top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Parijs: Arc de Triomphe

Parijs
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Parijs vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Parijs

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media
alle rechten voorbehouden

De Arc de Triomphe in Parijs

Op slechts een uurtje of vijf rijden ben je vanuit het zuiden van Nederland in de hoofdstad van Frankrijk. Parijs ligt namelijk in het noorden van het land.Voor velen geldt deze meest beroemde Franse stad als stad van de liefde. Menig chanson gaat dan ook over de Seine, de Champs-…lysťes of de Eiffeltoren.

Arc de Triomphe

De Franse revolutie, die omstreeks het einde van de achttiende eeuw plaatsvond, heeft een prachtig monument nagelaten op het Charles de Gaulle plein in Parijs. Radicale groeperingen kwamen destijds in opstand om een einde te maken aan de macht en voorrechten die de geestelijken en leden van de monarchie zich lange tijd hadden toegeŽigend. De Franse revolutie, die uiteindelijk tien jaar heeft geduurd, veroorzaakte veel onrust bij omliggende landen. Zij waren bang dat de opstand en het daarmee gepaard gaande geweld de landsgrenzen over zou gaan. Al snel liep het dusdanig uit de hand en volgden er verschillende oorlogen die vele mensenlevens heeft gekost. Uiteindelijk was het Napoleon Bonaparte die de macht greep tijdens de slag bij Austerlitz en daarmee de Franse Revolutie als beŽindigd verklaarde. Enkele jaren later was het Bonaparte die opdracht gaf om een monument te ontwerpen die deze overwinning weerspiegelt. De eerste steen werd op diens verjaardag gelegd, namelijk 15 augustus in 1806.

De triomfboog, die we beter kennen als de Arc de Triomphe, werd grotendeels ontworpen door de Franse architect Jean Chalgrin. Na diens overlijden werd het project overgenomen door Jean-Nicolas Huyot. De beelden zijn afkomstig van verschillende Franse beeldhouwers uit de tijd. Onder het monument tref je ter nagedachtenis honderden namen van allerlei belangrijke generaals die hun diensten hebben geleverd. Niet veel mensen weten dat er een klein museum gevestigd is in het monument en dat je vanaf de Arc de Triomphe een prachtig uitzicht hebt over de omgeving Place Charles de Gaulle en over Parijs zelf. Zo kun je van hieruit zakenwijk La Defense goed zien liggen, de Eiffeltoren bewonderen en zien hoe de belangrijkste straten van Parijs in ťťn lijn liggen.

Graf van de onbekende soldaat

De Arc de Triomphe staat voor overwinning en dient tevens als monument voor de vele bekende en onbekende gesneuvelde soldaten die het land gediend hebben tijdens hun strijd. Na de Eerste Wereldoorlog werd er besloten dat er een monument moest komen voor alle overleden soldaten die niet geÔdentificeerd konden worden. De Arc de Triomphe werd als passende locatie uitgekozen en sinds 1923 brandt hier een eeuwige vlam ter nagedachtenis aan alle gesneuvelde soldaten uit de Eerste - en Tweede Wereldoorlog.

 
Meer informatie over de Arc de Triomphe:

Arc de Triomphe
Arc de Triomphe

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies