top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Keulen, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Aken
Beieren
Berlijn
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Duitsland
Düsseldorf
Eifel
Frankfurt
Hamburg
Hessen
Keulen
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Potsdam
Romantische Strasse
Trier
Winterberg
Zwarte Woud

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Keulen
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

KeulenKeulen (Köln) is een grote stad in Duitsland. De in de deelstaat Noordrijn-Westfalen gelegen stad telt inclusief voorsteen maar liefst 2,5 miljoen inwoners. Keulen heeft gedurende de Tweede Wereldoorlog veel verwoestingen moeten ondergaan. Vrij snel na de oorlog is de binnenstad van Keulen deels herbouwd, sommige delen bestaan uit moderne na-oorlogse architectuur. Keulen is dé stad van de kerstmarkten. In Keulen vinden er jaarlijks diverse winterse kerstmarkten plaats, waarvan de kerstmarkt 'Am Dom' de meest bekende en best bezochte is. Busladingen vol landgenoten gaan jaarlijks richting Keulen om deze kerstmarkt aan de zuidzijde van de Dom van Keulen te bezoeken. Deze jaarlijks terugkerende markt behoort tot de beste Kerstmarkten van heel Duitsland.

Ontdek Keulen op de fiets

Wil je veilig en op een leuke manier Keulen ontdekken? Boek dan een fietstour door Keulen! Via Bajabikes, de marktleider op het gebied van georganiseerde fietstochten, zijn er verschillende leuke fietstours met gids te boeken in Keulen. Je kunt deelnemen aan verschillende groepstochten, maar een Keulen fietstocht met privégids behoort ook tot de mogelijkheden. Reserveren is verplicht, maar annuleren of verzetten is gratis!

Bekijk de fietstours in Keulen

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Keulen

bezienswaardigheid nummer 1 Dom van Keulen
De hoofdkerk van Keulen is natuurlijk de Dom. Deze magistrale kathedraal steekt met kop en schouders uit boven de stad Keulen. Vanuit de ongeveer 157 meter hoge torens kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad. De prachtige glas-in-lood ramen dateren uit de 14e en 16e eeuw. Binnen ademt de Dom een bijzondere klasse uit.

Meer info over de Dom van Keulen

   
bezienswaardigheid nummer 2 Altstadt
Het leukste en meest historische gedeelte van Keulen is tevens de oudste wijk van de stad, Dit gebied valt onder de naam Altstadt of oude stad. Hier vind je bijvoorbeeld rondom de Dom een heerlijk stuk voetgangersgebied. Veel winkels, terrasjes en restaurants brengen veel gezelligheid met zich mee. De smalle straatjes waarvan sommige met keien geplaveid geven de stad het historische gevoel. Er zijn verschillende musea te ontdekken zoals het Romeins-Germaans Museum of het Ludwig Museum. In dit stuk van Keulen liggen de Alter Markt en Heumarkt. Op de Alter Markt wordt elk jaar de zeer bekende en geroemde kerstmarkt van Keulen georganiseerd.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Rathaus
Het prachtige Rathaus (stadhuis) van Keulen is met recht een historisch stadhuis te noemen. De torens zijn namelijk al gebouwd tussen 1407-1414 en voor die tijd heuse wolkenkrabbers. Het schitterende stadhuis bestaat uit drie delen. Het gemeentehuis, Spaans gebouw en het Pretorium. Het Pretorium bevat ruïnes met resten van Romeinse gebouwen. Je vind deze onder het Rathaus.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Groß St. Martin
De stad Keulen heeft zeer veel kerken waarvan een aantal zeker de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen. Zo geldt dat voor bijvoorbeeld de Groß St. Martin. Deze Romaanse kerk is van een behoorlijke omvang en valt met name op door zijn vier hoektorens. Zoals de meeste kerken in Keulen heeft ook de Groß St. Martin grotendeels al heel wat geweld weten te overleven. Denk aan de luchtaanvallen van de tweede wereldoorlog. Er zijn hierdoor wel wat delen gerestaureerd, waaronder de torens. Je vindt deze kerk in de oude stad in het centrum.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Hohenzollernbrücke
Al sinds het begin van de 20ste eeuw ligt deze belangrijke spoorbrug in Keulen over de Rijn. De Hohenzollernbrücke is heel herkenbaar door zijn drie bogen. De brug biedt ruimte voor treinen, trams, auto’s, fietsers en voetgangers. Met een wandeling over de brug zal het je niet ontgaan hoeveel sloten van verschillend formaat er aan de wanden zijn bevestigd. Vaak zijn deze achtergelaten door toeristen. Dit fenomeen kom je wel vaker in toeristische steden tegen. De bogen zijn ‘s avonds prachtig verlicht en eisen hiermee een prominente plaats in de stad Keulen.
www.bijzondereplaatsen.nl/duitsland/keulen/hohenzollernbrucke.htm
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kabelbaan over Rijn
Er zijn meerdere manieren om de Rijn over te steken. Een heel bijzondere manier is om dit te doen met de kabelbaan. Tijdens de rit heb je namelijk een bijzonder mooi zicht over de stad Keulen. Vergeet dit vooral ook niet om eens ‘s avonds te doen. Links van de Rijn vind je het Zoo Station aan de Riehler Str. 180. Rechts van de Rijn is er het Rhein Park Station aan de Sachsenbergstr. / Auenweg hoek.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Synagoge Roonstraße
Een wel heel bijzondere plaats om te gaan dineren is aan de Roonstraße. Hier staat namelijk één van de vijf pre- nazi’s synagoge, wat tegenwoordig dienst doet als restaurant. Dit voormalige joodse gebedshuis dateert uit uit 1899 en werd grotendeels verwoest in 1938. Na de herbouwing in 1950 werd ook de binnenkant aangepakt en is er zoveel mogelijk gereconstrueerd. Dit gebouw is te vinden in het centrum van de joodse gemeenschap in Keulen wat links ligt van de Rijn.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Farina-Haus
Waarschijnlijk kent iedereen de oude eau de cologne met de cijfers 4711. Dit reukwatertje is geboren in Keulen aan de Glockengasse 4711 in het Farina-Haus. Het geurtje werd in 1709 ontwikkeld door Johann Maria Farina. Tegenwoordig zit er een parfumerie en museum in dit pand
   
bezienswaardigheid nummer 9 Wijk Belgische Viertel
Een wat hipper stuk van stad vind je in de wijk Belgische Viertel. Hier vind je veel trendy bars, restaurants en unieke winkeltjes. Aan het gezellige plein Brüsseler Platz is er altijd een vrolijke drukte te vinden. Veel straten zijn vernoemd naar Belgische steden als Antwerpen, Gent en Brussel.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Colonius
Hoewel je zou verwachten dat de Dom van Keulen het hoogste punt is van de stad, is dit toch echt toe te schrijven aan de telecommunicatietoren. Deze Colonius heeft namelijk een hoogte van 266 meter en steekt hiermee boven alles uit. De toren bevat een ronddraaiende ruimte waar voorheen een restaurant was gevestigd en een uitkijkplatform voor toeristen. Helaas zijn beide ruimtes al enige tijd gesloten.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Keulen. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Keulen. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Keulen:

Keulen voor beginners
Keulen in één dag
Keulen informatie
beste reistijd voor Keulen
bijzondere plaatsen in Keulen
waar overnachten in Keulen?

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies