top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Oberhausen, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Aken
Beieren
Berlijn
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Duitsland
Düsseldorf
Eifel
Frankfurt
Hamburg
Hessen
Keulen
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Potsdam
Romantische Strasse
Trier
Winterberg
Zwarte Woud

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Oberhausen
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

Op ongeveer twee tot twee en een half uur rijden vanaf Amsterdam is de Duitse stad Oberhausen gelegen. De stad in het Duitse Ruhrgebied, die veelal om het leuke winkelcentrum CentrO wordt bezocht, heeft een lange industriële geschiedenis achter de rug. Veel van de inwoners werkten vroeger in kolenmijnen of in één van de fabrieken die ze verwerkten. Toen de mijnen in 1992 hun deuren sloten werd het tijd voor nieuwe impulsen. Fabrieken werden ingericht als museum en het voormalige industriële gebied van de stad is inmiddels verbouwd tot een heuse entertainment wijk. De focus ligt nu tegenwoordig op recreatie, winkelen en kunst & cultuur. En dat zijn uitstekende aanknopingspunten voor een leuke en boeiende stedentrip.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Oberhausen

bezienswaardigheid nummer 1 CentrO
Het voormalige industriële gebied van de stad Oberhausen is sinds de sloop van verschillende hoogovens omgebouwd tot “Neue Mitte Oberhausen’. De ‘Gutehoffnungshütte’ is tegenwoordig een waar paradijs om te winkelen, een filmpje te pakken of het bezoeken van een modern restaurant. Het winkelcentrum CentrO biedt je de gelegenheid om zo’n 220 winkels te bezoeken met uiteenlopende goederen. Voor een snelle hap tussendoor kun je terecht in de food-court en je auto staat de gehele dag gratis geparkeerd in de garage of rondom het winkelcentrum.
www.centro.de
   
bezienswaardigheid nummer 2 Slot Oberhausen
In Alt Oberhausen is Slot Oberhausen gelegen. Dit voormalige onderkomen van graaf Maximilian Friedrich von Westerholt-Gysenberg werd al aan het begin van de negentiende eeuw gebouwd naar een idee van August Reinking. Tegenwoordig is het paleis ingericht als kunst museum. Het museum Ludwig Galerie Schloss Oberhausen mag jaarlijks vele bezoekers verwelkomen die de vele kunstwerken zeer kunnen waarderen. In de zuidelijke vleugel is tevens een gemeentelijk museum gevestigd. En wanneer het weer het enigszins toelaat is de Imperial Garden ook van harte aan te bevelen.
www.ludwiggalerie.de/en/ludwiggalerie
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kerstmarkt bij CentrO
Elk jaar in november wordt het gebied rondom winkelcentrum CentrO omgetoverd in een winters paradijs. De kerstmarkt is keer op keer een belevenis te noemen. Meer dan honderd houten chalets stallen hun mooiste kerstdecoraties, lekkernijen of wollen accessoires uit. Voor de kinderen worden er leuke en magische momenten georganiseerd en ook de inwendige mens komt niets te kort. Alle zintuigen worden geactiveerd door heerlijk geurende gerechten, warme glühwein en knappende vuurtjes.
www.steden.net/duitsland/oberhausen/kerstmarkt-centro-oberhausen/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Gasometer
Een typisch kenmerk in het Ruhrgebied zijn de opslagtanks voor gassen. De Gasometer is een prachtig voorbeeld. Sinds het aardgas middels pijpleidingen op de plaats van bestemming komt, is de gashouder eigenlijk overbodig geworden. Sinds 1988 heeft de stad een geheel nieuwe invulling gegeven, namelijk als tentoonstellingsruimte. Hiermee heeft de stad een stukje nostalgie behouden en er een moderne invulling aangegeven. Het symbool van de stad Oberhausen is op maandag gesloten.
www.gasometer.de/en
   
bezienswaardigheid nummer 5 LVR Industrial Museum
Het Rheinlandse industriële museum van Oberhausen is verdeeld over zes locaties in west-Duitsland. In Oberhausen bevindt zich de Zinkfabriek Altenberg. Dit museum geeft een duidelijk beeld over het harde leven in de ijzer- en staalindustrie. Middels een tour krijg je meer informatie over de werktuigen, de materialen en het verwerkingsproces.
www.industriemuseum.lvr.de/de/oberhausen/oberhausen.html 
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Tanzender Strommast
Kunst is onlosmakelijk verbonden met de Duitse cultuur. Zo ook hier in Oberhausen. Sinds de oprichting van de EmscherKunst, waarmee internationale kunsttentoonstellingen in openbare ruimtes worden getoond, is het Rurhgebied met meerdere objecten mooier gemaakt. Tijdens een tentoonstelling van de EmscherKunst was er in 2013 een bijzondere inzending van de kunstenaars groep Inges Idee. Hun ‘Zauberlehrling’ viel duidelijk in de smaak. Het thema voor dat jaar was klimaatverandering en ecologische vraagstukken. Zij creëerden een 35 meter hoge energiemast die een dansende (rebelse) beweging maakt.
www.emscherkunst.de/art/resuemee-zur-emscherkunst2013.html?L=1
   
bezienswaardigheid nummer 7 Altmarkt
Het hart van het oude centrum van Oberhausen bevindt zich aan en rondom de Altmarkt. Midden op het plein staat sinds 1876 de ‘Friedenssäule’ wat herinnerd aan Pruisische overwinning tijdens de Deens-Pruisische Oorlog van 1864 en de Frans-Pruisische Oorlog tussen 1870-1871. Verder is er nog de Herz-Jesu kerk te bezoeken en kun je maandag tot en met vrijdag rondstruinen op de markt die hier op het plein gehouden wordt. Rondom de kerstperiode is er aan de Altmarkt tevens een kerstmarkt te bezoeken.
   
bezienswaardigheid nummer 8 König Pilsener Arena
In het stadsdeel Neue Mitte Oberhausen is de König-Pilsner-Arene gelegen. Deze multifunctionele arena waarin je concerten, shows, wedstrijden of andere evenementen kunt bijwonen, is direct naast het winkelcentrum CentrO gelegen. De arena biedt een capaciteit aan 13.000 gasten en meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid. Kijk op de onderstaande link in de agenda voor het laatste nieuws.
www.koenig-pilsener-arena.de
   
bezienswaardigheid nummer 9 Baumeister Mühle
De prachtige Baumeister windmolen uit 1858 is een belangrijke inkomstenbron geweest van de familie Baumeister. Het malen van verschillende gewassen leverden immers inkomsten op. De molen werd zelfs na de Eerste Wereldoorlog voorzien van een elektrische motor. Helaas heeft het industriële leven de molen uit het veld geslagen en namen fabrieken het over. Telkens opnieuw is de molen gerestaureerd en opgeknapt om een stukje nostalgie niet verloren te laten gaan. Sinds 1995 draait de molen met juiste weersomstandigheden en wordt er opnieuw meel gemalen. De molen is regelmatig opengesteld voor bezoekers. Kijk op de onderstaande link voor meer informatie.
www.baumeister-muehle.de/muse/bes.html
   
bezienswaardigheid nummer 10 Sea Life
Het bezoeken van een zeeaquarium gaat nooit vervelen. De pracht en praal wat soms honderden meters in de diepe oceanen afspeelt is op deze manier voor ons op een prettige wijze te beleven. Het aquarium in Oberhausen heeft meer dan 5.000 dieren te showen, neemt je mee op reis in een glazenbodem boot en betrekt je graag tijdens het voederen van de dieren.
www.visitsealife.com/oberhausen/en/
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Oberhausen. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Oberhausen. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Oberhausen:

Oberhausen informatie
Oberhausen kerstmarkt
Oberhausen vakantienieuws
goedkoop naar Oberhausen
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies