top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Corsica, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Corsica
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

Corsica is een groot (8.680 vierkante kilometer) eiland gelegen in de Middellandse Zee. Het eiland behoort tot Frankrijk en is zowel per vliegtuig als vanaf het Franse vasteland per veerboot te bereiken. Hoewel Corsica bij Frankrijk hoort en er zeker veel gelijkenissen zijn met het vasteland, zo zijn er zeker ook een aantal verschillen te bespeuren. Zo spreekt met op Corsica vooral de lokale taal Corsicaans, waarbij Italiaanse invloeden zeker goed te horen zijn. Ook zijn de mensen temperamentvoller dan de gemiddelde Fransman en is het levensritme iets anders. Wie Corsica bezoekt zal moeten concluderen dat Corsica een eigen gezicht heeft dat de moeite waard is om te ontdekken.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Corsica

bezienswaardigheid nummer 1 Parc Naturel Régional de Corse
In het midden van het eiland Corsica ligt een nationaal park. Dit park ‘Parc Naturel Régional de Corse’ is een waar wandel walhalla voor fervente stappers. Er zijn maar liefst voor 1500 km aan bewegwijzerde paden die regelmatig worden onderbroken met plaatsen om te logeren. Zo is hier de wereldberoemde GR20 route te vinden met zijn eigen mysterie en mythe. De flora en fauna in dit park is echt wonderbaarlijk. Evenals de goed bewaarde historische gebouwen en archeologische opgravingen die er goed worden onderhouden en beschermd. Ongeveer 40% van het eiland Corsica hoort bij dit immens grote park.
www.parc-corse.org
   
bezienswaardigheid nummer 2 Ajaccio
De hoofdstad van het prachtige eiland Corsica is tevens de geboortestad van de Franse Keizer Napoleon. Zijn huis is het beroemde Casa Buonaparte. De haven heeft een prominente plaats is deze stad. Je kunt hier met de Ferry naar verschillende bestemmingen varen, waaronder het eiland Sardinië en naar Nice of Toulon in Frankrijk. Het meest centrale punt van de stad Ajaccio is de rotonde op het Place Charles de Gaulle. Hier komen maar liefst twaalf straten bijeen. Hiervandaan vertrekken veel toeristische uitstapjes. Aan dit plein staat ook het stadhuis waarin het museum over Napoleon is gevestigd. Op de Place Giraud vind je één van de standbeelden van deze machtige keizer.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Bastia
Deze tweede grote stad van het eiland Corsica heeft een indrukwekkende haven. Met een bezoek aan deze haven kun je eigenlijk niet om de oude barokke gevel van de parochiekerk heen. Deze staat vlak achter de oude haven en steekt overal boven uit. Hoewel de stad Bastia al bestaat sinds de 14e eeuw is deze kerk gebouwd tussen 1636-1666. Vooral ‘s avonds is het goed vertoeven aan deze mooi haven. Je kunt er heerlijk eten. Proef vooral eens van de locale wijn. Bastia heeft namelijk nogal wat roem vergaard om zijn heerlijke wijnen.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Scandola Nature Reserve
Het schiereiland Scandola behoort tot de World Heritage Site van Unesco Werelderfgoed. Deze porfierachtige rotsmassa ligt tussen de Golfe de Galeria en de Golfe de Girolata in. De prachtige rode kliffen, grotten en de bijzondere flora en fauna zijn uitzonderlijk. Voor duikers behoort het gebied rondom dit schiereiland tot één van de meest bijzondere plekjes op aarde.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Calanches de Piana
Een andere zeer prachtige omgeving vind je bij Piana, wat ongeveer 78 km van de hoofdstad Ajaccio ligt. Hier zijn diverse wandelpaden waarbij kunt genieten van het fenomenale zicht over de oceaan en de prachtige rode rotsformaties van Calanches de Piana. De rode granieten formaties zijn gevormd door jarenlange erosie. Het dorp Piana behoort tot de mooiste plekjes van Corsica. Van hieruit heb je prachtig zicht op de Golf van Porto en natuurlijk de azuurblauwe zee. De huizen zijn er voornamelijk wit en er staat een prachtige kerk ‘Sainte-Marie’ wat het schilderachtige plaatje compleet maakt.
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Bonifacio
Volgens kenners ligt de meest merkwaardige plaats van het eiland Corsica in het zuiden. Op een rotsmassa van ongeveer 80 meter hoog ligt de stad Bonifacio. De smalle straatjes, de vestingmuren en de knusse huizen worden omringd door steile rotswanden. Op diverse plaatsen zijn mysterieuze uithollingen te vinden in deze rotswanden. De plaats ademt eigenlijk een bijzondere en historische sfeer uit. Er staat een gotische kerk uit de 13e eeuw en een mooie romaanse kerk met klokkentoren. Andere bezienswaardigheden van Bonifacio zijn de zoutpannen en waterbasins.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Calvi
Het plaatsje Calvi ligt in een prachtige baai in het noordwesten van Corsica. Het is een vrij rustig dorp met wat winkels, restaurants, een burcht en natuurlijk een gezellige haven. Het gebied rondom dit plaatsje wordt ook wel ‘de tuin van Corsica’ genoemd. Er groeien veel olijven en verschillende fruitsoorten op de zeer vruchtbare grond. Op de achtergrond heb je fantastisch zicht op de besneeuwde toppen van de Monto Cinto.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Stranden
Corsica heeft heel wat kust met de daarbij behorende stranden te bieden. De mooiste stranden vind je aan de oostkust van Corsica bij Porto-Vecchio. Vooral door de ligging met een azuurblauwe zee en de uitstraling van bomen op het strand met op de achtergrond de prachtige rotsen, maken dit tot één van de mooiste stranden van Corsica. Dit Palombaggia strand ligt vlak bij de jachthaven. Surfers verblijven graag op het strand bij de baai van Santa Manza vlakbij het prachtige plaatsje Bonifacio. Maar Corsica heeft heel veel stranden die liggen te wachten om ontdekt te worden. Er zijn drukke stranden, maar er zijn zeker ook nog idyllische stranden te vinden in of bij de meerder prachtige baaien die het eiland rijk is.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Corte
In deze voormalige hoofdstad van het eiland Corsica vind je een oud en een nieuw gedeelte. In het oude gedeelte vindt je wat historische bezienswaardigheden als een kerk, mooie pleinen als het Place Paoli en daarop het standbeeld van de vrijheidsstrijder Pasquale Paoli. Hier in het oude Corte vind je het oude huis van de vader van Napoleon. Hij woonde namelijk aan het Place du Poilu bij de citadel. De omgeving van de plaats Corte is zeker noemenswaardig. Prachtige groene heuvels en het dal van Tavignano met bijhorende rivier de streek rondom deze plaats. Het hebben van de enige universiteit op het eiland brengt wat meer leven in de plaats Corte.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Sardinië
Het is heel gemakkelijk om een dagje op en neer naar buureiland Sardinië te gaan. Met een Ferry ben je er in ongeveer 50 minuten, zodat je de gehele dag er op uit kunt gaan om dit eiland te ontdekken. Sardinië staat bekend om zijn prachtig mooie stranden en ongerepte natuur. Op verschillende plaatsen zijn monumenten te bezichtigen die men in Sardinië Nuraghi noemt. Dit zijn torens uit de bronstijd en zijn uniek en alleen te vinden op dit eiland. Er is zelfs bij de berggrot Tiscali een heel dorp te vinden met deze Nuraghi en andere archeologische bevindingen.
   
 

Meer informatie over Corsica:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies