top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bonn, Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bonn
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

De Duitse stad Bonn is gelegen aan de Rijn in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Met ruim driehonderdduizend inwoners kunnen we spreken van een middelgrote stad. De stad Bonn laat zich het best omschrijven als culturele stad, aangezien het nogal wat musea en historische bezienswaardigheden telt. Het feit dat de wereldberoemde componist Beethoven geboren werd in Bonn aan de Bonngasse, wordt in ere gehouden tijdens het veelbezochte Beethovenfest in september. Qua architectuur is Bonn een uitermate boeiende stad. Oude paleizen zoals Kurfürstliches Schloss worden zonder pardon afgewisseld met hyper moderne bouwwerken als die van de Kunst- und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland. En de binnenstad van Bonn leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor een dagje winkelen, lekker eten of flaneren langs de Rijn. Met ruim dertig verschillende universiteiten kunnen we ook vertellen dat het uitgaansleven meer dan voldoende te bieden heeft. De afwisseling met een bezoek aan één van de vele musea die de stad telt, maakt het voor vele bezoekers compleet. Kortom, de Duitse stad Bonn is leuke en afwisselende bestemming voor jong en oud.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Bonn

bezienswaardigheid nummer 1 Poppelsdorfer Schloss
Het huidige barokke Poppelsdorfer kasteel is gebouwd op de fundamenten van een kasteel die omstreeks de zestiende eeuw werd verwoest. Het kasteel en de omliggende tuin zijn sinds 1818 onderdeel van de universiteit van Bonn. In de botanische tuin zijn zeker meer dan achtduizend verschillende plantensoorten te ontdekken. Daarnaast is er ook nog een mineralogische collectie te bewonderen. Op de binnenplaats van het kasteel worden regelmatig klassieke concerten georganiseerd door de Klassische Philharmonie van Bonn.
www.botgart.uni-bonn.de/o_visit/visit.php
www.klassische-philharmonie-bonn.de/Seiten/poppelsdorf.html
   
bezienswaardigheid nummer 2 Altes Rathaus
Aan de Markt in het centrum van Bonn is het oude in rococo stijl opgetrokken stadhuis gelegen. Tot 1978 was hier het gemeentebestuur vertegenwoordigd. Tegenwoordig wordt het stadhuis gebruikt voor verschillende ceremonies en bijzondere bijeenkomsten van de gemeenteraad. En meer dan eens wordt de mooiste zaal gebruikt om in te trouwen. Vanaf de vele terrassen op de Markt heb je een prachtig zicht op dit karakteristieke gebouw die op menig foto prijkt.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Museum Koenig
Dit natuurhistorische museum van de stad Bonn is gehuisvest in een erg mooi pand aan de Adenauerallee. Het museum is opgericht in 1934 door Alexander Koenig, de zoon van suikerhandelaar Leopold Koenig. Met het fortuin van diens vader besloot deze zooloog zijn vergaarde collectie onder te brengen in een eigen museum. Het complex van het Koenig Museum bestaat uiteindelijk uit verschillende gebouwen en parken. Zo is het voormalige woonhuis van de welgestelde Alexander Koenig ‘Villa van Professor King’ tegenwoordig ingericht met de eigen verzamelde collectie van de oprichter van het Koenig Museum. Naast deze villa staat het ‘Ornithologische Museum’ het Private Museum en daarnaast het hoofdgebouw. Behalve verschillende tentoonstellingen zijn er ook nog verschillende research afdelingen, ruimtes om zelf onderzoek te doen en allerlei kinderactiviteiten.
www.zfmk.de
   
bezienswaardigheid nummer 4 Munster van Bonn
De vijf spitse torens van de Munsterkerk van Bonn zijn vanuit verschillende richtingen in de stad te zien. Omdat de kerk al tussen de elfde en dertiende eeuw werd gebouwd, wordt het gezien als één van de oudste kerken van Duitsland. De Munster van Bonn heeft dan ook door de eeuwen heen heel wat invloedrijke personen mogen ontvangen. Tegenwoordig heeft dit symbool van de stad Bonn toch enigszins zijn aanzien verloren en gaat het sinds 1956 door het leven als kleine basiliek, een eretitel die het heeft verkregen van paus Pius XII. In de Munster bevinden zich de graven van martelaren van de patroonheiligen Cassius en Florentius.
www.bonner-muenster.de
   
bezienswaardigheid nummer 5 Arithmeum
De Duitse wiskundige Bernhard Korte heeft zijn interessante verzameling rekenmachines ingezet om een link te maken tussen wetenschap en kunst. Het door zijn inzet opgerichte Arithmeum is een museum die je het begin laat zien van de rekenkunde en het eerste gebruik van gereedschappen die hielpen bij wiskundige berekeningen. Doormiddel van wisselende exposities wordt er een leuke afwisseling gemaakt tussen de wetenschap en kunst, zoals de oprichter dit heeft bedoeld. Ook het gebouw heeft een duidelijke open uitstraling waarbij de aandacht gaat naar hetgeen er toe doet.
www.arithmeum.uni-bonn.de/en/museum/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 LVR-LandesMuseum Bonn
Het Rheinisches Landesmuseum Bonn neemt je zo’n vierhonderdduizend jaar mee terug in de tijd. Verschillende historische thema’s laten je uiteenlopende voorwerpen en kunstwerken zien die afkomstig zijn uit de oudheid en uitlopen richting het heden. Zo is er een skelet te zien van een neanderthaler, oude munten uit 1647, voorwerpen uit de Keltische cultuur of bekijk je kunst uit de 21ste eeuw. Liefhebbers kunnen verschillende rondleidingen boeken waarbij men wat dieper op het onderwerp in kan gaan.
www.landesmuseum-bonn.lvr.de
   
bezienswaardigheid nummer 7 Bundeskunsthalle
Aan de ‘Museum Mile’ van Bonn is de kunst en tentoonstellingsruimte gelegen die beter bekend staat als Bundeskunsthalle. Op deze plek in Bonn komen kunst, cultuur en wetenschap op bijzonder wijze samen. Daarnaast is er ook ruimte voor sociaal-politieke debatten, workshops, concerten en expositieruimten. Voor het ontwerp en de inrichting van de Bundeskunsthalle werden zo’n 120 kunstenaars geraadpleegd alvorens de eerste steen in 1989 werd gelegd. Het uiteindelijke ontwerp is afkomstig van de Weense architect Gustav Peichl. In 1992 werd het officieel geopend en sindsdien kunnen we spreken van een groot succes.
www.bundeskunsthalle.de
   
bezienswaardigheid nummer 8 Kunstmuseum Bonn
Voor moderne en hedendaagse kunst kun je uitstekend terecht in Kunstmuseum Bonn. Het betonnen complex aan de Friedrich-Ebert-Allee werd geopend in 1992. Het museum biedt één van de grootste collecties omtrent het Rijnlandse Expressionisme. Naast vele Duitse kunstwerken zijn er ook enkele buitenlandse artiesten te vinden zoals Lucio Fontana, Robert Delaunay en Silvia Bächli. Een prachtig museum met afwisselende kunst. www.kunstmuseum-bonn.de
   
bezienswaardigheid nummer 9 Bundeshaus
Direct aan de Rijn werd er omstreeks de jaren ’30 van de vorige eeuw een gebouw neergezet met als functie een pedagogische academie waar leraren werden opgeleid. Later, na de Tweede Wereldoorlog, werd het bouwwerk ingezet als huis van de Duitse ‘Bundestag’. Nu vandaag vinden er in het Bundeshaus voornamelijk belangrijke conferenties plaats.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Egyptische Museum Bonn
Het Egyptische museum is onderdeel van de Universiteit Bonn. Het museum heeft een collectie van drieduizend objecten die te maken hebben met het oude Egypte. Het museum wordt gebruikt als zelfstudiemuseum voor studenten van de universiteit. Andere bezoekers kunnen hier ook van alles te weten komen over de cultuur van de farao's.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Bonn. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Bonn. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Bonn:

goedkoop naar Bonn
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies