top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Willemstad, Curašao

Curašao
top 10 bezienswaardigheden:

Curašao
Willemstad

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŰn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Willemstad
reisadvies reisadvies Curašao

... meer handige websites

 

De Handelskade in WillemstadOp het Caribische eiland Curašao is genoeg te zien, te doen en te beleven. Zeker in de hoofdstad Willemstad. De historische wijken Otrabanda en Punda geven je zowel een kijkje terug in de tijd met oude historische gebouwen als een kijkje in de toekomst met het opknappen van oude forten zoals het Riffort en dat te laten transformeren in deze moderne tijd. De heerlijke gemoedelijke sfeer zoals je dat alleen in de Caribbean kunt vinden is hier altijd aanwezig. Heerlijk slenteren langs de Handelskade met zijn sfeervolle terrassen of verkoeling zoeken in de verschillende aanwezige musea en winkelcentra. Kortom, alles is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat het in Willemstad vrijwel altijd tropisch warm is. Je zult je tempo dan ook aan moeten passen aan de weersomstandigheden. Niet voor niets dat de meeste stadswandelingen al in de vroege ochtend beginnen, voordat het echt te heet wordt.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Willemstad

bezienswaardigheid nummer 1 Handelskade
De Handelskade in de wijk Punda is het meest bekende en gefotografeerde plekje van Curašao of K˛rsou zoals het door de inwoners wordt genoemd. De prachtig gekleurde in Hollandse koloniale sfeer gebouwde geveltjes brengen je direct in Caribische sferen. De geel gekleurde Penha building is door vele tot mooiste gebouw van de wijk Punda benoemd. Achter de Handelskade begint het winkelgedeelte van de stad. Het mooiste zicht op de gekleurde geveltjes heb je vanuit het aan de overkant gelegen restaurant De Gouverneur waar je tevens heerlijk kunt lunchen of dineren.
www.steden.net/curacao/willemstad/handelskade/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Koningin Emmabrug
Het feit dat deze brug over de Sint Annabaai de enige drijvende houten brug ter wereld is, maakt hem op zijn zachtst gezegd zeer bijzonder. Deze pontonbrug of liefkozend door de inwoners benoemde pontjesbrug, drijft op 16 pontons. Als er een boot door de Sint Annabaai moet, wordt de motor in werking gesteld en wordt iedereen per veerpont naar de overzijde gebracht.
www.steden.net/curacao/willemstad/pontjesbrug/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Drijvende Markt
Om de hoek van de Handelskade in het Waaigat aan de Sha Caprileskade vind je de drijvende markt. Verschillende bootjes aan deze kade brengen de heerlijkste groente en fruit vanuit Venezuela naar Curašao. Alles ligt keurig uitgestald per soort en bomvol. Soms is er ook vis te koop die ter plaatse wordt schoongemaakt. De sfeervol en Caribische gekleurde zeilen zorgen ervoor dat de producten beschermt worden tegen de immer aanwezig brandende zon.
www.steden.net/curacao/willemstad/de-drijvende-markt/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Koningin Julianabrug
Onmiskenbaar is de zeer fraai gekleurde Koningin Julianabrug die parmantig hoog boven de stad uitsteekt. Al rijdend over deze brug heb je een waanzinnig uitzicht over Willemstad. De vijfenvijftig meter hoge brug werd in 1974 gebouwd om de Koningin Emmabrug wat te ontlasten en daarmee cruiseschepen de ruimte te geven om er onderdoor te kunnen varen. De super grote exemplaren van tegenwoordig zijn echter te groot geworden.
www.steden.net/curacao/willemstad/julianabrug/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Punda
In dit oudste deel van de stad zijn verschillende historische panden en straten te vinden. Denk hierbij aan het Fort Amsterdam uit omstreeks 1635 en het Post Museum. Ook om te winkelen kun je hier prima terecht. Winkelen doe je vooral rondom de Handelskade, Herenstraat, Breedestraat, Madurostraat en Gomezplein. Verder vind je in dit deel van de stad de Drijvende Markt, de Ronde Markt en het Maritiem Museum.
   

   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Ronde Markt
Wie op zoek is naar betaalbare en authentieke Curašaose gerechten moet beslist een bezoekje brengen aan de Ronde Markt die ook wel New Market wordt genoemd. Het fraaie ronde gebouw is te vinden verderop in de straat van de drijvende markt in het verlengde van de Sha Caprileskade en Ruyterkade. Allerlei hapjes, gerechten, groente, fruit, handwerken en andere snuisterijen worden hier verhandeld.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Otrabanda
Hoewel dit voorheen altijd bestempeld werd als het meest verpauperde deel van Willemstad, kun je er tegenwoordig de meest luxe en hippe winkels van de stad vinden. Bijvoorbeeld het tegenwoordig mondaine Riffort uit 1828 wat daar geplaatst werd om de stad te beschermen, is tegenwoordig een prima plek om te shoppen en te eten. Het opgeknapte en mooiste deel van deze wijk is te vinden bij Kura Hulanda. De panden hier hebben een eerlijke tweede kans gekregen en stralen je tegemoet. Natuurlijk zijn er elders in Otrabanda wel delen te vinden waar men als toerist beter weg kan blijven en dan met name in de avonduren. Otrabanda is door middel van de Sint Annabaai gescheiden van de wijk Punda. De Koning Emmabrug verbindt de twee wijken.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Riffort & Renaissance Mall
Bij uitstek mag dit deel van Willemstad genoemd worden tot beste en meest luxe winkelgedeelte van de stad. Het Riffort uit 1828 had voorheen vooral dienst om de stad te beschermen. Tegenwoordig echter is het verbouwd om te dienen als winkelcentrum met een zeer smaakvol en gezellig binnenplein. Verschillende kunstgalerijen, eetgelegenheden, kledingzaken, tassen winkels en bijouterieŰn vullen de gecreŰerde ruimtes prima op. Met een mooi doorgang loop je vanzelf een ander luxe deel tegemoet. Dit is een winkelstraat die behoort bij het chique Renaissance Hotel. Hier zijn zeer luxe tot zeer luxe merken te vinden die je elders niet tegenkomt in Willemstad.
www.steden.net/curacao/willemstad/riffort-renaissance-mall/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Kura Hulanda Museum
De Nederlandse ondernemer en filantroop Jacob Gelt Dekker is de oprichter van de Kura Hulanda Resorts op Curašao. Sinds hij in jaren ĺ90 toestemming kreeg van de regering van het eiland om een aantal panden in Otrabanda te restaureren, heeft hij dit tot een zeer mooie bezienswaardigheid weten te creŰren. Tevens heeft hij veel tijd gestoken in het oprichten van dit Kura Hulanda Museum waarin men meer te weten komt over de slaventijd, hoe deze destijds woonden en werden vervoerd. Ook de afschaffing van slavernij wordt duidelijk behandeld. Verder is er een sculpturentuin, worden er veel archeologische voorwerpen tentoongesteld en zijn er natuurlijk wat fraaie panden te bezichtigen.
www.kurahulanda.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Maritiem Museum
In een bijzonder mooi geel pand aan de Villa Maria in de wijk Punda is dit Maritiem Museum gehuisvest. Het verteld het verhaal over meer dan vijfhonderd jaar geschiedenis van alles over, op en in de zee rondom Curašao. Natuurlijk wordt hierbij ook ingegaan op de geschiedenis van het eiland en de invloed van de Nederlandse West-Indische Compagnie hierbij.
www.curacaomaritime.com
   
  Meer informatie over Willemstad:

Willemstad informatie
Willemstad tips

  ...meer handige websites
   


 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies