top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Trier, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Trier
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

Trier is de oudste stad van Duitsland. Deze aan de Moezel gelegen stad telt momenteel ruim honderdduizend inwoners en werd gesticht in het jaar 16 voor Christus. De oorspronkelijk Augusta Treverorum geheten stad was vroeger een zeer belangrijke stad binnen het Romeinse Rijk. De combinatie van prachtige bezienswaardigheden de de fraaie ligging binnen het Moezeldal maken van Trier een goed bezochte toeristenplaats.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Trier

bezienswaardigheid nummer 1 Dom van Trier
Al in 326 na Christus werd de eerste steen gelegd voor het begin van de Dom van Trier. De St. Peter Dom is een prachtig bouwwerk geworden en staat al sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst. Het ligt aan het fraaie Domfreihof in het centrum van de stad vlakbij de Hauptmarkt.
www.trierer-dom.de
   
bezienswaardigheid nummer 2 Porta Nigra
Tussen 186 en 200 na Christus werden de stadspoorten van de stad Trier gebouwd van grijze zandstenen. Natuurlijk zijn er in het verloop van de jaren wat aanpassingen gedaan en zijn er wat ruimtes bijgekomen. De poorten gaven toegang tot het noordelijke deel van de Romeinse stad. Een groot deel van dit gebouw werd vroeger gebruikt als kerk. Tegenwoordig is het opengesteld voor publiek en worden er verschillende rondleidingen gegeven.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Paleis van Trier
Het paleis van Trier ligt naast de Romeinse Constantijn Basiliek. Het paleis met zijn prachtige groene tuin ligt niet ver van de Dom van Trier. Het in rococo-stijl gebouwde paleis dient tegenwoordig als pand voor verschillende overheidsorganen. De tuin is opengesteld voor publiek.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Constantijn Basiliek
Deze bijzonder vormgegeven basiliek heeft in de loop van de jaren al meerdere functies vervuld. Zo was het ooit rond 310 gebouwd als residentie voor vorsten van het het Aartsbisdom van Trier. Later kreeg het de functie van paleis voor Constantijn de Grote waarna het diende als burcht en weer later als kazerne met eigen kerk. Kortom er zit een groot stuk geschiedenis in dit bijzondere gebouw naast het Keurvorstelijk Paleis van Trier.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Romeins amfitheater
Ooit hoorde het Romeinse amfitheater van Colonia Augusta Treverorum tot een deel van de stadsomwalling en diende het als oostelijke toegangspoort. Veel is er helaas niet overgebleven van dit ooit prachtige theater. Dit is te danken aan de roof door lokale burgers in de tijd na de val van het West-Romeinse Rijk. Zij hergebruikte veel stenen voor de herbouw van de stad. Onder de vloer van het theater zijn kelders te vinden. Hieruit kwamen destijds de gladiatoren en wilde dieren.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Romeinse brug over de Moezel
Een prachtig stukje geschiedenis is te vinden in de brug die over de Moezel loopt. De van oorsprong houten brug werd rond de 17e eeuw vervangen door de huidige brug. Nog altijd berust deze brug op de oorspronkelijke brugpijlers die onderdeel waren van de stadswallen uit het jaar 200 na Christus.
   
bezienswaardigheid nummer 7 St. Paulinkerk
Een werkelijk majestueus stukje barokke bouwkunst is te bewonderen in de St. Paulinkerk. Zowel van binnen als van buiten is dit een uitmuntend stukje architectuur. De architect Bathasar Neumann noemt dit één van zijn meesterwerken. De indrukwekkende plafondbeschilderingen komen van de hand van Thomas Scheffer
   
bezienswaardigheid nummer 8 Hauptmarkt
De belangrijkste en meest bruisende markt van Trier is de Hauptmarkt. Je vindt hier veel mooie oude panden als de kerk van St. Gangolf en de Steipe met zijn prachtig gedecoreerde bogen. Midden op de markt staat een fontein uit 1595 met daarop de Heilige Petrus. Met de vele terrassen en restaurants aan dit plein is het vaak erg gezellig. De kerstmarkt is elk jaar op dit plein te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Kaiserthermen
Ten zuiden van de Dom liggen aan de Weimarer Allee de Romeinse badhuizen van Trier. Het gangenstelsel onder dit complex werd gebruikt om het water te verwarmen en voor de vloerverwarming. In de derde laag waren de baden, zwembaden en massageruimtes te vinden. Hier is helaas niet heel veel van overgebleven. Delen van het gangenstelsel zijn zeker een bezichtiging waard.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Rheinisches Landesmuseum
Dit museum behoort tot de belangrijkste archeologische musea van Duitsland. Je vindt in dit museum veel geschiedenis uit de prehistorie tot aan de Romeinse periode en de Middeleeuwen. Er is bijvoorbeeld een maquette te bewonderen van de stad Trier in de Romeinse tijd. Regelmatig worden er speciale evenementen georganiseerd zoals culinaire avonden, concerten of museum nachten.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Trier. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Trier. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Trier:

beste reistijd voor Trier
Trier informatie en tips
waar overnachten in Trier

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies