top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Düsseldorf, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Aken
Beieren
Berlijn
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Duitsland
Düsseldorf
Eifel
Frankfurt
Hamburg
Hessen
Keulen
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Potsdam
Romantische Strasse
Trier
Winterberg
Zwarte Woud

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Düsseldorf
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

DüsseldorfDüsseldorf is de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in het westen van Duitsland. De bijna negen eeuwen oude stad is onderdeel van het grootste industriegebied van Europa: het Rurhgebied. Nederlandse vakantiegangers kennen Düsseldorf vooral van de internationale luchthaven en in de decembermaand van de kerstmarkten die hier gehouden worden. Ook de rest van het jaar is de binnenstad van Düsseldorf het bezoeken zeker waard. De Rijnoever is vooral in de zomermaanden erg levendig. Op de Rijn kun je allerlei boottochten maken, ook in de winter. Voor shop-a-holics is Düsseldorf een walhalla. Weinig steden in Europa tellen zo'n grote concentratie aan winkels binnen een relatief kleine oppervlakte. Behalve de grote winkelketens die hier vrijwel allemaal een filiaal lijken te hebben is Düsseldorf ook een plek waar meerdere warenhuizen gevestigd zijn maar waar je ook nog in kleinere winkeltjes heerlijk kunt snuffelen.

Düsseldorf Card

Als je een stedentrip naar Düsseldorf boekt dan ontkom je eigenlijk bijna niet aan een Düsseldorf Card. Met deze voordelige toeristenkaart kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en verschillende attracties en musea gratis of met korting bezoeken. Je kunt de Düsseldorf Card vooraf via internet kopen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Düsseldorf

bezienswaardigheid nummer 1 Altstadt
Het oude historische centrum van de stad is te vinden in het hart van Düsseldorf. Dit noemt men ‘Altstadt’. Het wordt gezien als meest sociale plek van de stad, omdat hier de meeste terrassen, restaurants en clubs zich bevinden. Ook zijn er veel historische gebouwen te vinden als de Andreaskirche, St. Lambertus Basiliek, het Rathaus en het St. Ursula-Gymnasium. De Altstadt wordt vooral aan het einde van het jaar druk bezocht, als hier de jaarlijkse kerstmarkten opgesteld staan. De Altstadt is verder de [plek waar je het lokaal gebrouwen Altbier kunt drinken.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Medienhafen
Liefhebbers van bijzondere moderne architectuur moeten zeker een bezoek brengen aan het inmiddels omgebouwde havengebied van de stad. Hier staan namelijk een aantal zeer aparte gebouwen met de meest uiteenlopende vormen. In deze Medienhafen zijn de afgelopen jaren de horeca bedrijven ruim verdubbeld in aantal. Deze zijn natuurlijk voorzien van een modern uiterlijk waarbij de terrassen een spectaculair uitzicht hebben op de overweldigende gebouwen in dit gebied. De haven heeft op zijn zachtst gezegd een zeer bijzonder uiterlijk.

Meer info over Medienhafen

Een leuke manier om Medienhafen te bekijken is vanaf het water. Met een boottocht die ook door Medienhafen vaart heb je een mooi zicht op dit uniek stukje Düsseldorf.
Reserveer hier je kaarten voor de boottocht door Düsseldorf incl. Medienhafen

   
bezienswaardigheid nummer 3 Rheinpromenade
Een bezoek aan Düsseldorf zorgt er vrijwel zeker voor dat je op de Rheinpromenade terecht zult komen. Deze wandelboulevard loopt over de rechteroever van de Rijn, in het centrum van Düsseldorf. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Rijn, de rondvaartboten en de terrasjes die op de oever zorgen voor de nodige sfeer. Op de Rheinpromenade staan tal van bankjes, zodat je in alle rust kunt genieten van de schoonheid waar je op uitkijkt. Langs de Rheinpromenade staan een aantal bezienswaardigheden zoals de Rheinturm en de Schlossturm. Hierin is het maritiem museum van Düsseldorf gevestigd. Hier staat tijdens de Düsseldorfse kerstmarkten een groot reuzenrad.

Meer info over de Rijnoever van Düsseldorf

   
bezienswaardigheid nummer 4 St. Lambertus
De bijzondere toren van deze St. Lambertus kerk is inmiddels het symbool van de stad. Dit komt door zijn bijzondere gedraaide dakconstructie. Dit is ontstaan nadat brand delen van de kerk had verwoest. Bij de restauratie werd er vers hout gebruikt, wat tijdens het drogen is gaan werken en verdraaid is opgedroogd. De kerk heeft een heuse schatkamer waar het een aantal rituele gouden en zilveren voorwerpen waarborgt.
www.steden.net/duitsland/dusseldorf/sint-lambertuskerk
   
bezienswaardigheid nummer 5 Köningsallee
Het leukste maar tevens duurste winkelgebied van de stad Düsseldorf bevindt zich rondom de boulevard. Dit stuk van de stad wordt de Köningsallee genoemd of kortom ‘Kö’. Hier vind je een aantal leuke modehuizen en andere luxe winkels zoals Tiffany & Co, Hermès, Bulgari en Louis Vuitton. Het kanaal wat ongeveer 31 meter breed is heeft een lengte van een kilometer.
www.steden.net/duitsland/dusseldorf/winkelen-dusseldorf
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Ruïne van Kaiserpfalz
In het historische centrum van Kaiserswerth ligt het ooit belangrijkste kasteel gelegen aan de Rijn. Het kasteel werd gebouwd tussen de 10e en 12e eeuw. In de directe omgeving van dit stadsdeel van Düsseldorf zijn meerdere pittoreske barokke huizen te vinden uit de 17e en 18e eeuw. Vergeet dan ook niet een bezoek te brengen aan de St. Suitbertus basiliek.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Heinrich-Heine Platz
Een plein die vernoemd is naar één van de belangrijkste Duitse dichters is de Heinrich-Heine Platz. Dit prachtig mooie en grote plein met het Jan-Wellem monument is elk jaar het decor voor de enorm grote kerstmarkt van Düsseldorf. Het is niet alleen op dit plein te vinden, want de kerstmarkt is verdeeld over vier pleinen en een aantal straten. De Heinrich-Heine Platz is tijdens deze kerstmarkt grotendeels in de ban van engeltjes. Veel smeedijzeren engeltjes worden hier dan te koop aangeboden. Tevens is er een kerstdecor gecreëerd op dit plein.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Uitzicht vanaf de Rijntoren
Voor een prachtig uitzicht over de stad is het aan te bevelen om een bezoek te brengen aan de Rheinturm. Dit is de Rijn-toren die hoog boven de stad uitsteekt. De toren heeft een hoogte van bijna 241 meter. Er is een observatiedek en ronddraaiend restaurant te vinden. Voor de toegang tot de toren moet je betalen. Voor fotografen is het handig om te weten dat het uitzicht van achter glas is. Je kunt geen foto's in de openlucht maken. Bij avondfotografie betekent dit dat je rekening moet houden met de weerkaatsing van verlichting in het glas.
www.steden.net/duitsland/dusseldorf/rheinturm/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Schloss Benrath
Het prachtige landgoed van Schloss Benrath ligt aan de Rijn, vlakbij natuurgebied Zonser Grind. Er ligt zelfs een compleet park aan dit fraaie gebouw. Het paleis op zich is vrij rustig van uiterlijk en geeft duidelijk de overgang aan van rococo stijl naar classicisme. In het paleis zijn twee musea te vinden. Het museum met Europese tuinkunst en het museum voor natuurkunde.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Kunstmuseum
Düsseldorf heeft twee zeer bijzondere kunstmusea. Dit zijn het K20 aan de Grabbelplatz en het K21 in het Ständehaus en Schmela Haus. Deze musea vallen onder de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen organisatie. Het K20 museum is een zeer modern gebouw met zwarte granieten gevel. In dit museum vind je voornamelijk werken van Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Joseph Beuys en Imi Knoebel. Het K21 museum zit verdeeld over twee oude panden. Hier zijn veel grote exposities te bewonderen en tijdelijke tentoonstellingen.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Düsseldorf. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Düsseldorf. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Düsseldorf:

5x zien & doen in Düsseldorf
Düsseldorf in één dag
Düsseldorf informatie
Düsseldorf voor beginners
Kerstmarkten in Düsseldorf
beste reistijd voor Düsseldorf
bijzondere plaatsen in Düsseldorf
goedkoop naar Düsseldorf
waar overnachten in Düsseldorf

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies