top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Canterbury, Engeland

Engeland
top 10 bezienswaardigheden:

Bath
Birmingham
Bristol
Canterbury
Engeland
Kent
Liverpool
Londen
Manchester
Plymouth

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Canterbury
reisadvies reisadvies Engeland

... meer handige websites

 

Canterbury, EngelandCanterbury is een mooie middeleeuwse stad in het zuidoosten van Engeland. De stad ligt op slechts een half uurtje rijden van Folkstone en Dover en is mooie bestemming voor wie niet te ver Engeland in wil rijden. Canterbury kent al eeuwen lang grote bezoekersaantallen. De Kathedraal is al sinds de 16e eeuw een bedevaartsoord en nog steeds komen veel bezoekers op deze prachtige kathedraal af. De charme van Canterbury is goed bewaard gebleven. Nog steeds loop je hier door mooie middeleeuwse straatjes en vind je aan weerszijde de leuke oude vakwerkhuizen. Niet voor niets dat Canterbury tot de best bezochte plaatsen in de regio behoort.

 

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Canterbury

bezienswaardigheid nummer 1 Kathedraal van Canterbury
De kathedraal van Canterbury is absoluut de topper van Canterbury. Al eeuwenlang wordt deze kathedraaldoor velen pelgrims bezocht. De kathedraal is een prachtig voorbeeld van meerdere middeleeuwse bouwstijlen. Het heeft een aantal fabelachtig mooi glas in lood ramen en oude middeleeuwse schilderingen tegen de muur. De kathedraal is, ook voor niet gelovigen een enorm indrukwekkend en prachtig bouwwerk wat zeker het bezoeken waard is. Wil je wat mee weten chroom dan vooral niet een van de vele vrijwilligers, je herkent ze aan de gele sjerp, een vraag te stellen. Zij zijn erg bereidt je tekst en uitleg te geven.
Nederlandstalige informatie over de Kathedraal van Canterbury
www.canterbury-cathedral.org
www.steden.net/engeland/canterbury/canterbury-cathedral/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Canterbury Tales experience
De Canterbury Tales zijn een bundeling verhalen zogenaamd verteld onderweg naar Canterbury. De verhalen zijn geestig, vaak op rijm en staan vol met menselijke fouten en onhebbelijkheden. De verhalen werden geschreven door Geofrey Chaucer. In de Canterbury Tales experience komen deze verhalen tot leven. Met poppen worden scènes uit de verhalen nagespeeld terwijl men zelf de verhalen door een koptelefoon hoort. Er zijn versies in vele talen beschikbaar dus ook voor wie minder goed Engels spreekt is dit te doen.
www.canterburytales.org.uk
   
bezienswaardigheid nummer 3 Riverboat Tours
De tochtjes over de rivier zijn een absolute aanrader. In een klein roeibootje wordt je de rivier op en af geroeid terwijl je stuurman het een en andere verteld over Canterbury, de geschiedenis en de gebouwen langs de rivier. Omdat dit in een klein clubje gebeurd is het erg persoonlijk. De gidsen van de riverboat tours zijn bijna allemaal studenten en vertellen met veel lol en humor.
www.canterburyrivertours.co.uk
www.steden.net/engeland/canterbury/riverboat-tours/
   
bezienswaardigheid nummer 4 The Foundry Pub and Brewery
Deze brouwerij annex pub brouwt zijn eigen bier. Je kunt hier een groot aantal zelf gebrouwen biertjes proeven terwijl je achter de bar het brouwproces zelf gade kunt slaan. Naast uitstekende bieren serveren ze herlijk pubfood. Een echte aanrader voor wie even tot rust wil komen. Op verzoek kan de barman je alles vertellen over de bieren en het brouwproces.
www.thefoundrycanterbury.co.uk
   
bezienswaardigheid nummer 5 Howletts Wild Animal Park
Dit prachtige dierenpark ligt net even buiten Canterbury. Het heeft zeer ruim opgezette dieren verblijven waar je de dieren goed in kunt zien rondlopen. De lemuren zijn soms zo dicht bij je dat je ze kunt aanraken en de olifantenkudde is de grootste in heel Engeland. De Stichting van het park onderhoudt naast het park ook verschillende projecten voor de bescherming van diersoorten.
www.britishzoos.co.uk/howlettswildanimalpark
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Eastbridge Hospital
Eastbridge Hospital is geen ziekenhuis zoals wel vak gedacht wordt. Het woord “hosiptal” wat hier gebruikt word ligt meer in de betekenis van “hospitality”het Engelse woord voor gastvrijheid. Het Eastbridge hospital werd gebruikt in de middeleeuwen om de vele pelgrims die Canterbury kwamen bezoeken een slaapplek te bieden. In het kleine museumpje wordt hun verhaal verteld.
www.eastbridgehospital.org.uk
   
bezienswaardigheid nummer 7 Abdij van St Augustines
St. Augustines was een monnik die in opdracht van de paus in de 6e eeuw na christus vertrok naar Engeland om e hier wonende heidenen te bekeren tot het christendom. Net buiten de stadsmuren van de stad liet hij dit klooster bouwen om de leer verder te kunnen verspreiden. In de eeuwen hierna werd de abdij verder uitgebreid, de kerk herbouwd en verschillende gebouwen aan het klooster toegevoegd. Helaas zorgde Henry VIII ervoor dat Augustine Abbey net als vele andere kloosters in Engeland werd ontmanteld en opgeheven. De bezittingen werden geconfisqueerd en de stenen va de gebouwen werden gebruikt om zijn eigen kastelen te verstevigen. Vandaag de dag rest nog alleen de serene rust van de plaats, de fundering van de verschillende gebouwen, de toegangspoort en een klein museum wat de geschiedenis vertelt.
www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/st-augustines-abbey
   
bezienswaardigheid nummer 8 Westgate tuinen
Deze prachtige tuinen liggen vlak bij de westelijke poort. De rivier de Stour stroomt hier lieflijk langs de oevers. De mooi aangelegde tuinen zijn een oase van rust in het soms drukke Canterbury. Een prima plek om even tot rust te komen, te picknicken en te genieten van de vogels, bloemen en planten in de omgeving.
www.ukattraction.com/south-east-england/westgate-gardens.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Romeins museum (Roman Museum)
Dit kleine museum is gebouwd rondom een zeer toevallige ontdekking. Tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog werd per ongeluk een groot stuk van een Romeins tegelwerk blootgelegd. Na de oorlog werd de site verder opgegraven en een groot aantal Romeinse gebruiksvoorwerpen kwamen aan het licht. Het museum verteld het verhaal van Durovernum Cantiacorum de Romeinse stad die hier ooit lag. Deze stad was een bloeiende Romeinse nederzetting met een tempel, een forum, badhuizen en een theater. Ook werden er resten van enkele huizen opgegraven. In het museum zijn deze stukken te bewonderen. Met videobeelden en stellages wordt getracht informatie te geven over de Romeinse nederzetting.
www.canterbury.co.uk/things-to-see-and-do/Canterbury-Canterbury-Roman-Museum/details/?dms=13&GroupId=2&venue=3030500
   
bezienswaardigheid nummer 10 Museum van Canterbury
Het museum van Canterbury is een leuke overzicht tentoonstelling van de geschiedenis van Canterbury. Het verteld het verhaal van de eerste nederzetting, de Romeinen, de middeleeuwse pelgrims en alles wat er daarna in het roemrijke Canterbury is voorgevallen. De Rupert de Beer tentoonstelling is leuk voor groot en klein. Zijn maker, Mary Tourtel, woonde in Canterbury en vandaar dat deze kleine beer een eigen plekje in dit leuke museumpje heeft gekregen.
www.canterburymuseum.com
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel, appartement of B&B

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Canterbury. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Canterbury. Daar kun je per hotel, B&B of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Canterbury:

Canterbury informatie en tips
Canterbury officiële site

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies