top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Amiens, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Frankrijk

Plaatsen in Frankrijk:
Amiens
Annecy
Arras
Avignon
Bordeaux
Cannes
Colmar
Dijon
Disneyland Parijs

Lille
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice

Parijs
Straatsburg
Tours
Troyes

Eilanden in Frankrijk:
Corsica

Regio's en departementen in Frankrijk:
Ardèche
Bretagne
Centre
Côte d'Azur
Dordogne
Elzas
Gironde
Indre-et-Loire
Jura
Loir-et-Cher
Lotharingen
Normandië
Provence
Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Amiens
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

In het noorden van Frankrijk op ongeveer honderdtwintig kilometer van Parijs is de boeiende stad Amiens gelegen. Door de Galliërs werd de stad eerst Samarobriva genoemd en daarna door de Romeinen Ambianum. Het tegenwoordige Amiens mag in ieder geval volgens ons de nieuwe topper van de stedentrips worden genoemd. Behalve een uitgebreid winkelaanbod is er voldoende cultuur te snuiven, kun je er heerlijk eten en worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Als onderdeel van Unesco werelderfgoed zijn er imposante bouwwerken te bezoeken zoals de Notre-Dame van Amiens en het belfort. En tijdens de nacht van Amiens ‘Nuit Blanche’ zijn er allerlei podia te vinden waar men getrakteerd wordt op toneel-, muziek- en dansvoorstellingen. Dit culturele evenement is erg geliefd in de regio en zeker bij de inwoners van Amiens. Maar ook de rommel- en antiekmarkten aan de Avenue du General Foy zijn populair. Vanuit de gehele regio en ver daarbuiten komen mensen bijeen en ontstaat er al snel een gezellige drukte. Wanneer ‘s avonds de lichtjes aangaan komt Amiens volledige tot bloei. Een ervaring die je beslist niet mag missen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Amiens

bezienswaardigheid nummer 1 Kathedraal van Amiens
De Notre-Dame van Armiens is de parel van de stad. Het gotische bouwwerk werd al in de dertiende eeuw gebouwd en mag zich sindsdien de grootste gostische kathedraal van Frankrijk noemen. Door de jaren heen hebben er zich een aantal uitbreidingen en aanpassingen voorgedaan, zoals de tweede galerij tussen de torens aan de voorgevel. De zichtbare hoogtepunten van de kathedraal van Amiens zijn de prachtige vloer, het schip, beelden van André Beaunevau, de graftombes van de bisschoppen Geoffroy d’Eu en Évrard de Fouilloy en de barokke preekstoel. Uiteraard zijn er veel meer prachtige details te ontdekken. Als onderdeel van Unesco werelderfgoed mag je een bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal van Amiens zeker niet overslaan.
www.steden.net/frankrijk/amiens/notre-dame-van-amiens 
   
bezienswaardigheid nummer 2 Musée de Picardie
Het indrukwekkende kunstmuseum van Amiens is gevestigd in een prachtig oud gebouw, waarvan de bouwstijl zich laat omschrijven als ‘second empire’. Deze architectonische stijl werd vooral gebruikt tijdens de tweede helft van de negentiende eeuw. Het museum, wat in 1867 werd ingehuldigd, heeft uiteenlopende kunst tentoongesteld die uit verschillende eeuwen afkomstig zijn. In de kelder van het museum bevindt zich de afdeling archeologie. Hier tref je delen van Romeinse muurschilderingen die gevonden zijn bij Pompei, sieraden uit de vijfde eeuw en zelfs een mummie. Het musee de Picardie is een een museum van onschatbare waarde en van binnen en buiten erg bijzonder.
www.steden.net/frankrijk/amiens/museum-du-picardie/ 
   
bezienswaardigheid nummer 3 La Maison de Jules Verne
De alom geprezen schrijver Jules Verne was een beroemde inwoner van Amiens. Met titels als ‘Cinq semaines en ballon’ vijf weken in een ballon en ‘Le Tour du monde en quatre-vingts jours’ een reis om de wereld in tachtig dagen, wist hij vele fans voor zich te winnen. Zijn verhalen en de daarin vermelde visie op de toekomst zijn opmerkelijk te noemen. Een aantal hiervan werden destijds als fantasie gelezen, maar hebben onlangs echt plaatsgevonden. Hierdoor word hij ook wel als toekomst voorspeller beschouwd. Het huis waarin hij en zijn vrouw Honorine zich omstreeks 1882 vestigden, is tegenwoordig een opengesteld museum. Je krijgt hier een duidelijk beeld van zijn leven en zijn passies.
www.steden.net/frankrijk/amiens/jules-verne/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Hortillonnages
Het gebied wat men in Amiens les Hortillonnages noemt is een soort van drijvende tuin. Binnen dit deel van Amiens werd men vroeger van groente en fruit voorzien. Via boten werden de goederen verhandeld en werd er druk handel gedreven. Elk jaar in juni wordt de traditionele kleding uit de kast gehaald en ziet de markt eruit zoals eeuwen geleden. Middels een tocht door de meer dan vijfenzestig kilometer tellende kanalen kun je met een boot het de ruim driehonderd hectare tellende Hortillonnages d’Amiens uitstekend verkennen. De flora en fauna binnen dit natuurgebied zijn een belevenis op zich.
www.hortillonnages-amiens.fr
   
bezienswaardigheid nummer 5 Cimetière de la Madeleine
Deze begraafplaats van Amiens ligt buiten het centrum van de stad. Cimetière de la Madeleine werd omstreeks 1817 in gebruik genomen en heeft sindsdien nogal wat vooraanstaande namen op graven staan. Zo is hier ook het graf van de beroemde inwoner van Amiens, Jules Verne, te vinden. Ook tref je er militaire graven van soldaten die tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. Andere bekende of invloedrijke personen die hier begraven liggen zijn Jean-Baptiste Dijon, Georges Guittet, Pierre Lefort, Rene Daveluy en Charles Gabriel Vérecque. De bosrijke omgeving en aanwezige fauna binnen dit heuvelachtige gebied geven je het gevoel in een park te zijn. Het is dan ook een heerlijk rustpunt voor wie de drukte even wil ontvluchten.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Parc du Grand Marais
Dit ruim tweeëntwintig hectare tellende park is gelegen in het westen van Amiens. Dit geliefde park wordt veelvuldig gebruikt door wandelaars, skaters en sportbeoefenaars. Ook voor een familie picknick wordt dit Parc du Grand Marais en bijbehorende speeltuin graag bezocht. Het aanwezige water en de bijbehorende bruggen zorgen voor romantische plaatjes.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Le Grand Parc Naturel de la Préhistoire Samara
In het historische park Samara is behalve de botanische tuin van Amiens ook een stuk geschiedenis gelegen. Doormiddel van verschillende reconstructies is er getracht om verschillende episodes uit het verleden te weerspiegelen. Zo zijn er oude woningen te bezoeken, worden er oude ambachten uitgevoerd en zijn er enkele archeologische bevindingen tentoongesteld. Dit levendige museum en park is erg leuk en leerzaam om te bezoeken. In het bijbehorende arboretum zijn verschillende boomsoorten te ontdekken zoals de ginkgo.
www.samara.fr
   
bezienswaardigheid nummer 8 Saint Leu
Dit deel van de stad wordt ook wel liefdevol het Venetië van Amiens genoemd. De vele kanalen met daarin de rivier de Somme leveren al snel de gelijkenis. De omgeving is geliefd om het bezoeken van kunstgalerijen, boekwinkels, antiekhandelaren en de gezellige terrasjes. Op zaterdag is er een watermarkt te bezoeken. Je moet hiervoor wel vroeg je bed uit, want dit is alleen in de ochtend.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Zoo d’Amiens
De dierentuin van Amiens is te vinden aan de Esplanade Hotoie, net even buiten het centrum van de stad. Het zes hectare tellende park telt zo’n zestig verschillende dierensoorten. Het park werd in 1952 opgericht en langzaam aan heeft men de diersoorten uitgebreid. Nu vandaag tref je er onder andere zeeleeuwen, kraanvogels, pinguins, wolven, zebra’s, olifanten, leguanen en apen.
www.steden.net/frankrijk/amiens/zoo-van-amiens
   
bezienswaardigheid nummer 10 Kerstmarkt
Heel Frankrijk en omstreken loopt uit voor de kerstmarkt van Amiens ‘Les Parfums d’hiver, le marche de Noël d’Amiens’. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald voor dit grootse evenement. Maar liefst vijf weken lang wordt de binnenstad gevuld met de meest prachtige kerstdecoraties, gezellige kramen, allerlei heerlijkheden en vooral gezelligheid. Vanuit het reuzenrad is de stad met al zijn lichtjes op unieke wijze te bewonderen. Zelfs de kathedraal is op een bijpassende manier uitgedost.
www.marchedenoel.fr
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Amiens. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Amiens. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Amiens:

Amiens informatie
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies