top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Münster, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Münster
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

Münster is een prachtige grote stad in het centraal westelijke deel van Duitsland in de regio Noordrijn-Westfalen. De stad ligt slechts op zeventig kilometer afstand van de Nederlandse stad Enschede. het is daardoor ook niet zo gek dat de stad een populaire vakantiebestemming is voor Nederlanders die een weekendje weg willen. De stad is bij de meeste Nederlanders bekend omdat hier de Vrede van Münster is getekend maar de stad heeft nog veel meer te bieden dan alleen maar dit. Ondanks het feit dat grote delen van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog werden verwoest is er nog veel van de oude schoonheid van de stad zichtbaar. Voor degene die een iets actiever weekend willen, liggen er in en rond de stad vele honderden kilometers aan schitterende fietspaden. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de musea van Münster.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Münster

bezienswaardigheid nummer 1 Friedenssaal
De Friedenssaal bevindt zich in het gotische stadhuis van Münster en is zonder twijfel de belangrijkste historische ruimte in Münster. In deze ruimte werd namelijk op 15 mei 1648 de Spaans-Nederlandse vrede getekend. Dit verdrag staat ook wel bekend als de Vrede van Münster. Dit vredesverdrag maakt een einde aan de Tachtigjarige Oorlog en aan de Dertigjarige oorlog. De Friedenssaal ziet erg qua uiterlijk nog hetzelfde uit als in 1648 en als bezoeker kan je zelf ook je handtekening zetten onder het vredesakkoord. In de Friedenssaal is nog steeds het originele document van de Vrede van Westfalen te bezichtigen.
www.steden.net/duitsland/munster/historisch-stadhuis-van-munster-met-de-friedenssaal/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Kreativkai
De Kreativkai is de laatste jaren uitgegroeid tot het hippe deel van Münster. In de wijk zijn naast enkele hippe design bedrijven meerdere galerieën en uitgaansgelegenheden te vinden. De Kreativkai bevindt zich op de linkeroever van de haven van Münster. Aan de overzijde zijn nog enkele opslagloodsen en een havenkraan te vinden. Nadat de haven in de jaren negentig zijn originele functie aan het verliezen was werd het idee opgevat om hier een creatieve wijk aan te leggen. Enkele populaire bezienswaardigheden in de wijk Kreativkai zijn de Hot Jazz Club, de Exhibition Hall voor hedendaagse kunst en het Wolgang Borchert theater.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Fietsen in en rond Münster
Münster is een populaire fietsstad in Duitsland. Zowel in de stad als buiten de stad kun je prachtige fietsroutes rijden. Het gebied rond Munster staat ook wel bekend als Münsterland. In deze regio kun je vele honderden kilometers aan fietsroutes vinden. Bij de plaatselijke toeristeninformatie kun je verschillende fietsroutes krijgen en kopen die je langs de mooiste plekjes van dit deel van Duitsland brengen. Er zijn tevens enkele tochten met themas te verkrijgen zo is er een tocht langs de verschillende kastelen in de buurt en een andere tocht volgt de loop van de rivier de Aa. Sinds 2008 ligt er de Friedensroute die je meeneemt langs het spoor van de Westfaalse Vrede.
   
bezienswaardigheid nummer 4 De Dom van Münster
De Dom van Münster staat ook wel bekend als de Sint Paulus-dom. De dom is gebouwd in de dertiende eeuw wat het één van de oudste gebouwen in Münster maakt. Na een lange renovatieperiode heft de kerk in 2013 weer voor het eerst zijn deuren voor het publiek geopend. Eén van de meest indrukwekkende elementen van de kerk is de astronomische klok. Deze astronomische klok is een prachtig voorbeeld van de late middeleeuwse toegepaste kunst. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het overgrote deel van het exterieur van de kerk verwoest. Op de markt voor de Dom van Münster wordt iedere woensdag en zaterdag een gezellige markt gehouden.
www.steden.net/duitsland/munster/dom-van-munstersint-paulusdom/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Sint-Lambertuskerk
De Sint-Lambertuskerk is één van de mooiste gebouwen in de stad die in de typische Westfaalse Laatgotiek is gebouwd. Daarnaast speelt het gebouw een belangrijke rol in de geschiedenis van Münster. Aan de toren van deze kerk hangen namelijk de kooien van de wederdopers. Deze wederdopers hadden in de zestiende eeuw Münster uitgeroepen tot het nieuwe Jeruzalem en leidden vanuit deze stad hun geloofsopstand. De Sint-Lambertuskerk is gebouwd aan het einde van de veertiende eeuw en heeft in de loop der eeuwen meerdere renovaties ondergaan. Iedere avond wordt er vanaf de toren van de kerk, ieder half uur door een torenwachter op de hoorn geblazen.
www.steden.net/duitsland/munster/sint-lambertuskerk/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kunstmuseum Pablo Picasso
Het Kunstmuseum Pablo Picasso in Münster heeft dan wel niet de grootste kunstwerken van deze zeer productieve kunstenaar in zijn bezit maar het is zeker een bezoek waard. In het museum zijn meer dan zevenhonderd Litho's en ongeveer honderd etsen van Picasso te zien. Naast de vaste collectie worden er met regelmaat exposities in het museum gehouden. Naast werken van Picasso zijn er tevens etsen van Marc Chagall in het museum te vinden. De achterzijde van het museum grenst aan een groot overdekt winkelcentrum en hier bevindt ook de ingang. Als je vanaf de bovenste verdieping van het museum naar de Picassoplatz kijkt zie je een groot beeltenis van de Spaanse kunstenaar.
www.steden.net/duitsland/munster/kunstmuseum-pablo-picasso-munster/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Prinzipalmarkt
De Prinzipalmarkt is het kloppende hart van het historische centrum van Münster. Aan de markt grenst het historische stadhuis van Münster met daarin de Friedenssaal. Vanaf de markt kijk je uit op de Sint-Lambertuskerk. Op de Prinzipalmarkt zijn er talloze restaurantjes en gezellige winkeltjes te vinden. De markt dankt zijn homogene uitstraling aan het feit dat de markt tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd werd. Tijdens de restauratie van de markt werd er besloten om de gevels allemaal ongeveer dezelfde uitstraling te geven. De Prinzipalmarkt staat in de top tien van mooiste pleinen van Duitsland.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Kuhviertel
De wijk Kuhviertel is van oudsher de uitgaanswijk van Münster. In de wijk kom je allerlei gezellige cafeetjes en eetgelegenheden tegen waar je van de typische Duitse streekgerechten kan genieten. In de meeste restaurants kun je de gerechten krijgen die uniek zijn voor de Westfaalse keuken. In het restaurant Pinkus Müller is de oudste brouwerij van Münster te vinden. Alle bieren van deze familiebrouwerij worden op biologische wijze gebrouwen. Kortom in deze wijk zijn alle elementen aanwezig om een gezellige Westfaalse te beleven. Typische gerechten voor deze regio zijn Töttchen en Pfeper-Potthast.
www.steden.net/duitsland/munster/kuhviertel/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Allwetterzoo
De Allwetterzoo is een oude grote stadsdierentuin in Münster. De Allwetterzoo opende in 1875 voor het eerst zijn deuren al was dat toen nog onder een andere naam. Het was oorspronkelijk de bedoeling om slechts Europese diersoorten te houden maar hier kwam op verzoek van de bezoekers verandering in. Tegenwoordig wonen er meer dan honderd verschillende diersoorten uit de gehele wereld in de dierentuin. De Allwetterzoo is een mooie ruim opgezette dierentuin waar enkele bijzondere diersoorten zoals de Perzische panter te vinden zijn.
www.allwetterzoo.de/
   
bezienswaardigheid nummer 10 Het stadskasteel van Münster
Deze voormalige Prins bischoppelijke residentie in gebouwd aan het einde van de achttiende eeuw. De gevels van het kasteel zijn rijkelijk versierd met prachtige beeldhouwwerken. Na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog is het kasteel in zijn originele staat terug gerestaureerd. tegenwoordig is het kasteel in gebruikt door de universiteit van Münster. Voor het kasteel ligt de Schlossplatz die voorheen bekend stond als de Hindenburgplatz. Op dit terrein worden ieder jaar meerdere grote evenementen gehouden waaronder een grote drukbezochte kermis.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Münster. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Münster. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Münster:

Münster in één dag
Münster informatie
waar overnachten in Münster

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies