top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Düsseldorf: Rijnoever

Düsseldorf
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Düsseldorf vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Düsseldorf

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: silvermedia.nl
alle rechten voorbehouden

De Rijnoever van Düsseldorf

De kilometers lange Rijn wordt gezien als één van de langste rivieren in Europa. Het grootste deel van deze rivier loopt door Duitsland. De stad Düsseldorf heeft verschillende verwijzingen naar de westelijk gelegen rivier de ‘Rhein’. Bijvoorbeeld de Rheinturm televisietoren, Rheinpark Bilk, de Rheinuferpromenade, parlementsgebouw Landtag Nordrhein-Westfalen, Rheinterrasse Düsseldorf en Rheinpark Golzheim.

Rheinkniebrücke

Onder de verschillende bezienswaardigheden rondom de Rijn bevindt zich ook de Rheinkniebrücke. Deze tuibrug kenmerkt zich door stalen kabels die deze brug met het vaste wegdek verbinden. Het maakt deze brug in dat opzicht vergelijkbaar met de Erasmusbrug in Rotterdam. De Rheinkniebrücke maakt een oversteek mogelijk tussen Düsseldorfs Carlstadt en het stadsdeel Oberkassel. Op het moment dat de lichten aangaan in de avond wordt de Rheinkniebrücke nog mooier. Het gestalte van de brug in combinatie met de Rheinturm is dan ook kenmerkend voor de skyline van Düsseldorf. Naast de veelgebruikte autobanen is er ook een wandel- en fietspad aangelegd.

Rheinuferpromenade

De enige echte promenade van Düsseldorf is de Rheinuferpromenade. Deze autovrije promenade loopt vanaf de Rheinkniebrücke tot aan de Oberkasseler Brücke. Er volgt dan een wandelpad tot in Medienhafen.
De Rheinuferpromenade wordt zowel door de inwoners van de stad als door de bezoekers alom gewaardeerd. Sinds de bouw van de Rheinuferpromenade in 1990 wordt het verkeer namelijk omgeleid via de Rheinufertunnel. Al wandelend langs de Rijn kun je nu volop genieten van de rust en mooie uitzichten. Helemaal vanuit het reuzenrad ‘Riesenrad’. De ene kant van de promenade grenst namelijk aan het oude centrum van Düsseldorf en de andere kant grenst aan de eeuwenoude rivier de Rijn. Vanaf de populaire Rheintreppe bij Burgplatz, het grasveldje naast de Rheinkniebrücke of één van de vele bankjes kun je zelfs getrakteerd worden op een ondergaande zon.

Schlossturm

Aan de oever van de Rheinuferpromenade en Burgplatz bevindt zich de ruim dertig meter tellende Schlossturm. Voordat deze toren in gebruik genomen werd als Maritiem Museum behoorde het toe aan het kasteel van Düsseldorf. Dit kasteel raakte aan het eind van achttiende eeuw door aanvallen van de Fransen volledig in puin. De voornaamste restauraties werden pas na 1815 uitgevoerd. De Schlossturm heeft met name tijdens de Tweede Wereldoorlog veel schade opgelopen. De oudste delen van de toren zijn afkomstig uit de zestiende eeuw.

 
Meer informatie over de Rijnoever:

bezoek aan de Rijnoever tijdens de kerstmarkt

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies