top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Toronto, Canada

Canada
top 10 bezienswaardigheden:

Alberta
British Columbia
Calgary
Canada
Edmonton
Halifax
Montréal
Ottawa
Quebec
Toronto
Vancouver

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Toronto
reisadvies reisadvies Canada

... meer handige websites

 

De bijna drie miljoen inwoners tellende stad Toronto is de grootste stad van Canada. In de gehele agglomeratie wonen maar liefst vijf miljoen mensen. De binnenstad van Toronto wordt gedomineerd door wolkenkrabbers waar de 553 meter hoge CN Tower fier bovenuit steekt. Toronto ligt aan het Ontariomeer dat meteen de grens met de Verenigde Staten vormt. Het relatief milde klimaat, de uitstekende voorzieningen en vele bezienswaardigheden maken van Toronto een populaire bestemming onder toeristen die Canada bezoeken.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Toronto

bezienswaardigheid nummer 1 CN Tower
De 553 meter hoge zendmast van Toronto behoorde eens tot het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Dit werd later ingehaald door Dubai’s ‘Burj Khalifa’. De vrijwel lege en holle toren heeft op 350 meter hoogte een restaurant, café en uitkijkfaciliteiten voor een spectaculair uitzicht over de stad. Mensen met hoogte en/of diepte vrees moeten weten dat de laagste verdieping van de het uitkijkplatform bestaat uit een glazen bodem waar door je recht naar benende kunt kijken. Voor het hoogste uitzicht mag je naar de ‘SkyPod’ welke zich op 447 meter hoogte bevindt.
www.cntower.ca
   
bezienswaardigheid nummer 2 Toronto Eaton Centre en PATH
Dit ondergrondse pad (PATH) wat ongeveer 28 km lang is, is ontstaan in 1900 om mensen de mogelijkheid te geven om onder James Street al winkelend te lopen naar Yonge en Queen Street. Later is dit gangenstelsel uitgebreid en samengevoegd met het winkelcentrum Toronto Eaton Centre. Daarmee is het het grootste ondergrondse winkelcentrum ter wereld geworden en tevens een zeer grote toeristische attractie van stad. De letters PATH hebben ieder een eigen kleur welke refereert aan een richting. Rode P is voor de richting naar het zuiden, de oranje A is richting het westen, de blauwe T is richting het noorden en de gele H is voor de richting naar het oosten.
www.torontoeatoncentre.com
   
bezienswaardigheid nummer 3 City Hall
In 1965 werd de prachtige City Hall van Toronto geopend. Voor die tijd was het een zeer ongewoon stuk moderne architectuur. Het gebouw met zijn twee torens is gebouwd rondom een witte schotelvormige raadszaal. De binnenkant is minstens zo bijzonder. Vloeren van Italiaans marmer, plafonds van aluminium, muurschilderingen, tijdscapsules als boekenkasten en een kolom van zes meter doorsnede die de raadszaal ondersteund geven je het gevoel dat je een museum bezoekt.
www.steden.net/canada/toronto/toronto-city-hall/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Royal Ontario Museum
In Downtown Toronto bevindt zich een indrukwekkend en prachtig vormgegeven museum. Dit Royal Ontario Museum neemt je mee op wereldreis en verteld ondertussen over de geschiedenis, cultuur en wetenschap. Maar liefst veertig galeries laten collecties zien van vondsten vanuit de hele wereld. Het museum bestaat sinds 1912 en heeft zich inmiddels verworven tot één van ‘s werelds toonaangevende musea.
www.rom.on.ca
   
bezienswaardigheid nummer 5 Distillery District
Het meest bruisende en hipste deel van Toronto is te vinden in deze autovrije wijk. Hier vind je namelijk volop attracties in de vorm van theater, galeries, waanzinnige boetieks en gezellige café’s en restaurants. Natuurlijk ontbreken in dit deel van de stad de in het oog springende kunstwerken niet.
www.steden.net/canada/toronto/distillery-district/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kensington Market
De meest bekende wijk van de stad Toronto is waarschijnlijk Kensington Market. Het wordt ook wel de meest culturele wijk genoemd, omdat hier veel culturen samenkomen. Dit zie je terug in het grote aanbod van verschillende restaurants en hun keukens. Op de laatste zondag van de maand zijn er tal van evenementen te bezoeken die zich (spontaan) afspelen in verschillende straten van de wijk.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Chinatown
Zoals het vrijwel elke grote stad betaamt, heeft ook Toronto zijn eigen Chinatown. Je vindt deze kleurrijke wijk op de kruising van Dundas Street en Spanida Avenue. De straatnamen binnen deze wijk worden in het Chinees aangegeven met een fonetische vertaling erbij. Je vindt er tal van Aziatische restaurants, winkels en zelf een Chinees winkelcentrum.
www.steden.net/canada/toronto/chinatown/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Kunstwandeling door de stad
Op verschillende plaatsen in de stad Toronto zijn bijzondere kunstwerken te bezichtigen. Deze publieke kunststukken liggen her en der verspreid door de stad. Om het een beetje overzichtelijk te maken zijn er kunstwandelingen in het leven geroepen. Eén daarvan biedt je een compacte wandeling langs 22 fraaie werken welke liggen in het gebied tussen Roy Thompson Hall, Rogers Centre en de hoge CN Tower.
www.toronto.ca
   
bezienswaardigheid nummer 9 Ontario’s Place
Het meest uitgebreide attractiepark van de stad is te vinden aan de oever van Lake Ontario. Hier vind je activiteiten waarmee je het hele gezin een plezier doet. Zo is hier het IMAX theater, concert theater, jachthaven, waterpark, duizelingwekkende glijbanen, zwembad, strand en diverse attracties waaronder een achtbaan.
www.ontarioplace.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Toronto Island
Verschillende veerdiensten verbinden de stad Toronto met de naast gelegen eilanden die bij de stad horen. De 570 hectaren oppervlakte die de eilanden tellen, zijn verdeeld over een aantal grote en kleine eilandjes. Er zijn voornamelijk recreatieve bezienswaardigheden te bezoeken zoals een pretpark, boottochten, speeltuin, jachthaven met bijbehorende ‘Yacht Club’ en heerlijke stranden. Regelmatig worden en verschillende festivals georganiseerd op een aantal van deze eilanden.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Toronto. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Toronto. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Toronto:

5x zien & doen in Toronto
Toronto in één dag
Toronto tips
Toronto voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies