top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Montréal, Canada

Canada
top 10 bezienswaardigheden:

Alberta
British Columbia
Calgary
Canada
Edmonton
Halifax
Montréal
Ottawa
Quebec
Toronto
Vancouver

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Montréal
reisadvies reisadvies Canada

... meer handige websites

 

Het Franstalige Montréal is de grootste stad in de oostelijke provincie Quebec in Canada. Montréal heeft de bijnaam ‘Parijs van Noord-Amerika’ wat het vooral te danken heeft aan het feit dat de stad het culturele hart is van het Franstalige deel van Canada. Montréal is een moderne stad waar veel plek is voor culturele evenementen zoals festivals, exposities en voorstellingen. De stad heeft een levendig uitgaanscircuit.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Montréal

bezienswaardigheid nummer 1 Basilique-Cathédrale Mari-Reine-du-Monde
Deze indrukwekkende kerk behoort tot de drie grootste van Quebec. Het ontwerp is gebaseerd op St. Pietersbasiliek van Rome. Het geheel is zeker een stuk kleiner dan de basiliek van Rome. De twaalf apostelen op het origineel zijn vervangen door beelden van patroonheiligen van de dertien parochies van Montréal. Je vindt dit bijzonder stukje architectuur aan de Rue de la Cathédrale.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Hôtel de Ville
Dit stadhuis van de stad Montréal is geleden in het oude deel van de stad wat men Vieux-Montréal noemt. Het is gebouwd tussen 1872 en 1878 verwezenlijkt. De binnenkant is helaas verloren geraakt door een verwoestende brand in 1922. Alles werd hersteld en het dak werd intussen aangepast met onder andere een koperen dak. Dankzij dit dak heeft het pand zijn zeer herkenbare groene dak met toren.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Notre Dame
In het oude deel van de stad ‘Vieux-Montréal bevindt zich de beroemdste kerk van de stad. Gewild om haar prachtige majestueuze uitstraling en gezag. Ook de binnenkant doet niet onder voor de buitenkant. Eind 1700 is de architect François Baillairgé aan de slag gegaan met zijn ontwerp voor het interieur. Blauwe hemels met sterren sieren het plafond en ook de vloer is oogverblindend.
www.steden.net/canada/montreal/notre-dame-montreal/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Place des Arts
Het zeer bijzonder vormgegeven ‘Place des Arts’ ligt in het oostelijke deel van de stad. De meest fraaie optredens worden hier tentoongesteld en ten gehore gebracht. Prachtige optredens van het Montreal Symphony Orchestra, Opera de Montréal en Les Grands Ballets Canadiens geven hier voortreffelijke voorstellingen weg. Deze plek telt in totaal vijf verschillende theaters met ieder hun eigen perfecte omstandigheden voor de verschillende ensceneringen.
www.pdarts.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Ondergrondse Stad
Onder de binnenstad van Montréal is met het verbinden van een gangenstelsel een ondergrondse “stad” ontwikkeld. Met meer dan 32 kilometer aan gangen is een winkelcentrum verbonden met hotels, musea, kantoorgebouwen, banken, universiteiten, trein- en metrostations. Langs 120 ingangen is dit gangenstelsel met de naam ‘RESO’ bereikbaar.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Mont Royal Park
Dit prachtige groene deel van de stad ligt aan de voet van de Mont Royal berg. Het is door Frederick Law Olmsted ontworpen, die het Central Park van New York ook op zijn naam heeft staan. Helaas werden na zijn depressie delen van het ontwerp nooit gerealiseerd. Desondanks is het een heerlijk park geworden met mooie meren en wandel en fietspaden.
www.steden.net/canada/montreal/mont-royal/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Place du Canada
Het grote stedelijke plein van Montréal heeft een aantal interessante en historische bezienswaardigheden. Op het 14.000 vierkante meter tellende plein en wat samen met het aangrenzende Dorchester plein goed is voor zelfs 21.000 vierkante meter, bevinden zich namelijk het Gare Windsor voormalige treinstation, Basilique-Cathédrale Mari-Reine-du-Monde en de St. George kerk. Het zeer grote historische pand Gare Windsor was vroeger het treinstation van de stad. Tegenwoordig vertrek je vanuit hier met de metro en zijn er de ruimtes gevuld met kantoren, restaurants en een hotel.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Musee des Beaux-Arts de Montréal
Dit vrijwel oudste kunstmuseum van Canada biedt een aantal bijzondere kunstwerken uit uiteenlopende jaartallen. Er zijn bijvoorbeeld werken te zien van Pieter Brueghel de Jonge, El Greco, Jacob van Ruisdael, Claude Monet, Floris van Dijck en Rembrandt van Rijn. Op de moderne afdeling zijn namen als Salvador Dalí, Pablo Picasso en en Henri Matisse geen uitzondering. Natuurlijk ontbreken werken uit de hedendaagse kunst niet in dit museum. Het is dan ook erg gevarieerd. Je vindt dit museum aan de Rue Sherbrooke wat in het oude deel van de stad ligt.
www.mmfa.qc.ca
   
bezienswaardigheid nummer 9 Montréal Botanical Garden
In dit prachtige kleurige stuk oase van de stad zijn de meest mooie soorten planten en bloemen verwerkt wat samen een collectie van zo’n 22.000 soorten tentoonstelt. Maar liefst dertig thematische tuinen nemen je mee op een reis rond de wereld. Dit park ligt aan de Rue Sherbrooke.
www.ville.montreal.qc.ca
   
bezienswaardigheid nummer 10 Rue Sainte-Cathérine
Eigenlijk is dit deze straat de hoofdslagader van de stad. Veel bedrijfsleven speelt zich rondom dit gebied af. Oude en nieuwe gevels volgen elkaar op en auto’s rijden af en aan. Diverse grote en kleine winkels zijn tussen kantoren door gevestigd in deze lange winkelstraat. Namen van grote merken zijn hier te vinden, zoals Adidas, Apple, Zara en Guess.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Montreal. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Montreal. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Montréal:

Montréal tips
bijzondere plaatsen in Montréal

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies