top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Neurenberg, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Neurenberg
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

Stadsmuren om de historische binnenstad van Neurenberg.In de Duitse stad Neurenberg (Nürnberg) in de deelstaat Beieren gaan heden en verleden uitstekend samen. Moderne stadsdelen worden met het grootste gemak afgewisseld door historische karakteristieke gebouwen. Er wordt gezegd dat de stad grote invloed heeft gehad op het Heilige Roomse Rijk en een belangrijk onderdeel was op de handelsroute tussen Italië en Noord-Europa. Ook op cultureel vlak heeft de stad indruk gemaakt. De architectuur is er nog altijd om te smullen en qua boeiende musea is er meer dan voldoende keuze. Wil je tussendoor nog lekker wat winkelen? Ook dat is geen probleem. De stad heeft een uitstekend winkelhart waarvan een aantal delen heerlijk autovrij zijn. De leukste winkels bevinden zich aan en rondom de Kaiserstraße, Karolinenstraßeen Breite Gasse. In de december maand mag je beslist de Neurenbergse kerstmarkt aan de Hauptmarkt niet overslaan. Het is niet voor niets één van de oudste en bekendste kerstmarkten van Duitsland of zelfs ter wereld.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Neurenberg

bezienswaardigheid nummer 1 Nürnberger Burg
Als belangrijkste monument van de stad Neurenberg mag de Nürnberger Burg jaarlijks op duizenden toeristen rekenen. Omdat het ook nog eens op de ‘historische mijl Neurenberg’ ligt wordt het vrijwel door elke bezoeker van de stad bezocht. De geschiedenis van dit kasteel verteld het verhaal over keizerlijke machten, de middeleeuwen, de gouden eeuw en de stad Neurenberg. En al die tijd heeft deze plek een belangrijke functie gediend. Verschillende archeologische opgravingen hebben aangetoond dat er al voor de elfde eeuw een nederzetting heeft gestaan. Tegenwoordig is Nürnberger Burg opengesteld voor publiek en tref je er onder andere een tentoonstelling over het Heilige Roomse Rijk, de rol van de Duitse natie en Neurenberg tijdens de late middeleeuwen. In het Kasteel Museum zijn wapens, uitrustingen en illustraties over vechttechnieken te bewonderen.
www.kaiserburg-nuernberg.de
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nürnberger Christkindlesmarkt
De jaarlijkse kerstmarkt van Neurenberg is altijd weer een waar spektakel. Al sinds de oorsprong in de zestiende eeuw wordt uit de kast gehaald om de bezoekers te animeren. Het centrum van de stad ademt deze dagen zoveel sfeer uit, dat je niet weet waar je moet kijken. Met name aan de Hauptmarkt wordt de kerstsfeer prachtig weergegeven. Vele kramen zijn gevuld met uiteenlopende producten als mutsen, kerstversieringen, tafelkleden, sieraden en andere hebbedingetjes. Ondertussen worden andere zintuigen geprikkeld met overheerlijke geuren van gluwein, braadworst en geroosterde noten. De Neurenberg ‘Christkindlesmarkt’ wordt elk jaar met een indrukwekkende ceremonie geopend.
www.christkindlesmarkt.de/en/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Germanisches Nationalmuseum
Vanaf de opening in het jaar 1852 heeft men in het Germanisches Nationalmuseum zich kunnen verdiepen in de Germaanse kust en cultuur. De oprichter, Hans Freiherr von Aufseß, was een Duitse baron met een voorliefde voor de Duitse oudheid. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van dit museum. De collectie bestaat inmiddels uit 25.000 voorwerpen als middeleeuwse sculpturen, een zelfportret van Rembrandt en verschillende voorwerpen uit de steentijd.
www.gnm.de/museum/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Sint-Laurentiuskerk
De opvallende torens van de Sint-Laurentiuskerk in Neurenberg zorgen voor een statige indruk. Het protestante kerkgebouw gaat ver terug de geschiedenis in, aangezien enkele delen uit de dertiende eeuw lijken te bestaan. Door de eeuwen heen is het natuurlijk regelmatig beschadigd, opgeknapt en vergroot. Met name tijdens de Tweede Wereldoorlog liep het bouwwerk veel schade op. Na een lange periode van restauratie gingen in 1952 opnieuw de deuren open. Binnen in de Sint-Laurentiuskerk is een prachtig interieur te aanschouwen. Het Anne altaar uit de vijftiende eeuw, de Kaiser- en Knorr glas-in-lood vensters, het sacrament huis en het Rochus altaar kunnen steevast op veel bewondering rekenen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Speelgoedmuseum
Het maken van poppen gaat al eeuwen terug in de geschiedenis van Neurenberg. En dat is in het speelgoedmuseum ook duidelijk terug te zien. Maar niet alleen poppen vind je hier. Er zijn hier allerlei leuke voorwerpen tentoongesteld waarbij je waarschijnlijk regelmatig dingen herkent uit je eigen kindertijd. Daarom is het museum erg leuk voor jong en oud.
www.museen.nuernberg.de/spielzeugmuseum
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Nürnberg Zoo
De dierentuin van Neurenberg is een mooi aangelegd park. Zowel de dierenverblijven als het park eromheen zijn goed verzorgd. Nürnberg Zoo heeft heel wat dieren in huis. Zo kun je er roofvogels, reptielen, vleermuizen, zebra’s, wolven, giraffen, prairiehondjes en apen bewonderen. Regelmatig kun je zien hoe de dieren gevoederd worden of worden er evenementen georganiseerd. Ook de dolfijnenshow kan dagelijks op veel bezoekers rekenen.
http://tiergarten.nuernberg.de
   
bezienswaardigheid nummer 7 Albrecht-Dürer-Haus
Het karakteristieke huis van de kunstenaar Albrecht Dürer ligt in het noordwesten van de stad aan de Albrecht Dürer Straße. In het museum is veel van zijn werk tentoongesteld. Het maakt het natuurlijk erg bijzonder om dat werk te kunnen bewonderen in het huis waar het hoogstwaarschijnlijk ook gemaakt is. Het huis werd in 1420 gebouwd en telt maar liefst vijf verdiepingen.
http://museums.nuremberg.de/duerer-house
   
bezienswaardigheid nummer 8 Handwerkerhof
Dit deel van Neurenberg geeft een duidelijk beeld van hoe de ambachtslieden vroeger hun werk deden. Nog altijd worden hier op traditionele wijze goud gesmeden, potten gebakken en poppen gemaakt. Ondertussen kun je genieten van een heerlijk biertje of ander lekkernij. De woningen aan de voet van de Frauentorturm zijn nagebouwd en dus niet zo oud als ze lijken. Het is zonder meer een bijzonder deel van de stad Neurenberg. www.handwerkerhof.de
   
bezienswaardigheid nummer 9 Weißer Turm
Hoewel de naam laat vermoeden dat we het over een witte torenpoort hebben, betreft het hier dus een gewone baksteen rood/bruine toren. Maar vroeger zat er dus wit pleisterwerk over de baksteen. De Weißer Turm is gelegen in de oude stad aan de Ludwig Lorenz platz waar hij ooit onderdeel van de stadsmuur was. Voor de Weißer Turm bevindt zich de ehekarussell ‘huwelijk carrousel’. Dit omstreden fontein werd door de beeldhouwer Jürgen Weber ontworpen en gebouwd in het jaar 1984. Volgens sommige beschouwd als vulgair en voor andere als moderne kunst.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Huisbrouwerij Barfüßer
De gezelligste huisbrouwerij is onbetwist Barfüßer. Via een trap naar beneden bereik je een gezellige kelder waarin het Brauhaus zijn gasten graag verwent. Oorspronkelijk diende het gebouw uit het begin van de zestiende eeuw als graanschuur. Enige tijd later werd er behalve graan ook zout en wijn opgeslagen. Tijdens de Tweede Oorlog is helaas veel hiervan verloren geraakt. Op de kaart tref je naast heerlijke bieren ook smaakvolle gerechten waarvan de meesten zich als authentiek laten omschrijven.
www.barfuesser-nuernberg.de
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Neurenberg. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Neurenberg. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Neurenberg:

beste reistijd voor Neurenberg
Neurenberg voor beginners
Neurenberg informatie en tips
Neurenberg nieuws
waar overnachten in Neurenberg

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies