top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Liverpool, Engeland

Engeland
top 10 bezienswaardigheden:

Bath
Birmingham
Bristol
Canterbury
Engeland
Kent
Liverpool
Londen
Manchester
Plymouth

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Liverpool
reisadvies reisadvies Engeland

... meer handige websites

 

Liverpool behaalt als stedentripbestemming lang niet zoveel bezoekers als hoofdstad Londen, maar wie eens een andere Engelse stad wil bezoeken die zou deze havenstad zeker moeten overwegen. Liverpool is voor Engeland wat Rotterdam voor Nederland is. Havenstad Liverpool kent twee roemruchte voetbalclubs die de nodige successen hebben behaald in de Engelse competitie en op Europees niveau: Liverpool F.C. en Everton. Mogelijk nog bekender is Liverpool van het feit dat hier The Beatles vandaan komen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Liverpool

bezienswaardigheid nummer 1 Anglican Cathedral
Deze prachtige kathedraal van Liverpool is gebouwd in het begin van de twintigste eeuw. Er is maar liefst 74 jaar gebouwd om het te maken zoals het nu is. De heren Giles Gilbert Scott en George Bodley werden na hun ingediende ontwerp benoemd tot de architecten die leiding mochten geven in 1904 bij het leggen van de eerste stenen en het verder bouwen van deze kathedraal. In de kathedraal is een giftshop, restaurant en uitkijktoren.
www.liverpoolcathedral.dev.glow-internet.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Liverpool Town Hall
Een van de mooiste historische gebouwen in Liverpool is toch zeker het stadhuis. Je vindt dit vorstelijke gebouw in High Street. Delen van het pand worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo is er beneden de Raad kamer van de stad, er is een zaal voor bruiloften en er zijn kamers opgesteld voor publiek die tijdens een rondleiding getoond worden. Voor het stadhuis staat het Nelson monument wat er ter ere van admiraal Horatio Nelson is geplaatst. Horatio Nelson is was een zeer invloedrijk persoon die vele succesvolle oorlogen op zijn naam heeft staan.
www.civichalls.liverpool.gov.uk/townhall/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Metropolitan Cathedral
Sinds 1962 is er vijf jaar gebouwd aan deze zeer bijzonder vormgegeven rooms-katholieke kathedraal van Liverpool. De architect Fredrick Gibberd is verantwoordelijk voor dit prachtig stukje kerkelijk design. De binnenkant is zeker zo modern als de buitenkant laat zien. Het is samen met de Anglican Cathedral een grote trekpleister voor toeristen.
www.liverpoolmetrocathedral.org.uk
   
bezienswaardigheid nummer 4 Albert Dock
In dit pakhuis gedeelte van Liverpool waar voorheen veel handel werd gedreven, bloeit nu op als een heuse toeristische trekpleister. Zo vind je hier het Tate Liverpool Museum, het Merseyside Maritiem Museum, de Beatles Story en een aantal monumentale gebouwen. Dit nieuwe, hippe gedeelte van de stad heeft intussen een aantal even hippe restaurants en andere horecagelegenheden verworven.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Beatles Story
Vier jongens uit Liverpool, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr besluiten samen een popgroep te vormen. Dit werd een doorslaand succes en nog altijd worden de Beatles als meest invloedrijke bands uit de geschiedenis gezien. The Beatles Story is inmiddels een gewilde attractie in Liverpool, waarbij je een tour maakt langs de huizen waar zij opgroeiden en zie bijzondere kunstvoorwerpen langs de weg die met de Beatles te maken hebben. Verder wordt je middels allerlei techniek mee op reis genomen door de muziekgeschiedenis van deze wereldberoemde band.
www.beatlesstory.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 The Walker
Voormalig burgemeester en brouwer Andrew Barclay Walker heeft dit imposante museum vol kunstwerken opgericht in 1877. De mooiste kunstcollecties van Groot-Brittannië zijn hier te vinden. Er zijn bijvoorbeeld collecties van Nederlandse en Italiaanse kunstenaars uit de periode tussen 1300-1550 te vinden. Maar ook werken van Rembrandt, Poussin, Lucian Freud en Albert Moore zijn in dit fantastische museum te vinden. Voor liefhebbers van sculpturen is er een speciale afdeling vol met de meest mooie creaties te vinden.
www.liverpoolmuseums.org.uk/walker/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Port of Liverpool Building
Het prachtige neo-barokke historische pand aan de Pier Head heeft een paleisachtige uitstraling. De grote ronde koepel is voor velen een herkenningspunt. Het was vroeger het kantoor van de haven wat geregeerd werd door de Mersey Docks and Harbour Company. Tegenwoordig zitten er meerdere grotere bedrijven gehuisvest in dit bijzonder mooie pand.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Tate Liverpool Museum
Dit zeer grote museum in Liverpool is één van de serie van vier vestigingen wat behoort tot de Tate Gallery. In dit museum is voornamelijk Britse kunst te zien van het jaar 1500 tot heden. Naast de klassieke werken is er ook ruimte voor de hedendaagse kunst. Je vindt dit museum aan de Albert Dock in een voormalig pakhuis.
www.tate.org.uk/liverpool/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Merseyside Maritiem Museum
Aan de Albert Dock bevindt zich dit museum wat vertelt over de handel en het wel en wee van de haven van Liverpool. In de kelder wordt bijvoorbeeld het een en ander verteld over smokkellaars en smokkelwaar. Ook komen in dit museum onderwerpen aan bod als slavenhandel, de Titanic en de rol van Liverpool in dit geheel.
www.liverpoolmuseums.org.uk
   
bezienswaardigheid nummer 10 Echo Arena Liverpool
Deze Arena en Convention Centrum (ACC) wordt gebruikt voor het geven van diverse (pop)concerten, MTV Awards, sportevenementen en festivals. Al vele grootheden uit de muziekindustrie hebben hier een concert gegeven. De andere kant van het gebouw is een conventie centrum wat voornamelijk gebruikt wordt voor congressen en tentoonstellingen. Door zijn bijzondere vormgeving is het gebouw zeer in het oog springend.
www.echoarena.com
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Liverpool. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Liverpool. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Liverpool:

voetbalreis naar FC Liverpool
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies