is een sfeervol, romantische verzameling van huisjes en een boerderij. Hier trok Marie-Antoinette zich graag terug. De tuin bij dit dorpje is veel vrijer van opzet dan de Franse tuin, waardoor het minder statig is.

De tuindelen voor het kasteel zelf zijn één grote ontdekkingstocht. Tussen de hoge bomen en struiken zijn allerlei lanen en hoven aangelegd. Hiertussen vind je prachtige elementen zoals Balzaal en de Zuilengalerij.

Wie de tuinen van het Kasteel van Versailles wil bezoeken die kan dat gratis doen. Alle vormen van vervoer binnen het terrein kost geld. Ondanks dat zijn de wachtrijen vaak aanzienlijk lang. Wie wil die kan per roeiboot het Grote Kanaal verkennen. Het bezoek aan de beide Trianons en Le Hameau de la Reine kan alleen maar tegen betaling. Houd er rekening mee dat deze delen pas vanaf 12 uur 's middags te bezichtigen zijn.

   

 
Meer informatie over Parijs en het Kasteel van Versailles:

alles over Parijs
het Kasteel van Versailles
het Kasteel van Versailles
Parijs tips

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies