top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Leipzig, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Leipzig
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

Sinds de hereniging van Duitsland heeft Leipzig veel gedaan om de stad een modernere uitstraling te geven. Veel historische panden zijn opgeknapt en er is veel gedaan voor de kunst en cultuur. Het centrum waarin veel oud en nieuw samen komt heeft, mede dankzij de vele parken en bosrijke gebieden, een groen uiterlijk. Leipzig staat bekend om zijn beroemde componisten zoals Johann Sebastian Bach, Richard Wagner en Felix Mendelssohn. Er is dan ook redelijk wat in stand gehouden rondom deze meesters van de muziek. Er zijn in deze Duitse stad prima winkelgelegenheden en het uitgaansleven heeft genoeg te bieden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van Leipzig

bezienswaardigheid nummer 1 Thomaskirche
Dit is één van de twee grootste kerken van Leipzig. Het is gebouwd tussen 1212 en 1222. De Thomaskirche is wereldberoemd doordat Bach er de leider en dirigent van het jongenskoor was. Deze herinnering is vormgegeven met het beelden van Bach waarvan de ene zich bij de zijingang van de kerk bevindt. Het ander beeld staat samen met die van Mendelssohn in het park bij de hoofdingang.
www.thomaskirche.org
   
bezienswaardigheid nummer 2 Mendelssohn Huis
In de Goldschmidtstraße staat het huis van de beroemde componist Felix Mendelssohn Bartholdy. In dit voormalige woonhuis huisvest tegenwoordig het museum wat geheel in het teken van deze meester staat. De originele meubels, aquarellen van zijn hand, de studeer- en muziekkamer zijn hier te bewonderen.
www.mendelssohn-stiftung.de
   
bezienswaardigheid nummer 3 Volkenschlachtdenkmal
Dit enorme oorlogsmonument is ter herdenking van de Volkerenslag in 1813 weggezet op de plaats waar Napoleon zich tijdens deze gevechten bevond. Zeker een half miljoen soldaten hebben er gevochten tegen de legers van Oostenrijk, Rusland, Zweden en Pruisen. Alle slachtoffers worden ermee herdacht.
www.voelkerschlachtdenkmal.de
   
bezienswaardigheid nummer 4 Het oude stadhuis
Het prachtige oude stadhuis is één van de mooiste renaissance gebouwen van Duitsland. Veel van de geschiedenis van de stad wordt middels tentoonstellingen hier verteld. De tweede verdieping is meer ingericht voor kinderen. Hier kunnen zij klimmen, cursussen volgen of andere educatieve thema’s volgen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Grassi Museum für Völkerkunde
Bijna elke cultuur van de wereld wordt in dit museum belicht. Als het ware maak je een reis om de wereld. De geschiedenis gaat er terug tot ongeveer 140 jaar geleden. De verschillende tentoonstellingen laten onder andere sieraden, kunst en artikelen uit het dagelijks leven van verschillende culturen zien.
www.mvl-grassimuseum.de
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Panometer
In een voormalige opslagplaats voor aardgas wordt door de kunstenaar Yadegar Asisi een aantal thematische tentoonstellingen gecreëerd. Hier wordt de aandacht gebracht naar thema’s als die over de Mount Everest, het Oude Rome en de Amazone van Zuid-Amerika. Naast het visualiseren van deze thema’s wordt er ook gebruik gemaakt van licht en geluid om bijvoorbeeld een tropische regenbui te simuleren.
www.asisi.de
   
bezienswaardigheid nummer 7 Themapark Belantis Leipzig
Net buiten de stad ligt een leuk en uitgebreid themapark. Het park is leuk voor jong en oud. Er zijn veel verschillende attracties en regelmatig worden er shows opgevoerd. Voor dappere kinderen kunnen er heuse piratentesten worden uitgevoerd. Verder zijn er voldoende eet- en drinkgelegenheden.
www.belantis.de
   
bezienswaardigheid nummer 8 Clara Zetkin Park / Rose Valley
Dit grootste park van Leipzig telt ongeveer 125 hectare. Het park is een geliefd rustpunt voor de lokale bevolking. In de weekeindes en tijdens warme zomeravonden vertoeft men er graag al dan niet met kinderen in de grote speeltuin of het openlucht theater. Het is ook mogelijk om er wat te eten of te drinken in het restaurant.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Augustusplatz
Aan dit grootste plein aan de oostkant van het centrum liggen een paar bijzondere gebouwen. Zo vind je hier het Opernhaus (opera), Gewandhaus waar het Leipzig Gewandhaus Orkest speelt en de gebouwen van de Universiteit. De glazen kokers welke door de bevolking ‘melkflessen’ worden genoemd, zijn trappenhuizen naar de ondergelegen parkeergarage.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Zoologischer Garten
De dierentuin van Leipzig heeft zo’n 850 diersoorten die verdeeld zijn over zes verschillende thema-werelden. Er wordt geprobeerd om de dieren in een zo goed mogelijk leefgebied te plaatsen, waarbij er ook rekening wordt gehouden met wat uitdagingen. Sinds 2011 is er zelfs een tropische wereld gecreerd met meer dan 17.000 tropische planten en 300 exotische dieren.
www.zoo-leipzig.de
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Leipzig. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Leipzig. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Leipzig:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies