top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Düsseldorf: Medienhafen

Düsseldorf
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Düsseldorf vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Düsseldorf

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: silvermedia.nl
alle rechten voorbehouden

Medienhafen

Het lijkt een stedelijke trend te worden om oude stadsgebieden nieuw leven in te blazen. Zo ook het voormalige havengebied van Düsseldorf. Waar voorheen vooral handel werd verscheept is tegenwoordig vooral handel aan en rondom de vernieuwde kades te vinden. Medienhafen in Düsseldorf is namelijk een uitermate gezellig stadsdeel geworden waar je heerlijk op een terrasje kunt genieten en voortreffelijk kunt eten. Er is een mooie mix gecreëerd tussen historische havengebouwen en moderne en trendy architectuur. De haven is er nog steeds, maar deze is tegenwoordig vooral uitgerust met plezierjachten en sloepjes.

Wanneer je vanuit het centrum richting Medienhafen wandelt, zie je het stadsbeeld langzaam aan veranderen. Moderne wolkenkrabbers, kleurrijke gebouwen, hippe winkels, lunchrooms, terrassen en fraaie wandelpaden met hier en daar een bankje vormen een aangenaam uitzicht tijdens je wandeling naar het tegenwoordig hippe havengebied.

Architectuur

Eén van de meest opvallende gebouwen is de Neuer Zollhof. Liefhebbers van het Guggenheim museum in het Spaanse Bilbao zullen direct de ontwerp talenten van Frank O. Gehry erin herkennen. Zowel de gekozen materialen als de vormgeving zijn erg herkenbaar in de ontwerpen van deze Amerikaanse architect.

Een ander in het oog springend gebouw is het kleurrijke Colorium. Dit gebouw met rode dak is ontworpen door de inmiddels overleden Britse architect William Allen Alsop. Eén van zijn laatste projecten was de Pauluskerk in Rotterdam.

Rheinturm

Het meest in zicht springende herkenningspunt van Düsseldorf is de Rheinturm. Deze radio- en televisietoren aan de Rijn werd gebouwd tussen 1979 en 1982 in Medienhafen. Het ontwerp is gemaakt door architect H. Deilmann. Op een hoogte van ongeveer 172 meter kun je genieten van een heerlijk diner en drankje. Ondertussen draait het restaurant rustig zijn rondjes, waardoor het uitzicht werkelijk nooit zal vervelen. Met een beetje geluk kijk je uit over Altstadt, Hofgarten, de Rijn en al het andere moois wat deze stad te bieden heeft.

Hoteltips voor Medienhaven

De haven heeft op zijn zachtst gezegd een zeer bijzonder uiterlijk. Wij kiezen er daarom graag voor om hier te overnachten, bijvoorbeeld in het zeer comfortabele Hyatt Regency Düsseldorf of het modern vormgegeven en ingerichte INNSiDE Düsseldorf, dat wat voordeliger is dan het vijfsterren Hyatt hotel.

 
Meer informatie over Medienhafen:

Medienhafen (officiële site)
Medienhafen op bijzondereplaatsen.nl

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies