top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Cannes, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Cannes
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

Op het jaarlijkse filmfestival van Cannes wordt de stad bedolven onder wereldsterren. Grote namen uit de filmwereld flaneren dan door de straten van de stad. Vanaf de jaren rondom 1970 toen er een kunstmatig aangelegd zandstrand ontstond in Cannes werd het door vele toeristen bezocht. De plaats staat nog altijd bekend als mondaine stad waar wel gefortuneerden zich uitstekend vermaken. De haven met zijn ongelofelijk mooie jachten is hier deels voor verantwoordelijk. Daarnaast zijn er veel goede hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Cannes

bezienswaardigheid nummer 1 Palais du Festivals
Op een zeer prominente plaats aan de Boulevard de la Croisette staat het congres gebouw van Cannes. Elk jaar wordt hier het Film Festival van Cannes gehouden. Alles staat dan in het teken van film, acteurs, actrices, ontdekken van nieuw talent en lobbyen. Naast het Film Festival worden er nog andere uiteenlopende festivals, congressen en beurzen gehouden. Voor meer info, check de site.
www.palaisdesfestivals.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Boulevard de la Croisette
Alle vormen van luxe zijn aan deze belangrijke boulevard te vinden. Zo vind je hier bijvoorbeeld de jachthaven met daarin de meest luxueuze boten die je maar kunt voorstellen. En alle beroemde en uitmuntende hotels met hun prachtige gevels liggen ook aan deze promenade. Een wandeling over de Boulevard de la Croisette laat je zien wat het te bieden heeft. Het Palais du Festival neemt een belangrijke positie in, maar het uitzicht is er fantastisch.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Havens van Cannes
De stad Cannes telt twee havens. Port Pierre Canto en Vieux Port. Beide havens liggen vol met indrukwekkende jachten. Beide havens hebben voldoende capaciteit voor de vele luxe jachten die Cannes aandoen. Zowel Port Pierre Canto als Vieux Port liggen beiden aan de gezellige en druk bezochte Boulevard de la Croisette.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Boulevard du Midi
In het verlengde van Boulevard de la Croisette ligt Boulevard du Midi. Deze begint vanaf Vieux Port en loopt richting de luchthaven. De publieke stranden van Cannes zijn voornamelijk aan deze boulevard te vinden. De stranden bij het centrum van Cannes zijn vrijwel allemaal toebedeeld aan de luxe hotels. De strandstoelen aan publieke stranden zijn goedkoper om te huren dan die bij de dure hotels.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Le Suquet
Het oudste deel van de stad Cannes is te vinden in de wijk Le Sequet. Cannes is omstreeks het jaar 1030 ontstaan op de zesenzestig meter hoge berg in deze wijk. De middeleeuwse smalle straatjes leiden je al snel richting het middeleeuwse kasteel en Place de la Castre. In het kasteel is tegenwoordig het Musee de la Castre gehuisvest. De verzamelde kunst bevat uiteenlopende voorwerpen. Je vindt er primitieve kunst van pre-Colombiaanse Amerikaanse herkomst en diverse landschapsschilderkunsten. Het meest interessante is de collectie met culturele voorwerpen, waaronder maskers uit Himalaya-Tibet.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Marche Forville
Veel van de lokale bevolking bezoekt dagelijks de overdekte verse markt ‘Marche Forvile’. De markt met zijn voornamelijk verse waren zoals groente, fruit, bloemen, vlees en vis ligt een paar straten verwijderd van de Vieux Port en Boulevard de la Croisette. Je vindt de markt aan de Rue de Marchée Forville. Rondom deze markt zijn een aantal winkels te vinden met allerlei lekkernijen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Rue d’Antibes
De leukste en gezelligste winkelstraten van Cannes zijn te vinden in het gebied rondom Rue d’Antibes. Alle dure merken worden hier met een winkel vertegenwoordigd. Vergeet vooral niet om af en toe een zijstraat in te slaan. Qua restaurants is het hier iets voordeliger dan aan de beroemde boulevard.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Îles de Lérins
Met een veerpont kun je een bezoek brengen aan de Lérins eilanden die op een kwartiertje varen van Cannes liggen. De twee eilanden de la Tradelière en Saint-Ferréol zijn onbewoond. Het eiland Sainte-Marguerite wordt veel bezocht om zijn Fort Royal met daarin het Musee de la Mer. Daarvoor rond de achttiende eeuw werd het fort voornamelijk gebruikt als gevangenis. Het vierde eiland Saint-Honorat staat bekend als het eiland van de monniken. De vijftiende eeuwse Abdij van Lérins is opengesteld voor bezoekers. Door zijn groene beboste omgeving is het niet toegestaan om te roken op het eiland.
www.abbayedelerins.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Musee de la Mere
Het museum over de zee ligt op een zeer bijzondere lokatie. In het oude Fort Royal op het eiland Sainte-Marguerite is een deel gereserveerd voor Musee de la Mere. De eerste verdieping verteld wat meer over allerlei archeologische bevindingen die afkomstig zijn van wrakken. Het hele jaar door worden er ook toepasselijke workshops gegeven. Op de begane grond van het fort zijn de gevangenissen te zien. Hier heeft de mysterieuze man met het ijzeren masker gevangen gezeten.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Notre-Dame de l’Esperance
In de wijk Le Suquet aan de Place de la Castre staat deze door monniken gebouwde kerk. De Notre-Dame de l’Esperance betekend ‘kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Hoop. In de zestiende eeuw werd de gotische kerk gebouwd. De zijkapellen zijn er later bijgekomen. Het meest bijzondere is toch wel het uitzicht hiervandaan. Je kijkt uit over de stad Cannes, de Baai en het vulkanische gebergte van Esterel.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Cannes. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Cannes en bekijk de prijzen. Daar kun je per hotel, appartement of pension meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Cannes:

Cannes informatie
waar overnachten in Cannes?

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies