top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Kent, Engeland

Engeland
top 10 bezienswaardigheden:

Bath
Birmingham
Bristol
Canterbury
Engeland
Kent
Liverpool
Londen
Manchester
Plymouth

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Kent
reisadvies reisadvies Engeland

... meer handige websites

 

Kent is waarschijnlijk de eerste county, graafschap, die je tegenkomt wanneer je Engeland bezoekt. De meeste veerdiensten leggen aan in Dover en de tunnel komt aan in Folkstone. En voor je verder reist, is het zeker de moeite waard eens te stoppen in deze mooie streek. Naast een lieflijk landschap, mooie dorpjes en hele aardige steden zijn er hier een hoop bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Kent

bezienswaardigheid nummer 1 Krijtrotsen van Dover
De Krijtrotsen van Dover (The White Cliffs of Dover). Een van de voordelen als je met de veerboot naar Engeland overvaart is de aanblik vlak voor je in Engeland aan komt op deze prachtige krijtrotsen. Het is vaak het eerste wat je van Engeland ziet en iedere keer weer even prachtig. Vooral in de vroege ochtend bij helder weer of bij een ondergaande zon als de zon de rotsen rood kleurt. De witte rotsen zijn ontstaan door eeuwen lange blootstelling aan de krachten van de natuur. De zachte krijtrotsen zijn zo tot hun huidige vorm gekomen. Nog steeds vallen er met enige regelmaat grote stukken van de rand af. Het is dus niet aan te raden aan de rand te gaan staan of aan de voet van de rotsen rond te wandelen. Je kunt vanuit Dover de witte rotsen ook te voet verkennen, er zijn enkele wandelpaden en er is een rondvaartbootje wat je de rotsen van dichtbij laat zien.
www.dover-kent.co.uk/places/white_cliffs.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Canterbury
Canterbury is een mooie middeleeuwse stad. Zeer de moeite waard om een dagje in rond te lopen. Naast een prachtige oude kathedraal kent de stad nog vele leuke middeleeuwse straatjes, verschillende musea en een bruisend winkelhart. Vergeet ook vooral niet een rondvaartje te doen in één van de kleine roeibootjes die de toeristen door de stad heen varen.
www.steden.net/canterbury
top 10 bezienswaardigheden van Canterbury
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kasteel van Dover
Het Kasteel van Dover (Dover Castle) is een kasteel wat bovenop het hoogste punt van Dover is gebouwd. Het kasteel was eeuwenlang de eerste verdediging tegen aanvallen van buitenaf en heeft door de eeuwen heen dan ook flink wat te verduren gekregen. Het kasteel is dan ook niet helemaal in tact, maar zeker wel een bezoekje waard. De bezoeker wordt terug geleid naar verschillende tijdperken waarin het kasteel een belangrijke rol speelt. De centrale toren laat alles zien over het leven in de middeleeuwen en is compleet ingericht als middeleeuws woonverblijf. De wallen, muren en uitkijktorens van het kasteel bieden een spectaculair uitzicht over het kanaal en de omliggen de omgeving. De onderliggende gangenstelsels nemen je mee naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog. De zogenaamde “wartime tunnels”vertelen het verhaal over spionage en geheime operaties die vanuit het kasteel werden geleid.
www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/dover-castle
   
bezienswaardigheid nummer 4 Kasteel van Leeds
Het Kasteel van Leeds (Leeds Castle)is een prachtige burcht gelegen bij het dorpje Leeds. De burcht werd in de vroege middeleeuwen gebouwd en in de loop der jaren vaak verder verbeterd. Het kasteel wordt omgeven door een grote gracht. Verschillende koningen en koninginnen hebben op het kasteel gewoond. Tegenwoordig is het een leuk museum met ieder jaar vele bezoekers. In de zomermaanden worden er middeleeuwse spelen gehouden en is er in het park ook een openlucht bioscoop.
www.leeds-castle.com/land.php
   
bezienswaardigheid nummer 5 Broadstairs
Broadstairs is een leuk plaatsje aan de kust. Het is een echte badplaats waar zon, zee en strand hoog in het vaandel staan. Lekker luieren aan het water, surfen in de branding, of een wandeling maken door de oude badplaats. Er zijn enkele musea en Broadstairs heeft nog veel charmante victoriaanse huizen.
www.visitbroadstairs.co.uk
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 RAF Manston geschiedenis museum
Kent was in de Tweede wereldoorlog het toneel van de Batle of Brittain. Het monument wat hier aan herinnert vindt u ook in dit graafschap. Niet verwonderlijk dus dat de roemrijke geschiedenis van de Koninklijke Engelse luchtmacht (RAF)hier verteld wordt. Wie geïnteresseerd is in de luchtvaart kan in het museum zijn hart ophalen. Echte vliegtuigen, uniformen en veel beeld en videomateriaal vertelen het verhaal van de RAF.
www.rafmanston.co.uk
   
bezienswaardigheid nummer 7 Dickens World
De bijzondere Charles Dickens schreef vele beroemde boeken. Wie kent er niet “a Christmas Carrol”. Het pretpark Dickens World is volledig opgezet rondom het thema van zijn boeken en alle personages die er in meespeelden. Het kent vele attracties inclusief de langste achtbaan in het donker van Europa.
www.dickensworld.co.uk
   
bezienswaardigheid nummer 8 Chatham
De historische scheepswerf in Chatham. Deze scheepswerf was lang in gebruik voor de Engelse marine. De schepen die de Spaanse Armada versloegen en vochten in de Falkland oorlog werden hier gemaakt en gerepareerd. De scheepswerf geeft een mooi overzicht over hoe het er hier in de historie aan toeging. Er is een grote touwslagerij waar je zelf nog touw kunt maken en er liggen verschillende schepen waar historische figuranten je een goed beeld geven van de tijd. Niet alleen grote historische vlaggenschepen, maar ook duikboten kun je hier bekijken.
www.thedockyard.co.uk
   
bezienswaardigheid nummer 9 Howletts Wild Animal Park
Dit prachtige dierenpark ligt net even buiten Canterbury. Het heeft zeer ruim opgezette dieren verblijven waar je de dieren goed in kunt zien rondlopen. De lemuren zijn soms zo dicht bij je dat je ze kunt aanraken en de olifantenkudde is de grootste in heel Engeland. De Stichting van het park onderhoudt naast het park ook verschillende projecten voor de bescherming van diersoorten.
www.britishzoos.co.uk/howlettswildanimalpark
   
bezienswaardigheid nummer 10 Ramsgate
Ramsgate is een belangrijke kustplaats aan de Engelse kust. Het plaatsje kent een grote haven en was in Victoriaanse tijd al een belangrijke havenplaats. Deze oude Victoriaanse glorie is nog steeds te bewonderen. Maar liefst 900 Victoriaanse bouwwerken zijn nog steeds in tact en geven Ramsgate een mooie oude uitstraling. Mooi voorbeeld hiervan is het Townley House uit de 18e eeuw. Ramsgate heeft naast de haven ook een aantal fijne stranden en een leuke boulevard waar het bij goed weer prima toeven is.
www.visitthanet.co.uk/come-explore/Come-and-Explore-Ramsgate.aspx
   
  Meer informatie over Kent:

Kent toerisme

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies