top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Manchester, Engeland

Engeland
top 10 bezienswaardigheden:

Bath
Birmingham
Bristol
Canterbury
Engeland
Kent
Liverpool
Londen
Manchester
Plymouth

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Manchester
reisadvies reisadvies Engeland

... meer handige websites

 

Voor velen is deze grote stad van Engeland bekend om zijn wereldberoemde voetbalclub Manchester United. Maar deze studentenstad heeft meer te bieden. Met name op het gebied van cultuur, architectuur, muziek en wetenschappelijke innovaties is er genoeg te vinden in deze levendige stad. Het aanbod van hotels, B & B’s en goede restaurants is er zeer ruim. Het uitgaansleven staat bekend om zijn diversiteit. Wie voor meer inhoud gaat en graag een museum bezoekt kan in Manchester helemaal los gaan.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Manchester

bezienswaardigheid nummer 1 Albert Square
Dit plein is het mooiste en belangrijkste plein van Manchester. Het meest indrukwekkende gebouw aan dit plein is de Manchester Town Hall. De andere aanwezige gebouwen lijken daarbij erg klein. Verder zijn er op het plein een aantal monumenten en standbeelden te vinden, waaronder die voor Prins Albert waar ook het plein naar is vernoemd. Het vierkante fontein werd voor diens vrouw, koningin Victoria geplaatst. Het plein is tussen 1863 en 1867 aangelegd.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Castlefield
Een stukje beschermd gebied van Manchester wordt aangeduid met de naam Castlefield. Deze plaats is eigenlijk de plek waar de stad uit is ontstaan. De benaming betekent eigenlijk kasteel-in-het-veld. Hier stond ooit een Romeins fort met de naam Mamucium. Nu zijn daar nog delen van te zien. Er is zelfs een gereconstrueerd deel te bezichtigen. Het gebied er omheen was voornamelijk industrieel gebied waar veel handel werd gedreven. Tegenwoordig worden er allerlei evenementen georganiseerd en is het een goed bezochte plaats voor een hapje en een drankje.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Town Hall
Een aantal lokale overheidsdiensten zijn samengebracht in het in Victoriaanse stijl gebouwde stadhuis. Het gebouw is ontworpen door Alfred Waterhouse, die tevens het Manchester Museum en Manchester Assisen Courts op zijn naam heeft staan. De Town Hall werd in het jaar 1877 voltooid. Zeer indrukwekkende muurschilderingen sieren de binnenkant van dit prachtige oude stadhuis.
   
bezienswaardigheid nummer 4 The Lowry
Tijdens een bezoek aan Manchester zal waarschijnlijk niemand dit gebouw passeren zonder zich af te vragen wat het is. Het ligt op een prachtige locatie aan het water. Dit stukje hoogstaand architectonisch bouwwerk is ontworpen door Michael Wilford. Het voornamelijk uit glas en staal bestaande gebouw huisvest twee theaters, een studio, 2000 m² tentoonstellingsruimte en een kunstgalerij.
www.thelowry.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Museum of Science and Industry
Door zijn grote inhoudelijke onderwerpen is dit museum verdeeld over een aantal gebouwen. Vooral de thema’s over vervoer nemen veel ruimte in beslag. Voor de wetenschap zijn er collecties van ondermeer röntgenapparatuur en textielmachines.
www.mosi.org.uk
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Manchester Art Gallery
In het prachtige gebouw van de Manchester Art Gallery wordt de buitengewoon uitgebreide verzameling van kunst op een zeer vernieuwende en creatieve manier tentoongesteld. Er zijn zeker zes eeuwen aan bijvoorbeeld Britse kunst te bewonderen, maar ook ander Europees werk is er te zien. Naast de vaste collectie worden er regelmatig speciale tentoonstellingen georganiseerd.
www.manchestergalleries.org
   
bezienswaardigheid nummer 7 Heaton Park en Peel Park
De twee meest bekende parken van de stad zijn Heaton en Peel Park. Heaton Park is het grootste van de twee en behoort zelfs tot één van de grootste stadsparken van Europa. Wat vooral de aandacht trekt is het 18e eeuwse landhuis ‘Heaton Hall’ wat tegenwoordig is opengesteld voor publiek. De kamers zijn in originele staat ingericht en geven je een kijkje in het leven van de welgestelde familie Egerton die er ooit woonden. Verder is er in het park een 18-holes golfbaan, speeltuin, kinderboerderij, siertuinen en een observatorium te vinden. In Peel Park zijn meer sportvelden te vinden en is er een speeltuin voor kinderen tussen de vier en veertien jaar. In het park is tevens het ‘Salford Museum and Art Gallery’ te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Whitworth Art Gallery
Ten zuiden van de Manchester University campus bevindt zich de Whitworth kunstgalerie wat in het gelijknamige park ligt. Dankzij een donatie van Sir Joseph Whitworth was het mogelijk om dit museum te openen. Joseph Whitworth stond bekend als ingenieur, filantroop, uitvinder en ondernemer. Een ander deel van zijn kapitaal werd geschonken aan het Christie Hospital en een aantal filantropische projecten. De bijzondere kunstcollectie bestaat uit onder andere sculpturen, schilderijen, textiel en het marmeren beeld van Sir Jacob Epstein ‘Genesis’.
www.whitworth.manchester.ac.uk
   
bezienswaardigheid nummer 9 The Trafford Centre
In Greater Manchester ligt een zeer groot overdekt winkelcentrum. Het behoort zelfs tot één van de grootste van het Verenigde Koninkrijk. De meer dan 10.000 parkeerplaatsen geven aan hoeveel bezoekers het dagelijks trekt. Met name de food court, met ruimte voor 1.600 gasten, is bijzonder te noemen. Naast de vele winkels en eetgelegenheden vind je er een bioscoop, Paradise Island Adventure Golf, een bowling, laser games, botsauto’s en een game centre.
www.traffordcentre.co.uk
   
bezienswaardigheid nummer 10 Manchester United Museum and Stadium Tour
Voetballiefhebbers kunnen waarschijnlijk Manchester niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan het stadion van de gelijknamige club. In het inpandige museum wordt je het verhaal van maar liefst 130 jaar voetbalgeschiedenis verteld. Voor de kinderen is er een interactieve zone en natuurlijk mag de ‘hall of fame’ niet ontbreken. Met een rondleiding is het mogelijk om achter de schermen van deze club te kijken, wat anders niet mogelijk is. Onderdeel van de tour is een wandeling door de tunnel naar het ‘heilige’ gras.
www.manutd.com
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Manchester. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Manchester. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Manchester:

waar overnachten in Manchester

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies