top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Havana, Cuba

Cuba
top 10 bezienswaardigheden:

Cuba
Havana

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Havana
reisadvies reisadvies Cuba

... meer handige websites

 

Havana bezienswaardigheden top 10Bij een vakantie in Cuba is een bezoek aan Havana eigenlijk een verplicht nummer. In deze hoofdstad van Cuba rijden nog altijd een aantal bijzondere oude voertuigen die door Amerika zijn afgedankt. Sommige exemplaren zijn in elkaar gezet met verschillende onderdelen van verschillende merken. De prachtige (helaas wat minder goed onderhouden) architectuur is op elke hoek van de straat te ontdekken. Dames met dikke sigaren, heerlijke muziek en natuurlijk de echt Havanna Club Rum kenmerken dit pareltje in Latijns-Amerika. Het nachtleven van Havanna staat bekend om zijn meeslepende muziek en de altijd dansende lokale bevolking. Onder het genot van een heerlijke Mojito of andere mix met de huisgemaakte rum is het goed vertoeven in deze kleurrijke stad. Je merkt in Havana overigens wel dat sinds de Amerikanen weer naar Cuba mogen reizen, de stad wel aan het veranderen is. Wie de authentieke sfeer die ontstaan is ten tijde van het handelsembargo nog een beetje wil proeven, die moet snel zijn.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Havana

bezienswaardigheid nummer 1 Plaza de la Catedral
Wie op zoek is naar het echte Cuba mag zeker dit vrolijke en bruisende plein niet overslaan. Aan dit plein bevindt zich de mooi kathedraal van de stad en zijn er altijd wel straat muzikanten of dansers te vinden. Regelmatig worden er aan dit plein kleine markten gehouden waar je bijvoorbeeld prachtige handgemaakte kunstwerken kunt kopen. Verder is er rondom dit plein een kunstgalerij te vinden in Casa del Marques de Arcos en Casa de Lombillo waarin het Museo de la Educación is gevestigd.
www.steden.net/cuba/havana/plaza-la-catedral/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Museo de la Revolución
In dit voormalige paleis van de dictator Fulgencio Batista wordt tegenwoordig het eenzijdige verhaal van de Cubaanse Revolutie en de geschiedenis van het land verteld. Het prachtige gebouw is niet heel oud. Het werd tussen 1913 en 1920 gebouwd.
www.bijzondereplaatsen.nl/cuba/havana/museo-de-la-revolucion.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Malecón
Aan deze boulevard van Havanna zijn altijd mensen te vinden. Sommige lopen er voor een heerlijke wandeling, andere proberen een visje te vangen en weer andere dromen er samen met hun geliefde (of alleen) met hun gedachten weg. De Malecón is ongeveer acht kilometer lang en loopt langs de kust in Havanna. De meest belangrijke bezienswaardigheden aan deze kustlijn zijn het Castillo de la Real Fuerza en Castillo de San Salvador de la Punta. Als het weer en de zee wat ruiger wordt, slaan de golven hard over de balustrade van de Malecón. Het is een spectaculair gezicht.
www.steden.net/cuba/havana/malecon/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Catedral de San Cristobal de la Habana
De rooms-katholieke kathedraal van de stad werd gebouwd aan de Plaza de la Catedral in het oude deel van Havanna. De kathedraal is in barokke stijl opgetrokken en heeft twee klokkentorens. Binnen zijn schilderijen te bewonderen van de Franse schilder Jean Baptiste Vermay. Verschillende beroemde en invloedrijke mensen uit Havanna liggen in de kathedraal begraven.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Castillo del Morro
Dit fort werd gebruikt om Havanna te beschermen tegen aanvallen van piraten. Later, rond de 18e eeuw, werd het fort in gebruik genomen als gevangenis met voornamelijk politieke gevangenen. Tegenwoordig is het fort een museum waar verteld wordt over onder andere de piraterij. Iedere avond wordt er om 21.00 een kanonschot vanuit dit fort afgevuurd, wat aangeeft dat de haven gesloten is.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Plaza de la Revolución
Vanuit dit plein hield de voormalige president Fidel Castro zijn enorme lange en vurige speeches voor het volk. Op het plein bevindt zich het standbeeld van Cuba’s nationale held ‘Jose Martí’. Ook de bibliotheek en ministeries liggen aan dit plein. De grote afbeelding op het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken trekt direct de aandacht.
www.steden.net/cuba/havana/plaza-la-revolucion/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Ernest Hemingway route
Nobelprijswinnaar Ernest Hemingway is onlosmakelijk verbonden aan zijn geliefde Havanna. Een aantal van zijn verhalen zijn geschreven tijdens zijn verblijf in Cuba. Tijdens de Ernest Hemingway route worden bijvoorbeeld het huis ‘Finca Vigia’ en zijn favoriete plaatsen in de stad aangedaan. Natuurlijk wordt het Hemingway Museum niet overgeslagen. Tijdens de wandeling wordt er allerlei informatie gegeven.
   
bezienswaardigheid nummer 8 La Bodeguita
Wie graag wil weten waar ooit de eerste Mojito werd geschonken, mag dit cafe/restaurant niet overslaan. Hier is namelijk de oorsprong van deze heerlijk cocktail ontstaan. In deze thuishaven van bekende kunstenaars en schrijvers heerst nog altijd de sfeer van weleer. De beroemde schrijver Ernest Hemmingway genoot in dit establishment vooral van zijn geliefde Daiquiri cocktail. Verder staat het bekend als prima visrestaurant.
www.bijzondereplaatsen.nl/cuba/havana/bodeguita-del-medio.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Museo de la Ciudad
In het prachtige paleis aan de Plaza de Armas in oud Havanna, huisvest zich een museum wat prachtig is ingericht als een decadente villa met veel sierlijke architectonische details. Dit ‘Palacio de los Capitanes Generales’ dateert uit 1776 en is sindsdien door verschillende belangrijke personen bewoont geweest. Sinds het in 1968 als museum werd geopend voor publiek heeft het al vele bezoekers mogen ontvangen. De binnenplaats van het paleis is bijzonder fraai.
   
bezienswaardigheid nummer 10 El Capitolio Nacional
Een kopie van het Capitool in Washington is te vinden ten zuiden van het Parque Central. Dit imposante neoklassieke gebouw met zijn fraaie koepel werd gebouwd rond 1926 voor de zetel van de regering. Het gebouw is deels toegankelijk voor publiek.
www.steden.net/cuba/havana/capitolio-nacional
   
  Meer informatie over Havana:

Havana tips
Havana voor beginners
Havana startpagina
bijzondere plaatsen in Havana

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies