top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Caïro, Egypte

Egypte
top 10 bezienswaardigheden:

Caïro
Egypte
Luxor
Nijl
Sharm el-Sheikh

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Caïro
reisadvies reisadvies Egypte

... meer handige websites

 

De twintig miljoen inwoners tellende metropool Caïro is de hoofdstad van Egypte en wat betreft inwoners de grootste stad van Afrika en de politieke regio Midden-Oosten. Caïro is voor een groot deel van de mensen die een rondreis maken door Egypte de plek waar de rondreis begint of anders in ieder geval een belangrijk onderdeel van de reis door Egypte. Caïro bestaat uit twee gouvernementen: Caïro en Gizeh (internationaal: Giza of Gizah). Wie Caïro bezoekt zal vanwege de enorme omvang en het drukke verkeer rekening moeten houden met redelijk flinke reistijden binnen de stad.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Caïro

bezienswaardigheid nummer 1 Piramiden van Gizeh
Zonder enige twijfel de belangrijkste bezienswaardigheid van Caïro wordt gevormd door de Piramiden van Gizeh: de Piramide van Cheops, de Piramide van Chefren, de Piramide van Mycerinus en de drie kleinere “koningin”-piramiden. Het complex staat direct aan de rand van de stad. Toegang tot het terrein is tegen betaling, op het complex zul je volop geconfronteerd worden door kamelendrijvers die je tegen (flinke) betaling op een kameel het complex laten verkennen.
www.steden.net/egypte/cairo/piramiden/
   
bezienswaardigheid nummer 2

Egyptisch Museum
Het Museum der Egyptische Oudheden ligt in het centrum van Caïro en is het allergrootste Egyptologisch museum ter wereld. Vondsten vanuit archeologische sites in heel Egypte hebben hier hun plekje gevonden. Dit heeft geleid tot een verzameling van meer dan honderdduizend objecten waaronder mummies, beelden, tronen en het graf van farao Toetanchamon. Een zeer populair kunstvoorwerp is het gouden dodenmasker van Toetanchamon, dat veel afgebeeld wordt in reisgidsen en websites over Egypte.
www.steden.net/egypte/cairo/egyptisch-nationaal-museum/

   
bezienswaardigheid nummer 3 Caïro Tower
Burj Caïro, in het Engels aangeduid als Caïro Tower, is de televisietoren van de stad en staat centraal in Caïro op het eiland Gezira. De 187 meter hoge toren is voorzien van een openlucht panoramadek, dat een beeld van 360 graden over de stad biedt. Het uitzichtspunt is tegen betaling te bezoeken tussen 9 uur ‘s morgens en 12 uur ‘s nachts. Houd er rekening mee dat het rond zonsondergang vaak druk is op het platform. Als je geluk hebt en er geen dikke smoglaag over de stad hangt dan kun je in westelijke richting de piramides van Gizeh zien liggen.
www.steden.net/egypte/cairo/cairo-tower/
   
bezienswaardigheid nummer 4 De Nijl
De duizenden kilometers lange rivier De Nijl is de belangrijkste levensader van Egypte en Caïro. Dankzij de Nijl is leven in de woestijn en de stad mogelijk. De rivier is in Caïro tevens een recreatieplek. Vooral ‘s avonds trekken fel verlichte rondvaartboten met veel muziek de Nijl op. Op de permanente drijvende paleizen langs de oevers van het eiland Gezira kun je eten, drinken en sisha (waterpijp) roken.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Koptische wijk
De aanwezigheid van de Romeinen heeft ervoor gezorgd dat er binnen het voornamelijk islamitische Egypte relatief veel katholieken wonen (ongeveer tien procent). In Caïro zijn deze kopten, zoals de katholieke stroming in Egypte heet, vooral terug te vinden in de Koptische wijk, oftewel Oud Caïro (Masr Al-Qadimah). Hier vind je de mooiste kerken van Caïro en tevens een van de allereerste moskeeën van het land, de Amr Ibn Al-’As moskee. Andere bezienswaardigheid in de Koptische wijk is het Koptisch Museum, waar je onder andere de enige overblijfselen van het voormalige Fort Babylon kunt bekijken.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Khan El-Khalili
Deze grootste bazaar van het land heeft twee zowel een toeristische functie alsmede een belangrijke commerciële rol binnen het dagelijks leven van de lokale bewoners. Bazaar Khan el Khalili is de grootste soek binnen de Arabische wereld en biedt bezoekers een zeer ruim aanbod van allerlei handelswaar. Voor toeristen zijn er de welbekende souvenirs zoals faraobeeldjes, parfums en waterpijpen. In de vele straatjes en steegjes kun je ook volop kruiden, groente, kleding en andere basisbehoeftes kopen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Mena House Oberoi
Dit luxe vijfsterrenhotel ligt aan de rand van Caïro, bijna aan de voet van de Piramide van Cheops. Het hotel waar regelmatig beroemde politici en beroemdheden te gast zijn is vooral uniek vanwege het uitzicht op de piramides. Verder biedt het hotel uitstekende spa-mogelijkheden en herbergt het één van de weinige golfbanen in Caïro.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Citadel
De Citadel is een bouwwerk dat haar oorsprong vindt in de twaalfde eeuw. Deze vesting die in 1824 voor een groot deel verwoest werd bestaat nu uit een combinatie van vestingsmuren, paleizen, moskeeën en een gevangenis. Tevens vind je hier een aantal musea, zoals het Al-Gawhara Paleismuseum en het Nationaal Militair Museum. Omdat de Citadel op een heuvel gebouwd is heb je van hier af een prachtig uitzicht over de stad.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Stars Centre
In de wijk Heliopolis, op nog geen tien minuten rijden van de internationale luchthaven van Caïro, staat het moderne winkelcentrum Stars Centre. Dit hypermoderne winkelcentrum vormt een schril contrast met de arme wijken in Caïro, de drukke bazaars in vervuilde en lawaaierige straten en het dagelijks leven in de stad. Het zeven verdiepingen tellende complex is een mekka voor kooplustigen. Direct naast de shopping mall ligt het luxe InterContinental hotel.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Moskeeën
Verspreid over Caïro vind je bijna duizend moskeeën, variërend van kleine moskeeën die bijna niet opvallen in het straatbeeld tot prachtige bouwwerken met minaretten die fotografen uitdagen ze zo mooi mogelijk vast te leggen. Als je Caïro bezoekt dan moet je in ieder geval uit de mooiste moskeeën van de stad een leuze maken en er minimaal eentje van binnen bekijken. Dit kan buiten de gebedsuren. De ruim elf eeuwen oude Ibn Tulunmoskee is volgens velen één van de mooiste moskeeën ter wereld en wat betreft oppervlakte de grootste moskee van de stad. Andere mooie moskeeën zijn de Ibrahim Agha Mustahfizan-moskee (de Blauwe Moskee), de Al Azhar Moskee en de Sultan Hassanmoskee.
   
  Meer informatie over Caïro:

beste reistijd voor Caïro
Caïro informatie
Caïro informatie
waar overnachten in Caïro

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies