top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van het Zwarte Woud, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Zwarte Woud
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

Het Zwarte WoudHet Zwarte Woud is een dichtbebost gebied in het zuidwestelijke deel van Duitsland in de buurt van zowel de Zwitserse als de Franse grens. Het Zwarte Woud ligt in de deelstaat Baden-Württenberg. Het is één van de populairste vakantiegebieden in Duitsland. Ieder jaar trekken er honderdduizenden toeristen naar dit prachtige stukje Duitsland toe. De meeste toeristen komen hier om een actieve vakantie in de natuur te beleven. Het gebied is voornamelijk populair door de prachtige natuur en de vele bergen die er in het Zwarte te vinden zijn. In de wintermaanden is het Zwarte Woud populair als wintersportbestemming en in de zomermaanden bij wandelaars en fietsers. De hoogste berg in het Zwarte Woud is met 1493 meter de Feldberg. De top van deze berg is net als veel andere bergen in het Zwarte Woud te bereiken via een kabelbaan. Naast de prachtige natuur staat de streek bekend om zijn koekoeksklokken en de Schwarzwalder Kirsch. Al komt de laatste oorspronkelijk hier niet vandaan.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
het Zwarte Woud

bezienswaardigheid nummer 1 Wandelen
Het wandelen van bewegwijzerde routes is zo goed als uitgevonden in het Zwarte Woud. Het Zwarte Woud was één van de eerste plaatsen ter wereld die compleet in kaart is gebracht en waar wandelroutes zijn uitgezet. Al halverwege de negentiende eeuw was het Zwarte woud een populaire bestemming voor wandelaars. sinds deze periode is er eigenlijk maar weinig veranderd en wordt het gebied door vele tienduizenden wandelaars per jaar bezocht. In totaal ligt er in het Zwarte Woud meer dan duizend kilometer aan bewegwijzerd wandelpad. Dit varieert van korte routes van enkele kilometers tot een tocht van 280 kilometer van de ene naar de andere zijde van het Zwarte Woud.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Watervallen van Triberg
Deze watervallen behoren tot de grootste watervallen van Duitsland. De bovenzijde van deze watervallen bestaat uit een waterkrachtcentrale. Er zijn in totaal zeven watervallen die allemaal ongeveer 163 hoogtemeters overbruggen. De watervallen danken hun naam aan het plaatsje Triberg dat op een steenworp afstand van de watervallen ligt. De Triberger watervallen behoren tot de grootste publieke trekpleisters van het Zwarte Woud. Naast de watervallen loopt een smalle en glibberig pad waarmee je naar de voet van de watervallen kan gaan. Het water van de watervallen komt uiteindelijk in de Donau terecht.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Burg Hohenzoller
De oudste delen van dit prachtige kasteel stammen uit de elfde eeuw en is in de eeuwen daarna meerdere malen verwoest en terug opgebouwd. Het huidige kasteel stamt uit de tweede helft van de veertiende eeuw. In de eeuwen daarna is het kasteel in Franse, Habsburgse en Oostenrijkse handen geweest. Het kasteel is gebouwd op een top van een berg op ongeveer 850 meter hoogte. Mede door de hoge ligging van het kasteel spreek Burg Hohenzoller met zijn vele prachtige torens erg tot de verbeelding. Burg Hohenzoller is tegenwoordig één van de populairste toeristische trekpleisters van de regio. Ieder jaar komen er meer dan 300.000 bezoekers naar het kasteel en zijn kunstcollectie kijken.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Freiburg im Breisgau
Freiburg is met meer dan 200.000 inwoners de grootste stad in het zwarte woud en wordt vaak gezien als de hoofdstad van deze streek. De stad is ontstaan in de tweede helft van de elfde eeuw. Van de twaalfde tot en negentiende eeuw heeft de stad tot het Habsburgse rijk behoort. De mooiste bezienswaardigheid van de stad is de Munster van Freiburg. De bouw van deze kathedraal startte in de twaalfde eeuw en duurde tot ver in de zestiende eeuw. Een andere bezienswaardigheid in de stad zijn de Freiburger Bächle. Deze typische goten worden met regelmaat schoongespoeld door de rivier de Dreisam.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Bron van de Donau
De Donau op één na de langste rivier van Europa ontspringt in het Zwarte Woud bij de stad Donaueschingen. Vanuit het Zwarte Woud gaat de Donau via Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Roemenië Bulgarije, Moldavië en Oekraïne naar de Zwarte Zee. Bij Donaueschingen is er een prachtig monument rond de Donaubron gebouwd. Officieel zijn er drie Donaubronnen. Dit zijn de riviertjes Brigach en Breg en de Donaubron bij Donaueschingen. Vanaf de bron in het Zwarte Woud tot de Zwarte Zee legt de Donau in totaal 2829 kilometer af. De Donaubron bij Donaueschingen wordt ieder jaar door vele duizenden toeristen bezocht.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Bergen en Kabelbanen
Eén van de redenen dat het Zwarte Woud een populair vakantiegebied is zijn de prachtige bergen en heuvels die er in de streek te vinden zijn. In de wintermaanden zijn deze bergen bedekt met een laag sneeuw en kunne de wintersporters hier hun hart ophalen. In de zomermaanden worden deze bergen gebruikt door wandelaars en mountainbikers. De meeste bergen zijn te bereiken via een kabelbaan waarna je prachtige wandelingen op en ronde de toppen van de bergen in het Zwarte woud kan maken. De hoogste berg in het Zwarte woud is de Feldberg met 1493 meter. Andere populaire bergen in het Zwarte Woud zijn de Schauinsland, De Belchenberg en de Seebuck.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Wintersport
Het Zwarte Woud is niet het allerbekendste wintersport gebied van Duitsland. Toch ligt er in dit gebied vele honderden kilometers aan langlaufparcours en ongeveer tweehonderdvijftig kilometer aan skipistes. Deze pistes worden bedient door meer dan tweehonderd skiliften en kabelbanen. Daarnaast zijn er speciale halfpipes, kun je er ijsklimmen en zijn er voor de grote en kleine kinderen speciale rodelbanen te vinden. Kortom in de wintermaanden is het Zwarte woud een uitstekende bestemming voor een actieve vakantie.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Schwarzwalder Kirsch
Deze Schwarzwalder kersentaart is één van de bekendste taarten ter wereld. Anders dan de naam doet vermoeden komt het oorspronkelijke recept hoogstwaarschijnlijk niet uit dit deel van Duitsland. Volgens sommige bronnen is de taart bedacht door een bakker uit de stad Bad Godesberg in de regio Noordrijn-Westfalen. De taart dankt zijn naam aan de kirsch en de donkere chocolade rasp die over de taart gestrooid worden. De belangrijkste ingrediënten voor een Schwarzwalder Kirsch zijn kersen, slagroom, chocolade en kirsch. In de meeste horecagelegen in het Zwarte Woud staat deze overheerlijke taart op het menu.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Koekoeksklokken
De koekoeksklok is uitgevonden in het Zwarte Woud in het begin van de achttiende eeuw door een klokkenmaker. Nog steeds worden de meeste koekoeksklokken geproduceerd in het Zwarte Woud. Het is naast de Schwarzwalder Kirsch één van de symbolen van de streek geworden. De originele koekoeksklokken bestaan uit een versierde vierkante kast met een dakje erop. Eronder hangen de gewichten die ervoor zorgen dat de blaasbalgen in de klok hun werk kunnen doen. Deze gewichten moeten elke dag opgetrokken worden. In stadje Furtwangen im Schwarzwald is er een koekoeksklokken museum te vinden met een grote variatie in verschillende klokken.
   
bezienswaardigheid nummer 10 St. Blasien
Het stadje St. Blasien in de deelstaat Baden-Württemberg ligt in het zuidelijke deel van het Zwarte Woud. Het stadje is een populaire toeristische bestemming in het Zwarte Woud. Dit komt hoofdzakelijk omdat in het stadje de Abdij Sankt Blasien met de voormalige kloosterkerk de Dom van St. Blasien te vinden is. De Abdij Sankt Blasien is in de negende eeuw gebouwd en heeft tot het begin van de negentiende eeuw dienst gedaan. De Dom van St. Blasien stamt echter uit de tweede helft van de achttiende eeuw en is gebouwd nadat de vorige kloosterkerk door een brand verwoest werd. De voormalige abdij en de Dom van St. Blasien vormen de belangrijkste toeristische attracties van het stadje.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel, appartement of B&B

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in een toeristisch gebied zoals het Zwarte Woud. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Zwarte Woud. Daar kun je per hotel, B&B of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over het Zwarte Woud:

beste reistijd voor het Zwarte Woud
Zwarte Woud officiële site
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies