top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Düsseldorf, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Düsseldorf

... meer handige websites

 

Düsseldorf is de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt in het westen van Duitsland. De bijna negen eeuwen oude stad is onderdeel van het grootste industriegebied van Europa: het Rurhgebied. Nederlandse vakantiegangers kennen Düsseldorf vooral van de internationale luchthaven en in de decembermaand van de kerstmarkten die hier gehouden worden. Ook de rest van het jaar is de binnenstad van Düsseldorf het bezoeken zeker waard. De Rijnoever is vooral in de zomermaanden erg levendig. Op de Rijn kun je allerlei boottochten maken, ook in de winter. Voor shop-a-holics is Düsseldorf een walhalla. Weinig steden in Europa tellen zo'n grote concentratie aan winkels binnen een relatief kleine oppervlakte. Het leuke is dat je je niet hoeft te beperken tot de grote winkelketens die hier vrijwel allemaal een filiaal lijken te hebben. Düsseldorf is ook een plek waar je naast de warenhuizen die hier gevestigd zijn nog heerlijk in kleinere winkeltjes kunt snuffelen.

Het voordeel van Düsseldorf is de vrij gunstige ligging ten opzichte van Nederland. Hierdoor is de stad gemakkelijk en snel te bereiken met de auto, bus of trein. Voor wie de reisafstand aan de hoge kant is, biedt Düsseldorf tal van comfortabele hotels waar je kunt overnachten. Voor de prijs hoef je dit niet te laten. Als je bijtijds boekt, dan zijn er voldoende leuke aanbiedingen te vinden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Düsseldorf

bezienswaardigheid nummer 1

Altstadt

Het oude historische centrum van de stad is te vinden in het hart van Düsseldorf. Dit noemt men ‘Altstadt’. Het wordt gezien als meest sociale plek van de stad, omdat hier de meeste terrassen, restaurants en clubs zich bevinden. Ook zijn er veel historische gebouwen te vinden als de Andreaskirche, St. Lambertus Basiliek, het Rathaus en het St. Ursula-Gymnasium. De Altstadt wordt vooral aan het einde van het jaar druk bezocht, als hier de jaarlijkse kerstmarkten opgesteld staan. Iedere kerstmarkt heeft zijn eigen sfeer.

De Altstadt is verder de plek waar je het lokaal gebrouwen Altbier kunt drinken. Dat kun je doen bij verschillende lokale brouwers die hun zaak in het hart van Düsseldorf hebben, zoals Schumacher, Uerige en Zum Schlüssel. Het aantal biertjes dat je drinkt wordt op een viltje aangevinkt. Je betaalt zodra je de zaak wilt gaan verlaten.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Medienhafen

Liefhebbers van bijzondere moderne architectuur moeten zeker een bezoek brengen aan het inmiddels omgebouwde havengebied van de stad. Hier staan namelijk een aantal zeer aparte gebouwen met de meest uiteenlopende vormen. In deze Medienhafen zijn de afgelopen jaren de horeca bedrijven ruim verdubbeld in aantal. Deze zijn natuurlijk voorzien van een modern uiterlijk waarbij de terrassen een spectaculair uitzicht hebben op de overweldigende gebouwen in dit gebied.

Meer info over Medienhafen

   
bezienswaardigheid nummer 3

Rheinpromenade

Een bezoek aan Düsseldorf zorgt er vrijwel zeker voor dat je op de Rheinpromenade terecht zult komen. Deze wandelboulevard loopt over de rechteroever van de Rijn, in het centrum van Düsseldorf. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Rijn, de rondvaartboten en de terrasjes die op de oever zorgen voor de nodige sfeer. Op de Rheinpromenade staan tal van bankjes, zodat je in alle rust kunt genieten van de schoonheid waar je op uitkijkt. Langs de Rheinpromenade staan een aantal bezienswaardigheden zoals de Rheinturm en de Schlossturm. Hierin is het maritiem museum van Düsseldorf gevestigd. OP de Burgplatz, bij de Schlosstirm, staat tijdens de Düsseldorfse kerstmarkten een groot reuzenrad. Vanuit dit reuzenrad heb je een mooi uitzicht over Düsseldorf en de Rijn.

Meer info over de Rijnoever van Düsseldorf

   
bezienswaardigheid nummer 4

Uitzicht vanaf de Rheinturm

Voor een prachtig uitzicht over de stad is het aan te bevelen om een bezoek te brengen aan de Rheinturm. Deze Rijntoren steekt hoog boven de stad uit. De toren heeft een hoogte van bijna 241 meter, waarmee dit het hoogste gebouw van Düsseldorf is. Het belangrijkste doel van de toren is het verspreiden van televisie- en radiosignalen. Zelfs nu de televisie gedigitaliseerd is, worden de antennes op de toren gebruikt om signalen te verspreiden.

Er is een observatiedek en ronddraaiend restaurant te vinden. Voor de toegang tot de toren moet je betalen. Voor fotografen is het handig om te weten dat het uitzicht van achter glas is. Je kunt geen foto's in de openlucht maken. Bij avondfotografie betekent dit dat je rekening moet houden met de weerkaatsing van verlichting in het glas. Op jaarbasis wordt de Rheinturm door ongeveer 300.000 bezoekers bezocht.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Gehry-gebouwen

De zogenaamde Gehry-gebouwen verdienen een speciale vermelding in de top 10 bezienswaardigheden van Düsseldorf, ook al staat dit project in Medienhafen. De Gehry-gebouwen zijn drie gebouwen die ontworpen zijn door de beroemde Amerikaanse architect Frank O. Gehry. Een bekend gebouw dat door hem ontworpen is, is het Guggengeim Museum in Bilbao. Vanwege de bijzondere vormgeving en de verschillende materialen vormen de gebouwen een opmerkelijk geheel dat liefhebbers van architectuur zeker zal bekoren. Het complex staat ook bekend als de Neuer Zollhof. Je kunt de gebouwen van binnen niet bezoeken. Ze worden gebruikt als kantoren en wooneenheden.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Schloss Benrath

Het prachtige landgoed van Schloss Benrath ligt aan de Rijn, vlakbij natuurgebied Zonser Grind. Het kasteel werd in de achttiende eeuw gebouw in Benrath, wat tegenwoordig een deelgemeente van Düsseldorf is. De ligging is ongeveer tien kilometer ten zuiden van het centrum. Toch heb je geen auto nodig om een bezoekje aan Schloss Benrath te brengen. Met de U-Bahn reis je binnen een half uurtje vanuit het hart van de stad naar het kasteel, dat een eigen halte heeft.

Het kasteel op zich is vrij rustig van uiterlijk en geeft duidelijk de overgang aan van rococo stijl naar classicisme. In het paleis zijn twee musea te vinden: het Museum voor Europese Hovenierskunst en het Natuurhistorisch Museum. Het kasteel en de musea zijn geopend voor het publiek. De historische kasteeltuin is tegenwoordig een openbaar park dat tot de mooiste parken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen gerekend wordt.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Köningsallee

Wil je gaan winkelen in Düsseldorf? Het leukste maar tevens duurste winkelgebied van de stad Düsseldorf bevindt zich rondom de boulevard. Dit stuk van de stad wordt de Köningsallee genoemd of kortom ‘Kö’. Hier vind je een aantal leuke modehuizen en andere luxe winkels zoals Tiffany & Co, Hermès, Bulgari en Louis Vuitton. De  geliefde winkelstraat ongeveer 31 meter breed is heeft een lengte van een kilometer.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Kunstmusea

Düsseldorf heeft twee zeer bijzondere kunstmusea. Dit zijn het K20 aan de Grabbelplatz en het K21 in het Ständehaus en Schmela Haus. Deze musea vallen onder de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen organisatie. Het K20 museum is een zeer modern gebouw met zwarte granieten gevel. In dit museum vind je onder andere kunstwerken van Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Joseph Beuys en Imi Knoebel. Het K21 museum zit verdeeld over twee oude panden. Hier zijn veel grote exposities te bewonderen en tijdelijke tentoonstellingen.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Filmmuseum

Als je van film houdt (en wie doet dat nou niet?) die zou je het Filmmuseum in Düsseldorf op je to-do-lijstje moeten zetten voor je stedentrip naar Düsseldorf. Hier worden allerlei facetten van de cinematografie belicht, zoals apparatuur, technieken, special effects, kostuums en filmposters. Naast de vaste tentoonstelling worden er tijdelijke exposities gehouden. Die kunnen gaan over een specifieke techniek, een filmgenre of over een bepaalde periode binnen de geschiedenis van de film.

   
bezienswaardigheid nummer 10

St. Lambertus

De St. Lambertus is een rooms-katholieke kerk die in het hart van Düsseldorf staat. Naar alle waarschijnlijkheid is deze twaalfde-eeuwse kerk het oudste nog bestaande gebouw van Düsseldorf. De bijzondere toren van deze St. Lambertus kerk is inmiddels het symbool van de stad. Dit komt door zijn bijzondere gedraaide dakconstructie, waardoor er sprake is van een gedraaide torenspits. Dit is ontstaan nadat brand delen van de kerk had verwoest. Bij de restauratie werd er vers hout gebruikt, wat tijdens het drogen is gaan werken en verdraaid is opgedroogd. De kerk heeft een heuse schatkamer waar het een aantal rituele gouden en zilveren voorwerpen bewaart.

   
 

TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Düsseldorf. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Düsseldorf. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

VOORDEEL: Düsseldorf Card

Als je een stedentrip naar Düsseldorf boekt dan ontkom je eigenlijk bijna niet aan een Düsseldorf Card. Met deze voordelige toeristenkaart kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Verder kun je verschillende attracties en musea gratis of met korting bezoeken. Je kunt de Düsseldorf Card vooraf via internet kopen.

Hoteltips voor Düsseldorf

Wil je overnachten in Düsseldorf? Wij kunnen je een aantal goede hoteltips voor Düsseldorf geven, op basis van onze eigen ervaringen en die van anderen.

Het Leonardo Royal Hotel is centraal gelegen, comfortabel en leuk ingericht. Daarnaast is dit viersterrenhotel ook nog eens opvallend betaalbaar. Het winkelgebied van Düsseldorf ligt hier letterlijk om de hoek. Reis je met de trein naar Düsseldorf? Dan is Hotel Nikko Düsseldorf een uitstekende keuze. Dit hotel scoort goed op basis van de ligging en het algehele comfort van de kamers. Ben je op zoek naar luxe en wil je in wat ons betreft het mooiste stuk van Düsseldorf overnachten, dan zou je het Hyatt Regency Düsseldorf eens moeten bekijken. De meeste kamers van dit vijfsterrenhotel hebben een fantastisch uitzicht op de Rijn, de Medienhafen of de skyline van Düsseldorf.

Tot slot onze beste hoteltip voor Düsseldorf: ons favoriete hotel van de stad is het 25hours Hotel Das Tour. Sfeervol, hip, gaaf ingericht, eigenzinnig op een leuke manier en geweldig personeel dat er alles aan doet om jouw verblijf in Düsseldorf zo aangenaam mogelijk te maken. Op de bovenste verdieping vind je de beste cocktailbar van de stad, waar je onder het genot van een heerlijk drankje van een fantastisch uitzicht over de stad kunt genieten.

Meer informatie over Düsseldorf:

5x zien & doen in Düsseldorf
Düsseldorf in één dag
Düsseldorf informatie
Düsseldorf voor beginners
Kerstmarkten in Düsseldorf
beste reistijd voor Düsseldorf
bijzondere plaatsen in Düsseldorf
goedkoop naar Düsseldorf
waar overnachten in Düsseldorf

  ...meer handige websites
   

Duitse milieusticker nodig?

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies