top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bristol, Engeland

Engeland
top 10 bezienswaardigheden:

Bath
Birmingham
Bristol
Canterbury
Engeland
Kent
Liverpool
Londen
Manchester
Plymouth

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bristol

... meer handige websites

 

Bristol is een van de grotere steden in het Verenigd Koninkrijk met iets minder dan een half miljoen inwoners. De stad ligt aan de monding van de Lower Avon, wat het al vroeg tot een belangrijke havenstad maakte. Belangrijke ontdekkingsreizen en beroemde boottochten zijn vertrokken vanuit de haven van Bristol. Zo werd vanuit Bristol de eerste trans-Atlantische oversteek gedaan met een ijzeren stoomschip en was het John Cabot die vanuit Bristol Newfoundland ontdekte. Nog steeds is de haven van Bristol een belangrijk onderdeel van de stad, al is de haven in de binnenstad van Bristol nu vooral in trek bij toeristen omdat een groot deel van de bezienswaardigheden hier te vinden zijn.

Net als veel andere havensteden in Engeland is een groot deel van Bristol tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd. Dit zorgt er nu voor dat Bristol een bijzondere mix is van nieuwe en historische gebouwen. Er is in Bristol opvallend veel streetart te vinden, in sommige wijken is er geen straat te vinden waar een of meerdere kunstwerken te zien zijn. Het merendeel van deze kunstwerken zijn gezet tijdens een van de vele streetartfestivals die in Bristol gehouden zijn. De bekendste kunstwerken in Bristol, zijn gezet door Banksy.

 

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Bristol

bezienswaardigheid nummer 1

Clifton Suspention Bridge

De Clifton Suspection Bridge is een van de spraakmakendste bouwwerken in Bristol. De hangbrug is ontworpen halverwege de negentiende eeuw door Isambard Kingdom Brunel. De brug verbindt de twee oevers van de Avon, op een van de hoogste punten van de stad met elkaar. De brug heeft een lengte van de brug – tussen de pijlers – is 214 meter en de brug hangt 74 meter boven de rivier. Om de financiering van de brug mogelijk te maken werd het een tolbrug, iets wat nog steeds van kracht is voor gemotoriseerd verkeer. Als voetganger kun je gratis een wandeling over de brug maken en genieten van het fantastische uitzicht over Bristol.

   
bezienswaardigheid nummer 2

SS Great Britain

In de haven van Bristol vormt de SS Great Britain het hart van het museum Brunel's SS Great Britain. Deze boot was een van de eerste stoomboten met een volledig ijzeren romp en schroef. Het was de eerste van zijn soort die succesvol de Atlantische Oceaan over wist te steken en de haven van New York bereikte. Rond het schip, dat helemaal geopend is voor publiek, zijn verschillende kleine musea te vinden, waar je van alles te weten komt over de geschiedenis van de boot en zijn ontwerper Isambard Kingdom Brunel. Op het schip kun je de luxe dinerzaal, de hutten van de passagiers en de werkende motor bekijken. Het zelfs mogelijk om het droogdok waar de Great Britain ligt te bezoeken om de romp van het schip te bekijken.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Cabot Tower

Op het hoogste punt van Brandon Hill, direct naast het historische centrum van Bristol, staat de Cabot Tower. Deze toren is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw ter ere van de ontdekking van Newfoundland door John Cabot. De toren is slechts 32 meter hoog, maar doordat hij op de top van Brandon Hill staat steekt hij meer dan honderd meter boven de laagste delen van de stad uit. Vanaf de twee verdiepingen die dienen als observatiepunt heb je een prachtig uitzicht over Bristol. Bij helder weer kun je zelfs de groene heuvels in de omgeving van Bristol goed zien liggen. De Cabot Tower kan gratis bezocht worden.

   
bezienswaardigheid nummer 4

M Shed

Het M Shed is een museum in de haven van Bristol. Het is een museum dat in verschillende thema’s het verhaal van Bristol vertelt. Dit gebeurt aan de hand van verschillende objecten die in het museum te zien zijn, maar ook aan de kade voor het museum. Daar zijn verschillende historische boten te zien, werkende oude kranen en een stoomlocomotief. In het museum kom je op drie verschillende afdelingen, alles te weten over de geschiedenis van Bristol, zijn inwoners en hoe het leven in Bristol er uit ziet. Net als veel andere musea in Bristol kan het M Shed gratis bezocht worden.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Banksy en andere streetart

Bristol is een van de belangrijkste streetart steden in het Verenigd Koninkrijk. Je hoeft er geen moeite te doen om prachtige murials en andere vormen van straatkunst tegen te komen. Een van de belangrijkste grondleggers van deze kunstvorm in Bristol is Banksy. Deze kunstenaar is geboren in de buurt van Bristol en uitgegroeid tot de bekendste straatkunstenaar ter wereld. Op verschillende plaatsen in Bristol zijn nu nog steeds werken van het hem te zien. Andere zijn in de loop van de jaren verdwenen, in musea ondergebracht of verwoest. Tijdens een willekeurige wandeling door Bristol zul je verschillende kunstwerken tegenkomen. Wil je alles te weten komen over Bristol en de streetart die er te vinden is, dan is een wandeling met gids aan te raden.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

We The Curious

We The Curious is een wetenschaps- en kunstcentrum in de haven van Bristol. Het is een educatief museum dat te vergelijken is met NEMO in Amsterdam of het Technopolis in Mechelen. In het centrum zijn in totaal 250 interactieve opstellingen te zien. Verder is er een planetarium, verschillende tv-studio’s en een afdeling die helemaal gewijd is aan het menselijk brein. Het “We The Curious” is een echte aanrader als je Bristol bezoekt met kinderen.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Kathedraal van Bristol

De kathedraal van de Heilige en Ongedeelde Drie-eenheid, zoals de kathedraal van Bristol officieel heet, is het belangrijkste religieuze bouwwerk van de stad. De oudste delen van de kathedraal stammen uit de dertiende eeuw, maar door de eeuwen heen zijn er meerdere renovaties geweest, waardoor hij een nieuwere uitstraling heeft. De kathedraal was oorspronkelijk gesticht als de abdijkerk van het naastgelegen Sint-Augustinus. De kathedraal is geopend voor publiek en kan vrij bezoek worden, als er geen dienst is of een andere activiteit. De gewelvenplafonds en de glas-in-loodramen zijn er prachtig.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Saint Nicholas markets

De Saint Nicholas markets lokaal beter bekend als de St.-Nicks Market, zijn een verzameling van overdekte markten midden in het historische centrum van Bristol. Het is een van de bruisendste delen van de stad. Zeker op weekenddagen kan het er bijzonder druk zijn. De markt bestaat uit verschillende delen, waarvan de eetstalletjes veruit de populairste zijn onder het publiek. Op de St.-Nicks Market zijn bijna alle keukens uit de wereld vertegenwoordigd. Tijdens een wandeling over de markt komen de meeste exotische geuren je tegemoet. In andere delen van de markt, zijn kleding-, boeken- en andere winkels te vinden.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Bristol Museum & Art Gallery

Het Bristol Museum & Art Gallery is een van de grootste musea van de stad. Het museum is te vinden in het historische centrum van Bristol en kan gratis bezocht worden. De collectie van het museum is samengesteld uit verschillende collecties van musea die vroeger in de stad te vinden waren. Hierdoor is de collectie van het museum bijzonder afwisselt. Zo is er een afdeling egyptologie, een afdeling met Franse schilders uit de zeventiende en achttiende eeuw. Zijn er verschillende opgezette dieren en skeletten te zien, waaronder zelfs een dinosaurus en een afdeling met Chinees en Aziatisch aardewerk. In de hal van het museum staat een kunstwerk van Banksy.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Gekleurde huizen van Bristol

Een kenmerkend beeld van Bristol zijn de gekleurde huizen die in verschillende rijen boven de Avon staan. Deze gekleurde huizen zorgen ervoor dat Bristol geen typische grauwe uitstraling heeft, maar juist heel kleurrijk is. De huizen zijn te vinden in Clifton, een voorstad was van Bristol. Je kunt de huizen zien terwijl je een wandeling maakt richting de Clifton Suspention Bridge. Het mooiste uitzicht op deze gekleurde huizen heb je vanaf de kade van Spike Island of vanaf Underfall Yard.

   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel, appartement of B&B

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Bristol. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Bristol. Daar kun je per hotel, B&B of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Bristol:

Bristol in 12 uur
Bristol tips
waar overnachten in Bristol

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies