top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Hessen, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Hessen
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

Hessen is één van de 16 staten van de Bondsrepubliek Duitsland. De hoofdstad van Hessen is de plaats Wiesbaden, de grootste plaats van de deelstaat is Frankfurt am Main. Doordat de deelstaat niet al te ver bij Nederland vandaan ligt is het een populaire vakantie bestemming voor veel Nederlanders. De meeste komen hier om te genieten van de prachtige natuur of om te relaxen in één van de vele kuuroorden die er hier te vinden te zijn. Er liggen hier meerdere natuurparken, waarvan de meeste vrij te bezoeken zijn. Enkele van deze parken zijn op de werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst. Frankfurt wordt gezien als het economische centrum van Hessen en Duitsland. In de stad is de belangrijkste Duitse beurs de Deutscher Aktienindex (DAX) gevestigd. Andere grote steden in Hessen zijn Kassel, Darmstadt en Offenbach am Main. In het heuvelachtige landschap van Hessen zijn meerdere authentieke kleine dorpjes te vinden. In de meeste van deze dorpjes staan nog een aantal van de typische vakwerkhuisjes.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Hessen

bezienswaardigheid nummer 1 Frankfurt am Main
Frankfurt am Main is de grootste stad van de deelstaat Hessen en economisch gezien ook de belangrijkste. Gewoonlijk word de naam van de stad afgekort tot Frankfurt. Er wonen hier meer dan 600.000 mensen maar op een gewone werkdag zijn er gemiddeld bijna een miljoen mensen in de stad aanwezig. Frankfurt wordt gezien als het financiële centrum van Duitsland. Naast de prachtige oude vakwerkhuisjes de Sint-Paulskerk, de Dom van Frankfurt en de Alte Oper zijn er in de stad veel wolkenkrabbers te vinden. Hierdoor heeft Frankfurt de bijnaam Mainhattan gekregen. De hoogste wolkenkrabber is 259 meter hoog. In het centrum van de stad zijn meerdere winkelstraten te vinden. De autovrije winkelstraat Zeil is hier waarschijnlijk de populairste van.
www.landenportal.nl/frankfurt.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Slot Dillenburg
Slot Dillenburg is halverwege de 13de eeuw gebouwd door de toenmalige graaf van Nassau bij de plaats Dillenburg. In 1533 werd hier Willem van Oranje geboren, in Nederland ook bekend als Willem de Zwijger en Vader des Vaderlands. Hij zou hier de eerste 11 jaar van zijn leven doorbrengen. Van het oorspronkelijke kasteel is niet veel meer nadat het vernietigd werd door de Fransen tijdens de zeven jarige oorlog. In de 19de eeuw is op deze plaats de Willemstoren gebouwd ter nagedachtenis aan Willem van Oranje. In deze toren is tegenwoordig het Oranje-Nassaumuseum gevestigd.
www.oranjeroute.nl/Home_ned/Dillenburg.aspx
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kuuroorden
De deelstaat Hessen staat bekend om zijn vele kuuroorden. Ze zijn hier te vinden in allerlei soorten en maten. Van hypermoderne gebouwen voorzien van de modernste snufjes tot oude barokke kastelen met de grandeur van vervlogen te tijden ze zijn hier allemaal te vinden. Bij de stad Bad Wildungen is het grootste kuuroord van Europa te vinden. 
   
bezienswaardigheid nummer 4 Wiesbaden
Wiesbaden is de hoofdstad van de deelstaat Hessen en ligt in het zuidwesten ervan. Wiesbaden ligt aan de rechteroever van de Rijn. De stad staat vooral bekend om zijn thermale baden en de warmwaterbron die er in de stad ligt bij het Kurhaus. Ieder jaar komen er ongeveer 1 miljoen toeristen naar Wiesbaden toe. De Marktkirche en het Neues Rathaus behoren tot de mooiste gebouwen van de stad. De populairste winkelstraten in Wiesbaden zijn Kirchgasse en de Langgasse. Voor wie wat meer luxe zoekt moet naar de Wilhelmstraße toe.
www.wiesbaden.de/en
   
bezienswaardigheid nummer 5 Documenta
Iedere vijf jaar wordt er in Kassel sinds 1955 de tentoonstelling Documenta gehouden. Het wordt wereldwijd gezien als de belangrijkste tentoonstelling van actuele beeldende kunst ter wereld. De belangrijkste locatie van deze tentoonstelling is het Fridericianum maar de kunstwerken worden nog verdeeld over 6 andere locatie waaronder enkele parken. De editie in 2007 had een budget van ongeveer 20 miljoen en trok iets meer dan 650.000 toeschouwers.
www.d13.documenta.de
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Wilhelmshöher Park
Het in Kassel gelegen Wilhelmshöher Park is het grootste bergpark van Europa en één van de grootste ter wereld. Aan het einde van de 17de eeuw werd er gestart met de bouw van het park dat ongeveer 150 jaar heeft geduurd. Dit heeft geresulteerd in een park met internationale allure. Vooral door de prachtige gebouwen zoals Kasteel Wilhelmshöhe en Löwenburg die er in het park staan. Het bekendste bouwwerk van het park is waarschijnlijk de Hercules. Dit 71 meter hoge kasteel met daaronder de grote cascade wordt gezien als het symbool van Kassel. Ieder woensdag zondag of feestdag zijn in de zomermaanden de vele fonteinen van het park in volle glorie te bewonderen.
www.kunsttrip.nl/steden/kassel/Wilhelmshoher%20park.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Nationaal Park Kellerwald-Edersee
In het noorden van Hessen ligt het Nationaal Park Kellerwald-Edersee dat gedeeltelijk op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Het park ligt in het noordelijke gedeelte van het middengebergte Kellerwald ten oosten van de stad Bad-Wildungen. Het grootste gedeelte van dit park bestaat uit beukenbos. Door het park heen lopen meerdere wandel en fietsroutes. In totaal ligt er meer dan 150 kilometer aan windelroute in het Nationaal Park Kellerwald-Edersee. De hoogste berg in dit park is de Traddelkopf met 626 meter.
www.nationalpark-kellerwald-edersee.de/de/startseite
   
bezienswaardigheid nummer 8 Wandelen
Voor veel van de toeristen die naar de deelstaat Hessen toekomen is wandelen één van de belangrijkste doelen. Er lopen hier door de regio heen veel wandelroutes. In totaal zijn er 7 belangrijke wandelgebieden in de regio te vinden. Al deze wandelgebieden hebben een eigen karakter. De zwaarte van de verschillende wandelingen hangt hier voornamelijk af van hoeveelheid heuvels in het desbetreffende gebied. De Uplandsteig, de Lahntal en de Vogelsberg zijn slechts enkele voorbeelden van populaire wandelgebieden in Hessen.
www.tweevoeter.nl/duitsland_hessen.php
   
bezienswaardigheid nummer 9 Wintersport
In enkele plaatsen zoals bij Willingen, Feldberg en Diemelsee is er wintersport mogelijk in Hessen. Verwacht hier echter geen kilometers lange pistes maar al de kortere pistes bij elkaar zijn goed voor meer dan honderd kilometer aan skiplezier. Tevens zijn hier meerdere langlaufparcours te vinden in de regio. De grote van de skigebieden is erg afhankelijk van de hoeveelheid neerslag die er in de er in de wintermaanden valt. De Vogelsberg is met bijna 800 meter één van de hoogste skigebieden van Hessen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Frankfurter worsten
Duitsland wordt wel eens het land van de worsten genoemd. De deelstaat Hessen is hier misschien wel het beste voorbeeld van. Het bekendste exportproduct van deze regio is de Frankfurter worst. Deze worsten zijn hier niet uit het straatbeeld weg te denken bijna op ieder hoek van de staat bevindt zich wel een worstenkraam. Bij deze kramen kun je de heerlijkste broodjes worst eten met zuurkool, curry en mosterd of gewoon een worst uit het vuistje met wat curry. In de supermarkten zijn deze worsten in alle soorten en maten te verkrijgen. Om alle soorten te proberen ben je zeker enkele weken bezig. In de rest van de wereld staat de Frankfurter worst beter bekend als de hotdog.
   
  Meer informatie over Hessen:

Hessen informatie
mooiste dorpjes van Hessen

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies