top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Sharm el-Sheikh, Egypte

Egypte
top 10 bezienswaardigheden:

Caïro
Egypte
Luxor
Nijl
Sharm el-Sheikh

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Sharm el-Sheikh
reisadvies reisadvies Egypte

... meer handige websites

 

Sharm el-Sheikh is een populaire badplaats in Egypte. De naam betekent letterlijk "Baai van de sjeik, een verwijzing naar de ligging van het stadje. In tegenstelling tot enkele andere badplaatsen aan de Rode Zee is Sharm el-Sheikh wel een authentieke plaats, waar de toeristische strook Naarna Bay later aan toegevoegd is. Omdat Sharm el-Sheikh ook in de wintermaanden in de regel nog aangenaam warm is, is het een populaire winterzon bestemming. Sharm el-Sheikh behoort tot de betere bestemmingen voor een all-inclusive vakantie in Egypte. De hotelresorts zijn er op ingericht dat je alles binnen het hotel zelf kunt doen. Het ontbreekt je aan niets. In de zomer is het snikheet in Sharm el-Sheikh met gemiddelde maximumtemperaturen van rond of zelfs boven de veertig graden. De beste reistijd voor Sharm el-Sheikh is daarom het winterseizoen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Sharm el-Sheikh

bezienswaardigheid nummer 1 Duiken
Egypte heeft veel te bieden als het om duiken gaat. Niet voor niets is Sharm El Sheikh een zeer geliefde toeristische plaats onder duikers. Er zijn tientallen duikplekken, waarvan enkele vanaf het strand te bereiken zijn. De mooiste locatie is die bij het Ras Mohammed Nationaal Park. Andere mooi plekken zijn: Middle Gardens, Shag Rock, Thomasrif en Jacksonrif. De laatst genoemde is zeer populair omdat er regelmatig haaien worden gespot.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Ras Mohammed National Park
Op het zuidelijke puntje van het schiereiland Sinaï en aan de Rode Zee is een fraai Nationaal Park te vinden. Een deel van dit park ligt in het water en behoort tot één van de mooiste duiklocaties van Egypte. De prachtige koralen en diversiteit aan vissen trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers. Verder horen bij dit park twee kleine eilandjes Tiran en Sanafir en is er een bezoekerscentrum.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Sinaï Berg
In vele geloven staat deze berg op het Sinaï-schiereiland beschreven als de plaats waar Mozes zijn Tien Geboden ontving. Maar het is niet alleen daarom dat deze plaats jaarlijks vele toeristen trekt. Het uitzicht vanaf deze ruim 2500 meter hoge berg is fenomenaal. Via twee routes is de berg te beklimmen. Dit zijn de Siket El Bashait en de Siket Sayidna Musa. De eerst genoemde route duurt ongeveer twee en een half uur en is ook de langste van de twee. Als je de tocht per kameel aflegt, zal het iets korter zijn. Bij deze berg ligt tevens het klooster St. Catharina.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Klooster St. Catharina
Op het Sinaï-schiereiland aan de voet van de Sinaï berg ligt het Orthodoxe klooster St. Catharina. Het klooster en de huizen die erbij horen liggen op een hoogte van ongeveer 1586 meter. Verschillende kunstwerken waaronder vele Islamitische mozaïeken, schilderijen en geschriften in uiteenlopende talen als Hebreeuws, Slavisch, Grieks etc. zijn in en om dit klooster te bewonderen. De bibliotheek van het complex heeft zoveel bijzondere handschriften en iconen, dat het alleen door het Vaticaan daarin kan worden overtroffen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Coloured Canyon
De prachtige bergen, dalen en spectaculaire rotsformaties maken van een uitstapje naar deze Coloured Canyon een schitterende ervaring. Je vindt deze gekleurde bergen bij het kleine dorpje Nuweiba, wat het oudste bedoeïenendorp van van de Sinaï zijn. Het ligt ten noorden van Sharm El Sheikh aan de Golf van Akaba. Dit uitstapje zal zeker grote indruk maken.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kameelsafari
Wie het echte leven van een Bedoeïen wil ervaren, moet zeker eens een kamelentocht door het woestijnlandschap van Sharm El Sheikh maken. Je bezoekt namelijk een Bedoeïenentent waar je onder het genot van een heerlijk glaasje muntthee geniet van de ondergaande zon. De meeste excursies worden afgesloten met een heerlijke barbecue. Er zijn korte en lange safari’s. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een 6-daagse kamelensafari te ondernemen, waarbij je langs de Rode Zee gaat en plaatsjes als Dahab aandoet. Overnachten doe je dan geheel volgens traditie in een Bedoeïenentent.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Na’ama Bay
Tussen de Rode Zee en de beroemde Sinaïberg ligt de bekende badplaats Na’ama Bay. Het gebied is bekend om zijn goede hotels en gezellig uitgaansleven in het centrum. Er zijn verschillende clubs en restaurants welke door de hele badplaats te vinden zijn. Langs de wandelpromenade vind je vele koffiehuizen en bars. Vanuit deze plaats vertrekken meerder boottochten naar de meest mooie plekjes rondom dit gebied.
   
bezienswaardigheid nummer 8 SOHO Square Sharm El Sheikh
This is the place to be als het gaat om vertier voor de hele familie. Dit amusementspark tussen de Savoie en de Sierra Hotels biedt heerlijke restaurants, winkels, bars, clubs, een ijsbaan en een bowlingbaan. Voor meer cultuur is er Culturama, waar je een visuele reis door de geschiedenis maakt. Het prachtige fontein is ‘s avonds spectaculair van kleur.
www.soho-sharm.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Caïro
Aan de oostelijke oever van de Nijl vind je de hoofdstad van Egypte. De grootste soek ter wereld is hier te vinden. Dit is de Khan El-Khalili soek. Pas als de enorme hitte van de dag verdreven is, begint deze soek tot leven te komen. De meest uiteenlopende zaken als waterpijpen, kleding, goud, zilver, specerijen en speelgoed worden hier te koop aangeboden. In de voorstad Gizeh zijn de wereldberoemde Piramides van Cheops en Chefren te bewonderen. Verder heeft de historische stad veel bezienswaardigheden te bieden, waaronder de Caïro Tower op het eiland Gezira, kerk al-Moe’allaka en moskeeën als moskee van Al-Azhar en al-Hakim. De bekendste moskee van Caïro is de moskee van Mohammed Ali met zijn prachtige koepel. Het Egyptische Museum in de stad is een aanrader voor een ieder die meer informatie over het land wil weten. Veel kunst is onderverdeeld in de verschillende tijdsperioden.
www.steden.net/cairo
   
bezienswaardigheid nummer 10 Piramides
Er wordt wel eens gezegd dat wie de piramides niet heeft bewonderd, Egypte niet heeft gezien. Daarom mag dit wereldwonder natuurlijk niet ontbreken. Er worden zeer veel excursies door verschillende organisaties georganiseerd. Kijk daarom goed rond en maak een weloverwogen keuze. Vaak behoort het tot de mogelijkheden om combinatie excursies te maken. Zo kun je een bezoek brengen aan de Gizeh piramides met zijn ondergrondse grotten en het naast gelegen Sphynx monument en bezoek je daarnaast het Egyptische Museum of de trappiramide van Saqara.
   
  Meer informatie over Sharm el-Sheikh:

het weer in Sharm el-Sheikh
Sharm el-Sheikh

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies