top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Hamburg, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Hamburg
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

Hamburg is na Berlijn de tweede stad van Duitsland. Binnen Duitsland is het de belangrijkste havenstad. Ook op Europees niveau behoort de haven van Hamburg tot de grootste havens van het continent. De logistieke rol van Hamburg zorgt ervoor Hamburg ook een belangrijk handelscentrum is. Toeristen zullen vooral de binnenstad van Hamburg bezoeken, waar je ook de oude magazijnen terugvindt die tegenwoordig steeds vaker een andere functie toebedeeld hebben gekregen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Hamburg

bezienswaardigheid nummer 1 St. Nikolai
De officiële St. Nikolai kerk is een ruïne. Dit is in de volksmond de Nikolaikirche. Er is namelijk nogal eens verwarring met de Hauptkirche van St. Nicolaas. De St Nikolai is grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ooit was deze kerktoren met zijn afmeting van 147 meter de hoogste in de wereld. Tegenwoordig is dat de Burj Khalifa in Dubai.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Bruggen
De stad Hamburg ligt aan de rivier de Elbe. Het is daarom niet vreemd dat de stad maar liefst ruim 2300 bruggen telt. Hier zitten een aantal kleintjes, maar ook zeer grote bruggen bij. Een paar bekende bruggen zijn de Köhlbrandbrücke, Kattwykbrücke, Norderelbbrücke en Feenteichbrücke. De eerste tunnel onder een rivier door, werd in Hamburg aangelegd. Dit is de Alte Elbtunnel welke in 1911 onder de Elbe werd aangelegd. Maak eens een mooie rondvaart over de Elbe en geniet van de prachtige architectuur van de stad en zijn mooie bruggen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Hamburger Kunsthalle
Dit kunstmuseum ligt verdeeld over drie locaties die samen een oppervlakte hebben van ongeveer 13.000 m². Je vindt de kunsthalle aan de Glockengießerwall. Verschillende onderdelen van kunst komen aan bod. Zo is er veel aandacht voor kunst uit de 19e eeuw, maar ook klassieke moderne kunst.
www.hamburger-kunsthalle.de
   
bezienswaardigheid nummer 4 Speicherstadt
Letterlijk vertaald betekend Speicherstadt, stad van de magazijnen. Dit gebied van de stad heeft veel te bieden als het op theater, kunst en architectuur aankomt. Verschillende musea als Miniatuur Wunderland, het Afghaanse Museum, het Duits Douane Museum of het Internationale Maritiem Museum zijn hier te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Rathaus
Eén van de mooiste gebouwen van Hamburg is het stadhuis wat ligt in het centrum van Altstadt. Het is gebouwd tussen 1886-1897 nadat de vorige in 1842 was afgebrand. Het gebouw heeft 647 kamers en doet daarmee niet onder voor een groot paleis als Buckingham Palace. In de lobby worden regelmatig concerten of tentoonstellingen gegeven.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Hamburg Hauptbahnhof
Dit zeer grote treinstation van Hamburg verwerkt zeker 450.000 passagiers per dag en behoort hiermee tot de drukste van Europa. In het station is een winkelcentrum, restaurants, apotheek en op de bovenste verdieping een galerij. Sinds 2008 klinkt er regelmatig klassieke muziek door het Hauptbahnhof met als doel drugsdealers en gebruikers te verjagen. Het blijkt een succes te zijn. Je vindt dit station in de Hamburg-Mitte wijk vlakbij het Deutsche Schauspielhaus en de Hamburger Kunsthalle.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Sankt Pauli
Het uitgaansgebied van Hamburg ligt grotendeels in ‘der Kiez’. Je vindt het in de stadswijk Sankt Pauli. Er is hier veel vertier te vinden, vooral in de bekende Reeperbahn straat wat gekend staat als hoerenbuurt. Er zijn in dit gebied verder veel theaters waaronder het St. Pauli Theater en musea te vinden. In de zijstraten van de Reeperbahn vind je de kleine kroegen en clubs.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Deutsche Schauspielhaus
Het prachtige Schauspielhaus theater in neo-barokke stijl ligt aan de Kirchenallee in Hamburg. In de gevels zijn de portretten van Shakespeare en Grillparzer verwerkt. Er worden zowel klassieke als hedendaagse werken getoond. Tegenover dit theater ligt het majestueuze centrale station van Hamburg.
www.schauspielhaus.de
   
bezienswaardigheid nummer 9 Elbphilharmonie
Een wel heel bijzonder stuk architectuur is te vinden in de nieuwe concertzaal van Hamburg. Het uitzonderlijke zeldzame uiterlijk trekt behoorlijk de aandacht in het midden van de haven van Hamburg. Het gebouw heeft niet alleen drie concertzalen. Het heeft ook een hotel, horecagelegenheden en een ruim opgezette parkeergarage. Het prachtige geheel is ontworpen door Herzog & de Meuron en staat op de plaats van een eerder pakhuis. Dit stel is ook verantwoordelijk voor het (zwemband) stadion Allianz Arena in München en de prachtige Prada winkel in Tokyo.
www.bijzondereplaatsen.nl/duitsland/hamburg/elbphilharmonie.htm
   
bezienswaardigheid nummer 10 Vismarkt
Elke zondag is er in de haven een grote vismarkt te vinden. In de zomermaanden begint deze markt met het krieken van de dag, namelijk om een uurtje of vijf in de ochtend. Verschillende marktkooplui prijzen hun waren onder luidruchtig geroep en soms gezang. Naast de vis kun je hier ook bloemen, fruit en verschillende souvenirs kopen.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Hamburg. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Hamburg. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Hamburg:

Hamburg fotoreportage
Hamburg voor beginners
bijzondere plaatsen in Hamburg
goedkoop naar Hamburg
waar overnachten in Hamburg

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies